DSC 7

Rekordlétszám a XIV. ELTE Alumni Kupán!

2023. 06. 07.
DSC 7

Rekordszámú, 16 focicsapat és 14 asztaliteniszező várta az idei Alumni kupát, amit a résztvevők visszajelzése alapján 2023-tól a nyár elején szervez meg az ELTE Alumni Központ és a BEAC az ELTE végzett hallgatói számára.

A kispályás focitorna helyszíne ismét a gyönyörű Pluhár István Labdarúgópálya volt, míg a hagyományteremtő szándékkal megrendezett asztalitenisz torna összecsapásainak a Mérnök utcai sporttelep tükrös terme adott otthont.

KISPÁLYÁS FOCIBAJNOKSÁG

A focitorna A csoportjában a tavalyi bronzérmes Igénytelenek csaptak össze három újonc csapattal, akik igaz a Beacfoci bajnokságainak oszlopos tagjai, de most értek be az Alumni korba! A Mérték ellenben megtréfálta a Terray csapatot és 7. ponttal csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc csapat közé. A második helyen az Igénytelenek jutott tovább, 5 ponttal.

DSC 2

A B csoportba az Alumni Kupa nagyágyúi az Elhagyott Tanegység és a Régi idők focija mellett a Lúzer SC és a CSNFK került. A Vadászi-Jenei duó által kiválóan vezetett Régi idők focija elsőként jutott tovább a legjobb nyolcba, megelőzve jobb gólkülönbséggel az Elhagyott Tanegységet. A harmadik helyen pedig az utolsó fordulóban győzedelmeskedő Lúzer FC lépett az alsóházi rájátszásba.

DSC 6

A C csoport igazi flúgos futamot hozott, ami az utolsó mérkőzésig nyitott volt, hiszen körbeverésnek köszönhetően a továbbjutás csak a minitabella megalkotása után dőlt el. A PPK Old Boys B eredményes játéka megkeverte az erőviszonyokat, így fordulhatott elő, hogy a tavalyi címvédő Le Rogue Lacoste csapata az alsóházba hullott ki már a csoportmeccsek alatt. A felsőházba az Eltendables és az Acrab Wombat pedig a felsőházba jutott.

DSC 3

A D csoportban a rutinos alumni Hajcsatok mellett három újonc csapat került. A mezőnyből kiemelkedett a Sajti Pajtik csapata, akik rutinos játékosaiknak köszönhetően jutottak elsőként a legjobb nyolcba. A második helyért a Hajcsatok és a Sör küzdött meg, de Szongothék Pakbiz elleni gólgálája a felsőházba juttatta a piros-fehéreket a SÖR előtt.

DSC 5

Az alsóházban már mindenki csak a foci szeretetéért küzdhetett az első helyezetten kívül, aki szintén kupa és érem díjazásban részesült, mint a felsőház helyezettjei. Ha a csoporteredmények után lehetett volna tippelni, hogy ki tud odaérni az alsóház első helyére az nem lett volna túl rizikós, hiszen a felsőházról csak nüanszokkal lemaradó Le Rogue Lacoste – Viva la Dózsa és a SÖR csapatai végeztek a vigaszág első három helyén.

DSC 4

A felsőházban már komoly mérkőzések vártak a csapatokra, ami a csapatok habitusán is meglátszott. A csoportelsők közül mindössze az Acrab Wombat esett ki a legjobb nyolc között. A legjobb 4 már szoros mérkőzéseket hozott, hiszen a Sajti Pajtik mindössze egy góllal tudta felülmúlni a Mérték és Szerénység csapatát, a Régi idők focija pedig csak büntetőkkel tudta felülmúlni csoportbeli ellenfelét az Elhagyott Tanegységet. A bronzmérkőzésre elfogyó kék mezesek a Mérték ellen 2-0 vereséget szenvedtek, és a döntőben pedig Dobos kiváló játékával a Régi idők focija maga mögé utasította a Sajti Pajtik csapatát.

Idén az ELTE Alumni Központ munkatársa Petz Denise Gerda adta át a csapatok számára a díjakat, köztük a St. Andrea Wine&Skybar felajánlását a helyezett csapatok és a különdíjasok számára.

Részletes eredmények

DSC 263

ASZTALITENISZ

Idén először asztaliteniszben is összemérhették erejük az egyetem volt diákjai az ELTE Alumni Kupán. Első alkalomhoz képest, a versenyen nagy számban vettek részt a játékosok, összesen 14 versenyző mérettette meg magát.

A résztvevők 4 csoportban küzdöttek meg egymással körmérkőzéses rendszerben, ezek közül kettő 4 fős, kettő csoport pedig 3 fős volt. Minden csoport első és második helyezettje jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol így egy 8 fős főtáblán csaptak össze a volt hallgatók.

DSC 110

A csoportokból csoport elsőkként Halasi Dávid, Wiener Gábor, Szabó Győző és dr. Takáts Fanni Veronika jutottak tovább, csoport második helyezettjeként pedig Nagy Zsombor, Brunner Máté, Váczi Attila és dr. Petz László.

Az egyenes kieséses szakasz első fordulója után szoros küzdelmek árán végül Halasi Dávid, Wiener Gábor, Szabó Győző és Nagy Zsombor jutottak be a legjobb négy közé.

Az elődöntők során kiélezett küzdelemben aratott győzelmet Halasi Dávid Wiener Gábor felett 3:2-es eredménnyel, Nagy Zsombor pedig 3:0-ra tudta legyőzni vetélytársát, Szabó Győzőt.

A bronzmeccsen végül Szabó Győző harcolta ki magának a harmadik helyet 3:2-es győzelemmel, a döntőt pedig Halasi Dávid nyerte meg 3:0-ás eredménnyel.

DSC 1 asztali
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech