20160604 Jazztanc VET 003 1920x1280

Régi-új szakosztályok a BEAC-ban!

2020. 06. 03.
20160604 Jazztanc VET 003 1920x1280

Május 29-én három új szakosztály alapult a BEAC berkein belül

Három új szakosztály alapult a BEAC berkein belül. Május 29-én az Aerobik és cheerleader szakosztályunk szétválásával megalakult az Aerobik, illetve a Cheerleader szakosztályunk. Ezzel egy időben a Szabadidősport szakosztályunkból kivált a tánc szakág, ezzel megalapítva a BEAC Tánc szakosztályát.

Három olyan szakágról beszélhetünk, amely igazi sikertörténetet járt be a BEAC-ban. Egyenként is több száz fős közösséggel, illetve jelentős edzői-szervezői bázissal rendelkeznek.

- Az immár 13. életévében járó Aerobik szakosztályunk vezetője Pulay Szilvia, aki egy közel 20 fős szakképzett edzőgárdát irányít és maga is edzéseket tart hétről-hétre a közel 600 fős aerobik közösségnek. Legyen szó online vagy élő edzésekről, Szilvi vallja, hogy a sport által nem csak a testünk, de lelkünk, szellemünk is felüdül. Ezért is őrzi nevében a szakosztály a mottót: BEAC Aerobik - Mozogni boldogság!

- A BEAC cheerleader csapata 2009-ben jött létre Kovácsik Rita vezetésével, eredetileg azzal a céllal, hogy a klub futsal csapatát buzdítsák a mérkőzéseken. Az ELTE és a BEAC támogatásával a csapat azóta felvirágoztatta a sportágat Magyarországon. Számos hazai és nemzetközi megmérettetésen részt vett, 7-szeres országos bajnoki címet szerzett, több Európa-bajnoki dobogós helyezést tudhat a magáénak, valamint Magyarországot először képviselte az amerikai és ázsiai kontinensen, emellett jelentős szerepet vállal az utánpótlásképzésben. A több mint 200 fős Cheerleader szakosztály vezetője az alapító Kovácsik Rita, operatív vezetője, szervezője Nagy-Kismarci Bence.

- A 2012-ben Wéber Edi által alapított Moderntánc szakágunk mára olyan táncstílusokkal bővült, mint a hastánc, latin tánc, argentin tangó és a hip-hop. A folyamatos bővülés és fejlődés szükségessé tette, hogy a Szabadidősport szakosztályunkból ezek a sportágak kiváljanak és megalakuljon a BEAC Tánc szakosztálya. Edi szerint a tánc rendkívül összetett mozgásforma. "Talán akkor járunk a legközelebb az igazsághoz, ha azt állítjuk, hogy a tánc több mint sport: a művészetbe hajlik át. Bárhol is rejtőzik az igazság, annyi biztos: az ember a tánctól csak boldogabb lesz."

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech