Thumbnail IMG 5798

Parádés második félidővel győztük le a PINKK-et!

2021. 01. 12.
Thumbnail IMG 5798

Alsóházi rangadóként beharangozott mérkőzésre került sor szombat délután a Gabányi László Sportcsarnok parkettjén.

A tétnek megfelelően harcosan, de idegesen kezdtek a csapatok, sajnos azonban a PINKK talált rá előbb a kosárszerzés felé vezető útra. Két triplával ragadták magukhoz a kezdeményezést, mi pedig csak rohantunk az eredmény után – mindezt az ötödik percben, 6-13-as állásnál unta meg vezetőedzőnk, Balogh Bubu. Amerikai légiósaink kezdtek pontgyártásba, 12-13-ig zárkóztunk, de Demeter újabb triplát süllyesztett el (12-16). Mérész Trixi pontjai után volt labdánk az egyenlítéshez, helyette Pucz dobott duplát (14-18). A dudaszó pillanatában Janae Smith maradt egyedül, hosszasan videózták kosarát, amit végül érvényesnek ítéltek, így 16-18-cal zárult az első negyed. Védekezésünk puhaságát mutatta, hogy mindössze Boros Julcsi két faultja állt a táblán, és a lepattanócsatában sem álltunk jól.

Centerünk, Janae Smith folytatta a pontgyártást a második negyed elején, duplája és triplája után először vezettünk a mérkőzésen (21-18). Lana Dusanic szállt be jól mérkőzésbe, elsősorban az ő pontjaira építve 5 pontra léptünk el (28-23), sőt Ieshia Small triplája után már 6 is volt az előnyünk (31-25). Sajnos hátul megint fonalat vesztettünk, Sarauskaite kétszer is faulttal dobott kosarat, ezzel pedig újra egál lett az állás (31-31). A PINKK egész pályán letámadott, de nem tudtuk elég gyorsan megjátszani az üres embereinket. Jáhni visszavette a vezetést a vendégeknek, amit Boros Julcsi egalizált, ám Sarauskaite duplája és Zubac büntetői 4 pontos előnyt hoztak a PINKK-nek (33-37). Ieshia Small dobott faultos kosarat, majd Zubac pontjait Czank Timi triplája egalizálta, ezzel döntetlennel mentek szünetre a csapatok (39-39).

Ha a félidőben valaki azt mondja, hogy a végén közel 20 pont lesz a különbség...

Sarauskaite szerezte a második 20 perc első kosarát, majd a frissen beszállt Koch Dorci triplája ért célba (42-41). Amikor a második is csont nélkül landolt a gyűrűben, a negyed 3. percében, a PINKK mesterének hangjától zengett a csarnok fala (49-45). Nem sikerült lendületbe hozni a vendégeket szerencsére, nálunk viszont Ieshia Small szerzett fontos kosarakat, amikkel biztosan tudtuk tartani az előnyt (55-47, 57-50). És akkor újra jött Koch Dorci, vele pedig a harmadik tripla, és először volt 10 pontos a vezetésünk (60-50). A negyed végére biztosnak tűnő, 11 pontos vezetést jegyezhettünk fel (65-54).

Ieshia Small kosara után Koch Dorci adott gyönyörű labdát Janae Smithnek, így 15 pontra hízott az előnyünk a záró játékrész elején (69-54). Mezőnyben Boros Julcsi küzdött óriásit ebben a szakaszban, több labdát is elcsent, ezekből pedig fontos pontokat szerzett (73-57). A másik oldalon Sarauskaite igyekezett versenyben tartani a PINKK-et, de nálunk Janae Smith és Mérész Trixi gondoskodott arról, hogy ne olvadjon az előnyünk (79-61). Janae Smith második triplája után átlépte a 20 pontot a vezetésünk (82-61), innen pedig már egyértelmű volt, hogy ezt a mérkőzést nem veszíthetjük el.

Az utolsó másfél percre mindenki pályára lépett, először futott be a parkettre idén Orosz Zsófi, a csapat óriási üdvrivalgása mellett, egy Czank Timitől kapott öleléssel pedig csapatkapitányunkat, Szabó Dórit is a pályán köszönthettük két és fél hónapos kihagyása után. A vége 87-71 lett, ezzel pedig ebben az évadban másodszor is legyőztük a PINKK-et.

Most hosszú, 5 hetes szünet következik csapatunk számára – jó kimondani, hogy győzelemmel mehetünk a pihenőre.

GP1 6061 1280x853

ELTE BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 (16-18, 23-21, 26-15, 22-17)

BEAC: Czank 3/3, Small 21/3, Boros 8, Mérész 10, Smith 26/6. Cs: Dusanic 10/6, Juhász, Koch 9/9, Zsámár, Orosz Zs, Laufer, Szabó D.

PINKK: Vorpahl 8, Pucz 4, Zubac 14/3, Demeter 14/6, Sarauskaite 22. Cs: Tenyér 1, Szűcs L, Kovács K 2, Jáhni 4, Zsilinszki, Horváth 2.

Balogh Judit: "A 9-es szám egy nagyon misztikus szám nekünk, egy hónapja is ezen a napon nyertünk Kozármislenyben, úgyhogy remélem, sok meccsünk esik majd a jövőben kilencedikére. Tartottam a mérkőzéstől, mert az utolsó két edzésen nagyon jól mozogtak a lányok, és ilyenkor szokott az lenni, hogy az edzés jó, a mérkőzés meg nagyon nem. Az első félidőben ez be is igazolódott, aztán a másodikban ugyanazt csinálták, mint az edzésen. Nagyszerű munkát végeztek, és külön jó volt, hogy mindenki, aki a cserepadról jött, hozzá tudott tenni a meccshez és a fiatalok is nagyon jól szálltak be a végén."

Vanja Miljkovic: "Gratulálok a BEAC-nak, azt gondolom, a jobb csapat nyert ma este. Sajnos ezek a határaink, rendre a második félidőben támadnak a gondjaink. Most egy hosszabb szünet következik számunkra, dolgoznunk kell a hibáinkon, ez az út előttünk, hogy javulni tudjunk a bajnokság hátralevő részére."

Ieshia Small: "Mindenki, aki a pályán volt és aki beszállt a padról, hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, valódi csapatsikert arattunk."

Demeter Nóra: "Az első félidőben jól érezzük a mérkőzést, de a második félidőben nem tudtunk jól reagálni, siettünk, sok eladott labdánk volt, ezt pedig megbosszulta a BEAC."

GP1 6472 1280x853
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech