DSC03983

Őszi félévének szokásos csapatépítőjét tartotta az ELTE-BEAC Természetjáró szakosztály

2022. 11. 08.
DSC03983

Október 29. és november 1. között tartotta őszi félévének szokásos csapatépítő rendezvényét a BEAC Természetjáró Szakosztálya, amely idén mintegy 30 résztvevővel zajlott. A többnapos kirándulás alkalmával a Természetjárás kurzus hallgatói és a szakosztályi tagok a Zselic, illetve Kaposvár környékének természeti és kulturális látnivalóit fedezhették fel.

A Budapestről történő vonatos, illetve kisbuszos leutazás után a Zsippó Madár- és Élményparkot látogatta meg a csapat egy rövidebb kirándulás keretében, ahol számos különleges növény és állatfajjal lehetett találkozni. A második túranapon a Dél-Dunántúli Kéktúra, Kaposmérő–Patca szakaszának bejárása volt a cél, amit a résztvevők sikerrel teljesítettek, gazdagítva néhány újabb bélyegzőlenyomattal az Országos Kéktúra igazolófüzetüket. Útközben a Szennai Skanzen tájra jellemző épületeinek megtekintése volt a program, sőt a falu határában – mindenki meglepetésére – egy, a zselici tájra már sokkal kevésbé jellemző lámával is meg lehetett ismerkedni.

P1190750

Október 31-én a Zselici Csillagparkot kereste fel a csapat, ahol a korábbi napok ködös, őszi időjárását követően végre szikrázó napsütésben próbálhatta ki mindenki a kiállítóhely hatalmas teleszkópját. A múzeumhoz közel eső kilátóból a jó időben szép kilátás nyílt a környék kirándulásra csábító erdőségeire. A szállásra visszaérve a korábbi napokon már megszokott bőséges vacsora és társasozás mellett, az este Halloween alkalmából különleges programokkal egészült ki. A résztvevők csapatokba szerveződve, kvízfeladványok megoldásában és beer-pongban mérhették össze tudásukat, a zárófeladat az elmaradhatatlan tökfaragás volt.

Az utolsó túranap ismételten ragyogó napsütésben telt. Ezt kihasználva, Visnyeszéplak ökofalujának felkeresése után a bátrabbak a Hindai-bércen magasodó, használaton kívüli geodéziai mérőtornyot megmászva gyönyörködhettek a zselici táj felett lenyugvó napban.

DSC03943

Összességében, látnivalókban és közösségi élményekben gazdag napokat élhetettek át az eseményen résztvevők. Aki most nem tudott csatlakozni, az se csüggedjen, hiszen a tavaszi félévben újra megrendezésre kerül a többnapos csapatépítő. A kirándulás szerelmesei viszont addig sem maradnak programok nélkül, ugyanis a félév tartama alatt minden hétvégén változatos túraajánlatok várják az érdeklődőket, melyek részleteit az ELTE-BEAC Természetjárás Facebook-oldalán olvashatjátok.

DSC01930
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech