AFK kapcsolatrendszer

Önálló dupla estés táncestet tartott a Levendula Kortárs Táncműhely

2021. 10. 22.
AFK kapcsolatrendszer

Október 16-án és 17-én a Levendula Kortárs Táncműhely önálló dupla estés táncestet tartott. A Bethlen téri Színházban megrendezett eseményre két nap alatt elfogytak a jegyek. A színházi dolgozók közreműködésével igazi táncszínház valósult meg profi fénytechnikával.

A Levendula Kortárs Táncműhely 2015-ben alakult az ELTE Moderntánc csapat fellépő táncosaiból. A társulat művészeti vezetője és koreográfusa Wéber Edi, aki többek között az ELTE Moderntánc alapítója, művészeti vezetője 2012 óta, az ELTE Táncok koordinátora 2017 óta és a BEAC Tánc szakosztály vezetője 2020 óta.

A táncesteken bemutatásra került a társulat legújabb, A mi világunk című táncjátéka, továbbá a Kapcsolat-Rend-Szer című darab, amely a 2018-as Országos Táncjáték Fesztiválon az 1. helyezést és a Magyar Teátrumi Társaság különdíját nyerte el. A mi világunk és Kapcsolat-Rend-Szer – a címek nem véletlenek: „A koreografálások során a táncosok szakmai tudásán kívül számomra nagyon fontos, hogy jól ismerjem őket, éppen aktuális élethelyzetük és hangulatuk, és nem utolsó sorban, hogy hogyan gondolkodnak a feldolgozandó témáról.” Ahogy Edi szavaiból is kiderül ez igazi közös alkotói munka, a lányok is hozzátesznek önmagukból, a saját érzéseikből a készülő darabokhoz. Így lesz igazán különleges és valódi érzelmekkel teli a végeredmény.

AFK mi vilagunk

A lányok a 10 hónapos online edzések után nyáron kezdték a felkészülést. Egy igazán összeszokott csapatról van szó, így gyorsan sikerült újra felvenniük a ritmust. A balatoni edzőtábor mellett külön próbaalkalmakon készültek az előadásokra, amiken kívül szeptembertől kezdve már vasárnapokon is próbáltak. A társulat szinte minden tagja iskola és/vagy munka mellett készült az előadásra, sőt hárman közülük már babájukkal vannak otthon és még így is örömmel vállalták, hogy részt vesznek a próbákon és az előadásokon. Ez az őszinte elhivatottság érződött a táncukat nézve is. Szeretik, amit csinálnak és öröm nézni őket.

A két darab között az ELTE Néptáncegyüttes vendégelőadása is bemutatásra került, akikkel egyébként a társulat dolgozott már együtt korábban; közösen alkották meg a Fúzió című darabot, amelyben a moderntánc és a néptánc találkozik egymással, az eredmény pedig egy igazán különleges táncszínházi élmény.

AFK neptanc

A lányok most pihennek egy nagyot, de elmondták, hogy ne csüggedjen, aki esetleg lemaradt erről az előadásról, mert hamarosan újra láthatjuk őket a színpadon.
Érdemes követni őket Facebookon és Instagramon izgalmas tartalmakért és a következő előadás részleteiért!

Facebook


Instagram


Fotók: Kalamár Ákos Ferenc

Támogatók: BEAC, ELTE EHÖK, Műhely Alapítvány

A cikket írta: Gergely Viktória Petra

AFK kapcsolatrendszer
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech