Versenyterem

Négy ELTE-s érem a Sakk MEFOB-on!

2022. 05. 23.
Versenyterem

Idén május 15-én az ELTE Lágymányosi Campusa adott otthont a sakkozók egyetemi-főiskolai országos bajnokságának, amely a MEFS és a BEAC Sakk Szakosztályának szervezésében került megrendezésre.

A Déli tömb üvegpiramisos aulája kiemelkedően a legjobb helyszínt biztosította a két csoportban lebonyolított tornának.

A dr. Hetényi Géza (az 1972-es főiskolai bajnokság győztese 2016-ban hunyt el) emlékére szervezett tornán ezúttal tíz egyetem 54 versenyzője vett részt, 32-en a profik, 22-en az amatőrök között.

A 13 nemzetközi címviselő között 8 felnőtt válogatott versenyzőt is találtunk, akik igazolták a papírformát mindkét nem versengésében. A komoly létszám növekedés ellenére a 7 fordulós lebonyolítás elegendő volt a reális végeredmény kialakulásához. Az amatőr csoport hasonló formában megrendezett küzdelmei is meglepően magas fokon zajlottak, ami az ELTE-n zajló sakk-képzés eredményességét dicséri.

A profik és az amatőrök versenyén is a fővárosi egyetemek vitték a prímet, előbbin leginkább a nagymestereiknek köszönhetően.

Az ELTE-sek idén is átlag feletti teljesítményt nyújtottak: egyéniben az amatőrök között a nőknél Masznyik Kamilla ezüstérmes, a férfiaknál Czigányi Tamás bronzérmes lett.

Profi 2 ELTE

Az ezüstérmes profi ELTE-csapat

A csapatok küzdelmében a profiknál a tavalyihoz hasonló eredmény született: az Eötvös Loránd Tudományegyetem (Korpa Bence, Miszler Levente, Egresi Máté) megőrizte második helyét. Az amatőröknél az ezüstérmet itt is az ELTE triója (Czigányi Tamás, Berebora Gergely, Masznyik Kamilla) szerezte meg.

Amatőr 2 ELTE

Az ezüstérmes amatőr ELTE trió

A verseny díjazása idén is rendkívül magas volt, köszönhetően dr. Ádám Erzsébet (dr. Hetényi Géza özvegye) pénzbeli felajánlásának, illetve a Magyar Sakkszövetség és a BEAC könyvdíjainak.

Forrás: Jakobetz László (versenybíró) a BEAC sakkcsapatának vezetőedzője és Grimm György (versenyszervező) BEAC sakk szakosztályvezető

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech