Futsal2

NB1-be jutott az ELTE-BEAC futsal csapata!

2022. 06. 16.
Futsal2

A jórészt egyetemi hallgatókból és öregdiákokból álló ELTE-BEAC Futsal összesítésben 10-5-re győzte le a Kistarcsa Futsal csapatát! A csapat ezzel történetének legnagyobb eredményét érte el és feljutott az NB1-be!

Az NB1-ben szereplő Kistarcsa több mint öt hónapja nem nyert mérkőzést, a tabella végén számukra nem igazán volt tétje a rájátszásnak, az ELTE-BEAC elleni első osztályozó mérkőzésen több kulcsemberük is hiányzott. A másodosztályban második helyen végző egyetemisták viszont remek formában voltak, és 8-1-re meg is nyerték az osztályozó június 10-i, 1. fordulóját.

Június 13-án a Gyáli Sportcsarnokban 150 néző várta kíváncsian, hogy az ELTE-BEAC meg tudja-e őrizni 7 gólos előnyét, és vajon feljut-e az első osztályba?!

CP1 9574

A Kistarcsa az első pillanattól nekirontott ellenfelének és több nagy helyzetet is kialakított. A mezőnyfölény hamar gólokban is megmutatkozott, 2-0-ra mentek szünetre a hazaiak, majd a fordulást követően gyorsan tudták növelni 4-re a góljaik számát.

DSC 10000 51

Az ELTE-BEAC fiai viszont keményen védekeztek, fáradni kezdett a Kistarcsa és több hiba is csúszott a játékukba, amelyet az egyetemisták könyörtelenül kihasználtak. Kontrából előbb Tóth, majd Horváth is kapuba talált, ezzel beállítva a 4-2-es végeredményt.

Összesítésben 10-5-re nyertek az egyetemisták, történetük során legjobb eredményüket produkálva, először jutottak fel az élvonalba!

Futsal1

A 20 éves Horváth Barnabás, a csapat házi gólkirálya (23 góllal) így nyilatkozott a lefújást követően: "Tisztelet, alázat, szenvedély és szeretet, ez a kulcs. A sikerhez vezető útnak nagyon fontos része volt a munka és a szorgalom, amit beletettek a játékosok és természetesen az edzőnk Dunai András. A siker titka maga a CSAPAT, hiszen egy rendkívül motiváló közeg és egy igazi csupa szív közösség, mely bárhonnan és bármilyen helyzetből képes erőt venni magán és a saját javára fordítani az eredményt.

Az osztályozó mérkőzéseken betalálni fantasztikus és egyben felemelő érzés volt. Ezeket a gólokat nagyban köszönhetem csapattársaimnak is, hiszen nélkülük nem születhettek volna meg.”

Futsal3

Árendás Tamás, a BEAC Futsal Szakosztályának vezetője így értékelte az eredményt: „2008-óta vagyok az ELTE-BEAC futsal családjának tagja, de nem emlékszem rá, hogy valaha izgultam-e annyira futsal mérkőzésen, mint hétfőn a lelátón. Végül sikerült. A dolgát lelkiismeretesen végző baráti társaságból NB1-es csapattá váltunk. Gratulálok a srácoknak és a vezetőedzőnek, András kollégámnak, ezt már senki nem veszi el tőlük. Meglátjuk, hogy mit hoz a következő év, ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszünk felelőséggel dönteni és megtalálni a helyünket az egyetemi sport és az élsport útvesztőkkel teli világában.”

Futsal2

Csapat névsor:

Kovács Gergely (ELTE), Szini László (ELTE), Spáth Henrik Márton (Óbudai Egyetem), Béni Zoltán (ELTE), Tóth Dávid, Boros Roland (ELTE), Daradics Attila (Testnevelési Egyetem), Tarjáni Péter Máté (Testnevelési Egyetem), Horváth Barnabás (Budapesti Corvinus Egyetem), Dauner Kristóf (Testnevelési Egyetem), Kinics Bálint, Hoffer Csaba, Szekér Zoltán Ákos (ELTE), Várkonyi Barnabás (ELTE), Kupás Vendel Péter (ELTE), Dunai András (ELTE), Appl Kristóf (Óbudai Egyetem), Szamosi Péter Endre (Budapesti Metropolitan Egyetem), Sajben Marcell (ELTE), Szokoli Milán Zoltán, Lovas Tamás

Stábtagok:

Dunai András - vezetőedző

Árendás Tamás - szakosztályvezető

forrás: ELTE-BEAC Futsal és futsalhungary.hu

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech