IMG 20230807 132026 476

"Nagyon jól éreztem magam az egész kint töltött idő alatt"- interjú az Egyetemi Világjátékokról hazatérő Heffner Hédivel

2023. 08. 07.
IMG 20230807 132026 476

Heffner Hédi, a BEAC atlétája, a Semmelweis Egyetem hallgatója is képviselte Magyarországot a július 28-án kezdődő Egyetemi Világjátékokon a kínai Csengduban, ahol 19. helyezést ért el.

Hogy sikerült a futásod? Hogy értékeled, mi zajlott le benned, és milyen mezőnyben futottál?

Óriási élmény volt egy ilyen eseményen futni, élveztem a versenyt. Nagyon erős mezőny gyűlt össze, az időjárási körülmények nem voltak éppen ideálisak, szóval nem volt egy egyszerű versenyhelyzet. Ennek ellenére úgy érzem sikerült helytállnom: a futamomban 10., összesítésben 19. lettem. A döntőbe csak helyezéssel lehetett továbbjutni, ezért egy taktikai verseny alakult ki, nagyon lassan kezdtünk, ezzel a jó idő lehetősége hamar elszállt, emiatt kicsit csalódott vagyok.

Ez volt az első Egyetemi Világjátékok, amin szerepeltél! Itthon az Eurosport közvetítésein keresztül láthattuk, hogy egy olyan nagy eseményről van szó, mint az Olimpia! Mik a tapasztalataid? Hogy érzed kint magad?

Ez az Olimpia utáni második legnagyobb multisport esemény, és ez teljes mértékben érződött a szervezésen is, minden nagyon szuperül volt lebonyolítva. Nagyon jól éreztem magam az egész kint töltött idő alatt, tetszett, hogy voltak más sportágak is, nem vettem részt még ezelőtt multisport eseményen.

Thumbnail image0

Mi volt a verseny utáni programod kint? Kilátogattál a magyar sportolók, csapatok eseményeire?

Szombaton érkeztünk meg, én következő pénteken versenyeztem, így az edzések mellett az első napokban volt időm kicsit körülnézni illetve volt néhány szervezett program is. A futás előtti két napban már igyekeztem csak a versenyre koncentrálni és pihenni. A verseny utáni napok mindegyikén kint voltam szurkolni a többieknek az atlétikapályán.

Hogy alakul a nyár hátralévő része, milyen versenyek várnak még rád?

Két fontos verseny vár még rám: a Szuperliga döntő, valamint a Csapatbajnokság döntő! Ezeket szeptemberben rendezik, így szerencsére lesz időm kipihenni magam.

Látunk-e még téged Egyetemi Világjátékokon?

Nagyon remélem. Már most várom a két év múlva Németországban megrendezendő Egyetemi Világjátékokat.

IMG 20230807 132031 491
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech