FB IMG 1626334750574

Megújulva tér vissza a BEAC Aerial & Balance

2021. 08. 05.
FB IMG 1626334750574

Megújult formában térnek vissza a BEAC-ra a korábban Airflow és BALLansz néven hirdetett hammock, silk, és balance órák. Edzőink augusztusban három héten át workshop jellegű alkalmakkal várják vissza a régi tanítványokat, valamint azokat is, akik most kapnak kedvet az edzések kipróbálásához.

„Több hónapnyi kihagyás után végre újra szabadon szállhatunk a BEAC-on, ami számomra leírhatatlan öröm. Az óráink a közösségről szólnak, olyan flow élményről, ami az online térben visszaadhatatlan. Egy nehezebb figura után a csapatból önkéntelenül kitörő taps, vagy egy 'végre sikerült' spárga utáni boldog mosoly az, amiért érdemes ezekre az edzésekre járni. – mesélte Jámbor Erzsébet, az Aerial & Balance edzője - Az új szezonban kicsit átszerveződünk, a rúdsport, a légtorna mindhárom eszköze, a balance, és az ezekhez kapcsolódó kiegészítő edzések összeolvadnak, ami újabb lehetőségeket nyit meg számunkra. Órák széles palettájával, remek oktatókkal és végtelen lelkesedéssel készülünk a következő hónapokra. Úgy gondolom, hogy mind a régi, mind az új csatlakozók könnyen találnak majd a szívükhöz közelálló és szintjüknek megfelelő órát.”

„Régi álmunk valósul meg azáltal, hogy immáron együtt szervezzük ezeket a szorosan egymáshoz tartozó óratípusokat, ráadásul így hosszútávon lehetőségünk lesz vegyes légtorna órákat is hirdetni (karika, hammock és silk), valamint a hammock és a silk eszköz legjobbjait a hazai versenyeken BEAC színekben indítani. Az első lépés viszont az, hogy a járvány miatt edzés nélkül maradó korábbi tanítványok visszakapcsolódjanak a körforgásba, ezért augusztusban úgy alakítottuk ki az órarendet, hogy workshop jellegű alkalmi órákon vehessenek részt a hammock és a balance iránt érdeklődők, akár tavalyi bérletükkel.” – egészítette ki Farkas Lilla, a 2015-ben alapított ELTE-BEAC Polefitness vezetője.

Az oktatók szeretettel várnak mindenkit - kortól, nemtől, előképzettségtől függetlenül - aki készen áll rá, hogy feje tetejére fordítsa a világot. "Magad is meg fogsz lepődni, mi mindenre vagy képes. Találkozzunk a tükrök előtt, a határaidon túl!"

69848011 10157577235107065 825908372636172288 n

Óratípusok:

Aerial hammock & silk: Nem kell artistának lenned, hogy légtornázz! A hammock és silk edzés a plafonról lelógó selyem anyagon végzett mozgásforma, mely történhet két ponton rögzített, függőágy szerű, vagy egy ponton rögzített, két különálló száron lelógó selymen. Ezen az órán egyszerre nyílik lehetőség erősíteni és nyújtani a test minden részét, miközben látványos elemeket és akrobatikus kombinációkat hajthattok végre a levegőben. Az eszköz sokoldalúsága révén alkalmas jógagyakorlás színesítésére is, eszközös erő- és hajlékonyságfejlesztő edzésre, leggyakrabban mégis a cirkuszi műsorokban találkozhattok vele. A BEAC-ban teljesen kezdőként is biztonságos körülmények között, jó közösségben kezdhetitek el az edzéseket, és kitartó gyakorlással akár légtornász versenyzővé is válhattok. A hammock és silk is kortól, előképzettségtől és alkattól függetlenül elkezdhető mozgásforma.

Balance: A Balance edzéseken egy speciális félgömb alakú eszköz segítségével történik a gyakorlatok elvégzése. Ahogy a neve is mutatja, az egyensúly, a stabilitás, a testtudat és a mozgáskoordináció fejlesztése elsődleges az órákon, de mindemellett az állóképesség, vagy épp a hajlékonyság fejlesztése is fontos szerepet kap. Ennek érdekében többféle óratípus áll rendelkezésre, hiszen a különböző edzések különböző fókusz központúak. Az edzés kipróbálható előképzettségtől függetlenül, de más sportág mellett is remek kiegészítő edzésforma, mely segít javítani a teljesítményt.

1

Mikor és hol lesznek az augusztusi edzések?

Augusztus 17-től három héten át kedd és csütörtök délutánonként lesznek a workshop jellegű alkalmi órák Jámbor Bözsi vezetésével. Ezeken a napokon hammock és balance órák kerültek az órarendbe, melyek a Bogdánfy úti sporttelep Tükrös, TT4, és Kiskondi termeibe kerülnek lebonyolításra.

Keddenként 15:00, 16:00, 17:00 időpontokban, csütörtökönként 16:00, 17:00 és 18:00 időpontokban kezdődnek majd az edzések, viszont csak minimális létszám elérése esetén, ezért az egyes időpontokra előzetes regisztráció szükséges. Fontos, hogy ez csak egy ideiglenes órarend, mely az augusztusi szezonban érvényes.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Mind a beragadt bérletalkalmakkal rendelkező régi tagokat, mind az új érdeklődőket szeretettel várják oktatóink, hiszen régi bérlettel és alkalmi workshop jeggyel is részt vehettek az órákon. A tavalyi beragadt alkalmak a 2021-es naptári évben használhatók fel, mind a 60 mind pedig a 90 perces órákon, arányosan átszámítva.

Amennyiben nem jártál még az órákon, érdeklődj az [email protected] email címen. Ezek után minden szükséges információt elküldenek neked oktatóink.

Ha már korábban is jártál edzéseinken, az aktív tagoknak szóló zárt Facebook csoportban tudsz majd jelentkezni hétről hétre az egyes időpontokra. Ha kérdésed van, az [email protected] email mindenre választ kapsz.

Árak alkalmi jeggyel:

ELTE hallgató/dolgozó/alumni: 1400 Ft / 60 perc

Külsős: 1700 Ft / 60 perc

Az alkalmi jegyek befizetésének menetéről később adunk tájékoztatást.

Elérhetőségek:

Hammock, silk és balance órák:

Facebook: ELTE-BEAC Aerial & Balance

Instagram: ELTE-BEAC Aerial & Balance

Email cím: [email protected]

IMG 6043
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech