Szűcs szabina

MEFOB Feszt – Atlétáink a legjobbak között!

2022. 05. 19.
Szűcs szabina

Idén május 19-22. között, Miskolcon egy teljesen új formában rendezi meg a MEFS az egyetemi országos bajnokságok döntőit, ahol számos ELTE-s csapatért szoríthatunk majd!

A MEFOB FESZT, az egyetemi sport legnagyobb fesztiválja, ahol egyszerre több egyetemi országos bajnokságot szerveznek, számos szabadidősportos rendezvénnyel kiegészülve, annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az egyetemista korosztály számára a rendszeres sport fontosságára és közösségformáló erejére. A rendezvény fesztivál jellegét a napközbeni szabadidősportos programok mellett a két esti nagyszabású buli adja.

Kiváló teljesítménnyel ELTE-seink számos sportágban jutottak döntőbe, így női kosárlabdában, női-, illetve férfi futsalban, férfi vízilabdában és atlétikában is szurkolhatunk ELTE-s csapatainknak, sportolóinknak!

Mefob sportolok 300x250

Atlétika

Vezetőedző: Hoffmann Teréz

Versenyzők:

Szűcs Szabina

Versenyszám: Hétpróba

"10 éves korom óta atletizálok versenyszerűen, így a MEFOB-on is el szerettem volna indulni. Hétpróba a fő versenyszámom és az edzőmmel úgy gondoltuk, hogy ez egy jó gyakorlási lehetőség, mivel csak a szezon második versenye lesz."

Szűcs szabina

Vásárhelyi Máté

Versenyszám: 5000 méter futás

"Vásárhelyi Máté vagyok, az újbudai Castor SE triatlon egyesület sportolója, valamint földrajz/testnevelő szakos tanár első évfolyamon.

Eredményeimről: 2022 elején fedett pályán 8'52"-őt futottam 3000 méteren, valamint 10 kilométeren 32 percet futottam februárban, a Vivicittán pedig 1:13'33"-at (2. hely). Sajnos március közepétől április végig sérült voltam, de három hete újra a futás van hangsúlyban úszás és kerékpározás mellett. A közelmúltban Mátravertikálon, és az 5vös 5km futóversenyen is második helyezést értem el. 2020-ben hegyi-, éás terepfutásban részt vettem az U20-as és felnőtt világbajnokságon is."

Vasarhelyi máté

Bencsik Ádám

Versenyszám: 400 méter futás | 400 méter gátfutás

"14 éves koromban kezdtem atletizálni és a többpróba után végül a 400 gát lett a fő számom. 2020-ban a Felnőtt Magyar bajnokságon 3. helyezett, U23-s OB 1. helyezett lettem és még ebben az évbe a Gyulai Memoriálra kaptam meghívást. Idén harmadik alkalommal indulok a MEFOB-on. 400 gáton és váltóval értem, értünk el sikereket. Janecskó András korábbi edzőm már régebben is támogatta a MEFOB-on való részvételem, így ameddig tehetem én indulni fogok az egyetemi bajnokságon. Jelenlegi edzőm Budai Tamás."

Bencsik ádám

Bathó Borbála

Versenyszám: 100 méter futás | 200 méter futás

"Apukám hatására kezdtem el atletizálni, aki szintén sprinter volt fiatal korában, ugyanannál az edzőnél, akihez én is járok. Kiskoromban sok délutánt töltöttünk az atlétika pályán és már akkor nagyon elvarázsolt az egész hangulata. 9.-es koromban kezdtem el edzésre járni és nem is volt kérdés, hogy sprinter lesz belőlem, apukám miatt. 2 éve versenyzem, 100 és 200 méteren szoktam indulni."

Bathó Borbála
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech