Mozognib

Fitnesznapunk legjobb referenciája: sugárzott a "mozogni boldogság" életérzés a résztvevőkön!

2015. 10. 21.
Mozognib

Aerobik és Cheerleader Szakosztályunk legifjabb, október 15-ei rendezvényén a résztvevő lányok és fiúk ingyenesen próbálhatták ki a hatféle aerobik órát a BEAC Sportcsarnokában.

Nagy sikert aratott a "Mozogni Boldogság" Fitnesznap; az első helyezésen túl még szakmai dicsérettel is illették modern jazztáncosaink veszprémi produkcióját és női futballistáink 6ékony támadójátéka meghozta a várva várt első sikert. Örömhíreinken túl az e heti körképben beszámolunk még NB I.-es kosaras lányaink hétközi meccséről, U23-as csapatunk újabb bravúrjáról, női és férfi kézilabda csapataink sikereiről, valamint férfi vízilabdázóink legutóbbi drámai mérkőzéséről is!

mozognibAerobik és cheerleading

"Mozogni Boldogság!" - ezzel a mottóval rendezte meg szakosztályunk az ELTE Aerobic történetének első fitnesznapját. Az október 15-ei nap főszervezője Pulay Szilvi volt, akinek munkáját több BEAC-os munkatársa is lelkesen segítette. A mozgalmas délután folyamán hat különböző aerobik órát próbálhattak ki a mozogni vágyó – elsősorban – hölgyek. Aki már a nyitásra megérkezett a BEAC Sportcsarnokába, annak mindenekelőtt egy alapos bemelegítésben lehetett része. A folytatásban sorra következtek a jobbnál jobb, erőteljesen megmozgató órák. Elsőként alakformáló és zsírégető aerobikot, valamint dinamikus jógát tartottak az ELTE Aerobic vidám, energikus edzői. A délután öt órától estébe nyúlóan zajló programok ideje alatt a Herbalife csapata nyújtott felfrissülést a résztvevők számára. Termékeik, shakeik elfogyasztása közben szakosztályunk fellépő csoportjai szórakoztattak bennünket: sportolóink hastánc, modern jazztánc és cheerleading bemutatóval is készültek a Nagyérdeműnek.

Az ELTE Online tudósításából arra is fény derül, hogy egy merőben új sporteszköz, a Gymstick kipróbálására is lehetőség nyílt az előzetes regisztráció alapján. Ezt az órát Lukácsi Bernadett, a Fitness Company Aerobic edzője vezette. Ez a mozgásforma már a fiúk körében is kelendőbb volt, akik végül a következő két órán is lelkesen részt vettek. A legkitartóbbak pedig BEAC-os és Herbalife-os ajándékokkal távozhattak az eseményt lezáró tombolahúzás után. A Fitnesznap legkiválóbb referenciaanyagául a résztvevők arcára kiülő "mozogni boldogság" életérzés szolgált.

Asztalitenisz

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC – KFKI IV. 16-0

futsalosokFutsal

Vereséggel felérő döntetlen a nyeretlen móriak ellen! Kénoszt Ferenc együttese a szokásos hétfői esti időpontban, a BEAC Sportcsarnokban fogadta az Alba Régia Futsalt.

Ahogyan az a meccs egészéről elmondható, az első perctől kezdve az ELTE dominált, ennek is köszönhetően alig több mint két perc játék után már vezetést is szerzett a csapat Gallatz révén. Az ELTE Online közvetítése alapján a folytatásban sem változott meg az összkép: a nem túl nagy iramú mérkőzésen a móriak visszaálltak és hagyták, hogy a BEAC irányítsa a játékot, ebből igyekeztek kontrákat vezetni, azt pedig lövésekkel befejezni. Egy ilyen szituáció eredménye volt az egyenlítő gól is, amelyet az ötödik percben jegyezhettünk fel. A váratlan góltól fellelkesedett az Alba, az ELTE zavarodottságát kihasználva pedig át is vették a vezetést. A félidő vége előtt Péntek kétszer is egalizált, így a szünetre 3-3-as eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején fiaink nem ragadt fejben az öltözőben, sőt Breuer védhetetlen bombájával pedig újra az ELTE-nél volt az előny. A második játékrészre teljesen elfáradó vendégek hálóját ötödik alkalommal Demeter zörgette meg. Mindent elárult a játék képéről, valamint az ellenfél hozzáállásáról, hogy Kinde kapus miután az átvezette a pályán a labdát 6 méterről lőhetett kapura. Ezek után aligha gondolta bárki is a csarnokban, hogy a meccs vége nem hazai győzelem lesz, mégis osztozkodnia kellett a feleknek a pontokon. Ez egyértelműen a vendégekre nézve hízelgő, még akkor is, ha a meccs utolsó pillanataiban az ELTE kapusának még bravúrokat kellett bemutatnia, hogy fiaink legalább azt az egy pontot itthon tartsák.

(férfiak – NB II.) ELTE-BEAC – Alba Regia Futsal 5-5

(nők – NB II., Nyugat) ELTE-BEAC – PTE ÁOK-Petőfi SE 10-0

fiu keziKézilabda

Férfi kéziseink legújabb "győzelmi receptje": pocsék kezdés, 10 perc erejéig lehúzott roló és egy nagy adag csapategység a fordításhoz. Fejben nehezen érkeztek meg a meccsbe Divéki Péter tanítványai, ugyanis a Pénzügyőr II. játékosai az első félidő közepén már 6-2 is vezettek. Egy jókor érkező időkérés átlendítette fiainkat a holtponton: a védekezés olyannyira összeállt, hogy egy 10 perces periódus erejéig lenullázták az ellenfelüket. Mire megszereztük a vezetést, addigra már nyoma se volt: 1-1 eladott labda és rosszul kivitelezett támadás odáig vezetett, hogy a hazaiak kétgólos fórral vonultak pihenőre.

A folytatásban az 54. percig felváltva estek a gólok mindkét kapu előtt: együttesünkből a 8 találatig jutó Balázs Ádám és a második félidőre felpörgő Csele László tartották életben győzelmi reményeinket. A hajrá ezúttal már a mieinkről szólt: zsinórban 4 találatot értek el, miközben a Györfi Nándor vezette védelmünk csírájában fojtotta el a Pénzügyőr lehetőségeit.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) Pénzügyőr SE II.– ELTE-BEAC 20-26 (11-9)

Bravúrgyőzelemmel kezdte a BEFKB-idényt női kézilabda csapatunk! Divéki Péter vezetésével lányaink a tavalyi ezüstérmes Károli Gáspár Református Egyetem otthonába látogattak el a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Bajnokság nyitófordulójában. Együttesünknek sikerült elejét vennie az ellenfél előző évben mutatott túlságosan is erőszakos, szabálytalan játékának, és a kétszer 20 perces találkozó első félidejében mindösszesen 4(!) gólt engedélyezett a KRE legjobbjainak. A nagyszünetre már kis híján kétszámjegyű különbség alakult ki a felek között, ami a második felvonásban az újonnan bedobott játékosok szereplése ellenére is csak a felére olvadt. Ez a váratlan, ám játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelem remélhetően óriási lökést ad hölgyeinknek a folytatásra - és az előző évi 5. hely felülmúlására.

(nők – Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Bajnokság) KRE – ELTE-BEAC 18-24 (4-13)

(férfiak – Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda Bajnokság) KRE – ELTE-BEAC 13-21

kosarasokKosárlabda

Hétközben idegenben - ez (még) nem Balogh Judit lányainak műfaja! Valóságos országjáró turnéval ért fel kosarasaink számára a női NB I. első három fordulója: a ceglédi és soproni vendégszereplést követően ezúttal egy miskolci kirándulás várt hölgyeinkre. A pontvadászat korábbi szakaszában meglepő vereséget elszenvedő Diósgyőr már az első percekben nekünk esett! 4-0 után ugyan Bagi Melinda révén betaláltunk, ám ezt követően a lengyel élvonal tavalyi pontkirálynőjének, Alyssia Brewer vezérletével egy 18-1-es rohamot mutatott be a fizikai fölényét, nagyobb játéktudását érvényre juttató hazai együttes. A hosszabb kényszerpihenő után visszatérő Süle Krisztina triplája mindösszesen a második(!) mezőnykosarunkat jelentette a negyed hajrájában.

Botár László miskolci beszámolója alapján a DVTK a második etapban sem állt le kosarak termelésében, míg Balogh Judit lányai egy negyeden belül megmutatták szebbik és kevésbé szebbik arcukat is. Bálint Réka és Süle Krisztina tripláival, Pál Szandi és Pusztai Sára büntetőivel egy ideig tartani tudtuk a ritmust, ám a hajrára már kezdett kiütközni a 8 nap alatt megvívott 3 élvonalbeli mérkőzés hatása. A játék képe a pihenőt követően sem változott meg drasztikusan: a számszerű eredményben és a lepattanó csatában is egyre inkább kinyílt az olló a két fél között. Lányaink részéről az üdvözítő momentumok közé tartozott Barnai Judit harmadik negyedben mutatott teljesítménye, valamint Kádár Kinga vállalkozó kedve és újabb triplája. Az idegenbeli túra szombaton Pécsett lezárul és mindannyiunk nagy örömére október 31-én végre hazai pályán is bemutatkozik Balogh Bubu együttese. Rögvest egy élvonalban maradásért vívott csatával az ugyancsak nyeretlen ZTE ellen.

(nők – NB I.) Aluinvent DVTK Miskolc – ELTE-BEAC Újbuda 110-44 (28-9, 30-11, 27-13, 25-11)

kicsikÚjabb idegenbeli bravúr: egykosaras meccset nyert U23-as csapatunk Komlón! Balogh Judit irányította fiataljaink is zsinórban harmadik alkalommal utaztak vendégségbe és ezúttal a PINKK SE otthonában produkáltak fordulatos találkozót. Szakosztályi honlapunkon olvasható tudósítás alapján idegesen, kapkodósan, sok hibával kezdett mindkét együttes: Pusztai Petra duplájával a 3. perc végén lányainknak sikerült megszerezni meccs első(!) kosarát. Egy csapásra felpörögtek az események: a triplazáporból a hazaiak jöttek ki jobban, így az első részsikert ők aratták.

A második félidő közepéig folyamatosan váltott vezetéssel haladtak a csapatok, ám ekkor Pusztai Petra és Kádár Kinga ponterőssége révén megléptek lányaink. A komlói szakvezetés épp időben reagálta le a történteket, egy időkéréssel megtörte lányaink lendületét, sőt, egy negyed végi triplával már ismét ők álltak jobban egy ponttal. A záró negyedben előbb 4, 6, majd 7 egységnyire sikerült eltávolodni a vendéglátóktól, akik tökéletesen kihasználták lányaink kisebb hullámvölgyeit és rendre visszakapaszkodtak. A végjátékban már faultokkal próbálta lassítani az idő múlását a PINKK, ám Király Lilinek és Kádár Kingának sem remegett meg a keze a büntetővonalon, így csapatunk újabb értékes skalpot szerzett.

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) PINKK SE – ELTE-BEAC Újbuda 58-61 (14-12, 13-14, 17-17, 14-18)

ffiRajt-cél győzelmet hozott a MEFOB-szezont indító egyetemi derbi! Rossz előjelekkel készültek Varga Zsolt irányította férfi kosarasaink a bajnokság nyitóösszecsapására, amelyet a szomszédvári rivális MAFC ellen vívtak a Tüskecsarnok edzőtermében. Az ELTE Online írása arról számol be, hogy a nyár folyamán alaposan kicserélődő keretünkből a későn érkező igazolások és a hiányzó sportorvosi engedélyek miatt több meghatározó játékos is kiesett. Fiaink így mindösszesen 8 bevethető emberrel és alacsonyabb szerkezettel vágtak neki a rangadónak. Részben ennek is tudható be, hogy a találkozó óriási MAFC fölénnyel indult. Négy perc játék után már 11–0-ra elhúztak, így Varga Zsolt egy időkéréssel próbálta felrázni a – fejben kissé az öltözőben maradt – társait. Az időkérés után feljavult a BEAC védekezése, de támadásban továbbra sem sikerült rést találni a remekül záró hazai védelmen.

A második negyedre komoly változás állt be a játék képében. Előbb a fiaink eresztettek meg egy 9-0-s rohamot, amelyet a remeklő Mihalics-Dobos duó koprodukciója révén a különbség alig 3 perc leforgása alatt már 10 pont fölé szökött. A szünet előtti zárszó ismét a mieinknek sikerült jobban: helyenként tetszetős támadásvezetéseink során két triplánk is ült, így egy részsikerrel a birtokunkban, de 10 pontos hátrányban vonultunk pihenőre.

A szünet után ismételten lehengerlő támadásokat vezetett a MAFC, miközben fiaink elöl és hátul is kissé összeszedetlennek tűntek. A palánk alatt többször is kijött a hazaiak fizikális fölénye, így hiába sikerült több támadást is kivédekeznünk, a lepattanók összegyűjtésébe sokszor hiba csúszott. Az idő előrehaladtával főleg a támadásszövéseinkben tűnt fel a legjobban a kispad rövidsége, így gyakran csak remek egyéni teljesítmények révén sikerült újabb pontokat szereznünk. Ellenben a műegyetemiekkel, akik felszabadultan játszottak. Nagyot küzdő kosarasaink - a végül 24 pontig jutó Buza Dániellel az élükön - hosszú hajrát indítottak és olykor közelebb is kerültek a kissé kiengedő ellenfélhez. A rutin és a lélektanilag fontos pillanatokban elért kosarak azonban a jó erőkből álló szomszédvár javára döntöttek a derbin.

Javításra már a hétvégi, Szentendre elleni bajnokin lehetősége nyílt fiainknak, akik éltek is vele. Az NB II. Közép "A" csoportjának összecsapásán mindösszesen 1 negyedet nyert meg együttesünk, ám azt 14 ponttal! Ez a harmadik etap sorsdöntőnek bizonyult a meccs végkimenetelének szemszögéből, ugyanis Pest megyei ellenfelünk csak faragni tudott hátrányából, ledolgozni már nem tudta. Mindez azt jelenti, hogy Buza Daniék 3 meccsen aratott 3 győzelmükkel vezetik a ligát.

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) MAFC – ELTE-BEAC 68-54 (21-7, 16-20, 19-9, 12-18)

(férfiak – NB II. Közép "A") Szentendrei KSE – ELTE-BEAC 78-82 (22-20, 28-21, 10-24, 18-17)

(nők – Budapest Bajnokság, A liga) ELTE-BEAC – BEAC Budafok 45-72 (10-14, 15-22, 10-23, 10-13)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC – TF SE 1-3

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Kormányőr SE II. 3-0

noifociMegérte várni a mesebeli hetedikre: női háromnegyed pályás együttesünk hat nyeretlen mérkőzést követően fennállásának első - és azon nyomban kiütéses - győzelmét aratta. Jó hatással bírt a hétközi médiamegjelenés Mészáros Csaba edzette társaságunkra, akik a hatcsapatos pontvadászat legutóbbi fordulójában a Kelen SC legjobbjait látta vendégül a Szőnyi úton. Szívélyes fogadtatásról a pályán szó sem lehetett: Gál Anna már a hetedik percben vezetéshez juttatta a mieinket. A folytatás Meggyesfalvi Enikő "one-man" showját és - kis híján klasszikus - mesterhármasát hozta. Játékosunk csupán azért nem jutott háromról a négyre, mert Hamkó Beatrixnak adta át a helyét a pályán, aki nem mellesleg öt perc alatt további két találatot tett hozzá az addigi terméshez.

(nők – BLSZ 3/4pályás bajnokság) ELTE-BEAC Hiúzok – Kelen SC 6-0

DSCN6079Modern jazztánc

Rangos elismerést és első helyezést gyűjtött be az ELTE Modern jazztánc társulata Veszprémben! Az évek óta Wéber Edina sportszervezőnk irányításával készülő hölgyek a tánc kategóriájában egyetemisták, főiskolások művészeti csoportjaival mérték össze tudásukat a Pannon Unifest ifjúsági összművészeti országos fesztiválon - óriási sikert arattak. Sőt, még az elsőségükön is túlmutató szakmai élménnyel "gazdagodtak": Szakál Attila, koreográfus és Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház színésze is elismerésüket nyilvánították ki lányaink produkciója, előadásmódja iránt. A zsűritagok részletesen értékelték az ELTE tánccsoportjának közel 40 perces műsorát, amely szerint táncosaink hihetetlenül fegyelmezettek, intelligensek, összetartóak, a produkcióik összeszedettek, és a megoldásrendszerük kiváló. Táncszínházi darabjukat fehér hollóként jellemezték a szakértők a maga műfajában. Csoportunk a folytatásban sem áll le a munkával: következő állomásuk a Táncpedagógusok Országos Szövetségének novemberi versenye, a Táncjáték Fesztivál.

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – MTK ifi 3:0 (25-14, 25-14, 25-14)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ÓSSC – ELTE-BEAC 3:0 (25-17, 25-18, 25-10)

201510181072Természetjárás

Mozgalmasan telt az ELTE-BEAC-os természetjáró közösség számára október harmadik hétvégéje, akik a IX. Eötvös Emléktúra keretein belül egy kellemes hangulatú kirándulást szerveztek a festői szépségű Zajnát-hegyekbe. A Budapest közeli túrát klubunk többgenerációs szakosztálya híres természetjárónk és egyben egyetemünk névadójának tiszteletére rendezi meg minden szemeszterben – minden alkalommal más és más útvonalat kiszemelve. Az őszi emléktúrán az egyetemisták, az ELTE Alumnisok és a külsősök összesen 45 fős tábora Szabadságligetből indult, s a Sas-sziklát is érintve sétáltak le mintegy 14 kilométeres távolságot, amely a nehézségi szintje alapján a kezdő kirándulóknak is bátran ajánlható.

A Piliscsaba és Pilisvörösvár fölötti kirándulás kezdetén a csapat megmászta a Kálváriadombot, ahol Sujtó Laura szakosztályelnök röviden bemutatta a természetjáró szakosztály tevékenységét - egyúttal kitért a túrákon kívüli számos kulturális programra is. Gács János szakosztályvezető és Szőts Miklós MTSZ minősítési biztos beszédét követően indult útjára a népes társaság, a helyenként borús, helyenként napsugaras időben tettek egy kanyart a Sas-szikláig, majd a nap zárszavaként a Fehér-hegyet vették be.

poloVízilabda

A hajrában úszott el a győzelem a tavalyi bronzérmes ellen! Az első percektől a utolsókig hektikus mérkőzést hozott pólós fiaink és a RETR-O-SC előadása. Alig 43 másodperc folyt le a játékidőből, de a vendégcsapat már két kontragóllal megugrott a mieinktől. Több se kellett ébresztő gyanánt Szabó Attila tanítványainak, akik zsinórban szerzett 4 találatukkal jelezték, megérkeztek a meccsbe. Fordulatból - és szép támadásokból - a folytatásban sem volt hiány: a RETR-O-SC gárdája egy negyeden belül megmutatta repertoárját és büntetőből, emberelőnyből, valamint akcióból is a kapunkba találtak.

A nagyszünetet követően fej-fej mellett haladtak a felek: a játékrész elején Balogh Gergely 3. góljával még a mieink egyenlítettek, majd egy gyors gólváltást követően Kiss Csaba védővel a nyakán már a vezető gólunkat gyömöszölte be a vendégek kapujába. Ezt a fórt a záró felvonásban két ízben is sikerült kétgólossá hizlalni, de fiaink 10-8-as vezetésénél kifújták a szelet a vitorlánkból. Egy csapásra lendületbe jött a tavalyi bronzérmes és zsinórban dobott három góljukkal immáron ők kerültek nyeregbe. Az utolsó csavar a nézőcsalogató találkozó alakulásában elmaradt: hiába jutottak emberelőnyös helyzetbe Szabó Attiláék, az akciót lezáró lövést a kapus hárította és három bajnoki ponthoz segítette együttesét.

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – RETR-O-SC Közhasznú 10-11 (4-2; 1-4; 3-1; 2-4)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech