Hétközben idegenben – nem a mi műfajunk – ELTE BEAC Kosárlabda

Hétközben idegenben – nem a mi műfajunk

Fölényesen nyert csapatunk ellen a tudásbeli és fizikai fölényét érvényre juttató, a lepattanó harcot 45-20-ra megnyerő Diósgyőr. Lányaink csupán ezúttal csupán rövid időszakokra tudtak felnőni a feladathoz

Aluinvent DVTK Miskolc – ELTE-BEAC Újbuda 110-44 (28-9, 30-11, 27-13, 25-11)

Miskolc, NB I-es mérkőzés.

Diósgyőr:  Horváth B. 2, CZANK 15/6, Rasheed 6, BREWER 16/3, HORTI 12. Cs: Liktarovics 5, STRANGE 14/3, T. JOVANOVICS 13, SZÉCSI 12, Bálint 7/3, Szabó P. 8, Bach.

BEAC: Pusztai S. 2, PÁL 10, Pusztai P. 2, dr. Bagi 2, Barnai 6. Cs: SÜLE 12/12, Horváth Sz. 2, Reiner 2, Kádár 5/3, György, Zana.

Amint az várható volt, “nekünk esett” a Cegléd ellen hazai környezetben meglepő vereséget szenvedő Diósgyőr. 4-0 után ugyan Bagi Melinda betalált, ám ezt követően elsősorban a lengyel élvonal tavalyi pontkirálynője, az amerikai erőcsatár, Alyssia Brewer vezérletével egy 18-1-es rohamot mutatott be a fizikai föllényét, nagyobb játéktudását érvényre juttató hazai együttes. A negyed hajrájában a hosszabb kényszerpihenő után visszatérő Süle Krisztina triplája volt az elején szerzett Bagi dupla után a második mezőnykosarunk a negyedben.

A második szakasz első felében tartották magukat a lányok. Süle, azaz Mau’ újabb triplával vétette észre magát, Pusztai Sára és Pál Szandi büntetőket értékesített, a szakasz közepén pedig Kádár Kinga is eredményes volt, Igaz a túloldalon a hazai támadások többsége kosárral ért véget, Bálint Réka is triplát dobott, de a negyed első felét csak 13-10-re nyerte a DVTK. A félidő hajrájában egy 11-0-s rohamot mutattak be a hazaiak, ekkor Horváth Szilvi törte meg kosárcsendünket.  A félidő végén amerikai hátvédje, Strange villanásaival 58-20-ra vezettek a hazaiak.

Bár szünet után Mau’ újabb triplát dobott, sokáig csupán ez volt az egyetlen találatunk, a botlását láthatóan feledtetni akaró Diósgyőr a szakasz első felét 16-3-ra hozta. A szakasz második felében elsősorban Barnai Judit révén sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot.

A záró szakaszban is fölényben játszott a Diósgyőr, Strange és Szécsi eredményessége révén tovább növelte előnyét. A hajrában Kádár Kinga emelt be egy triplát, és Pál Szandi gyűjtögette büntetőkből a pontokat.

A Cegléd és most a Diósgyőr elleni meccs tapasztalatai alapján úgy tűnik, a hétközi idegenbeli meccs az nem a mi műfajunk.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!