Sportnap2 alternatv

Kora őszi sportnapon a BTK Tanulmányi Hivatala

2022. 10. 17.
Sportnap2 alternatv

Az ELTE BTK Tanulmányi Hivatala is elnyerte a BEAC sportpályázatát, így egy kora őszi sportnapot rendezhettek az ELTE Vízisporttelepén. Az alábbiakban Dezső Pál Tamás, tantervi referens beszámolóját olvashatjátok.

Amikor az idei Vízisporttelepen eltöltött sportnapra gondolok, a rengeteg szép emlék mellett óhatatlanul eszembe jut a Szózat reménykeltő alábbi fél sora is: annyi balszerencse közt, oly sok viszály után.

Az elmúlt évek viszontagságait – a pandémia lecsengését követően – az idei évben ismét sikeresen pályáztunk és nyertük el a lehetőséget, hogy eltölthessünk egy napot a Vízisporttelepen. A nyári időszak mindent megolvasztó forrósága helyett azonban ezúttal egy őszi napot, szeptember 29-ét választottunk a sportolásra.

Az ősz a nap elején a zordabbik arcát mutatta – a reggelre megbeszélt találkozónk ideje alatt úgy zuhogott, mintha dézsából öntetnék, mi pedig elkeseredetten és némileg tanácstalanul álltunk ernyőink alatt, hogy miként is lesz ebből ma sportnap?

Sprortnap1

Eltökéltségünknek és a BEAC szervezőinek hála kitartásunk később megtérült, és mire a Vízisporttelepre értünk, már hét ágra sütött a Nap. Az elmúlt évek kihagyása után rendkívül nosztalgikus élmény volt visszatérnem a sporttelepre, és tudom, hogy kollégáimat is egyből rabul ejtette a hely.

Miután röviden megpihentünk és előkészítettük a sportoláshoz az eszközöket első utunk a mólóhoz vezetett. Bár a kajakozást az időjárás-előrejelzés hatására lemondtuk, a fodrozódó víztükör látványa vigasszal szolgált.

A délelőttöt a hivatali íjászversennyel zártuk, melynek során több kolléga is Robin Hoodot megszégyenítő íjásztudásáról tett tanúbizonyságot. Az ebédet svédasztalos formában sikerült megvalósítanunk, melynek során jót beszélgettünk. A napot társasjátékozással és egy rövid tollaslabda-mérkőzéssel zártuk.

Sportnap3

Mintha az időjárás is keretet akart volna adni a napnak, röviddel a távozásunk előtt ismét esni kezdett. Azt hiszem, mindannyiunk nevében kijelenthetem, a szeptemberi kiszámíthatatlan időjárás ellenére egy felejthetetlen napot tölthettünk el a Vízisporttelepen. Roppant hálásak vagyunk a BEAC csapatának a lehetőségért és a kiváló szervezésért, és szívből reméljük, hogy mihamarabb visszatérhetünk.

Sportnap2
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech