IMG 20220501 083612

Két év után újra Sárga70

2022. 05. 24.
IMG 20220501 083612

Idén újra sikerült megszervezni két év kihagyás után a BEAC Természetjáró Szakosztályának legnagyobb eseményét, a 14. Sárga70 teljesítménytúrát. A Sárga70 Esztergomtól Budaörsig halad végig a budai sárga sáv jelzésen.

Az esemény egyik különlegességét az esti indítás, a mindig május elsejei rendezés, és az ideális Kinizsi Százas főpróbája adja. A felkészülés idén sietősre sikeredett, ugyanis a járványhelyzetből adódó korlátozásokat csak március elején oldották fel. A korábbi események segítői azonban első szóra jöttek önkénteskedni, és sok új segítőt is sikerült bevonniuk a szervezőknek, hiszen legalább 80 fő munkájára van ilyenkor szükség.

IMG 20220501 071457

Több újdonságot is bővült az idei évben a rendezvény, ugyanis a résztvevők egy szép füzetet kaptak, valamint a célhelyszín hosszú idő után újra egy tornateremben kapott helyet, ahol sikerült a célba érkezőknek megfelelő infrastruktúrát nyújtani (zuhanyzás, lepihenés, többféle étel-ital). Emellett idén több szponzorral is bővült a támogatók köre, ami által jobb ellátást tudtak nyújtani a résztvevőknek. Az eseményre a szörpöket a Pölöskei, míg a sós mogyorókat, mazsolákat a Kalifa biztosította.

IMG 1305

Idén két új, illetve egy megújított táv is várta a túrázni vágyókat. A felújított 10-es körtúrának egy új útvonal került kijelölésre, amely turistautakon halad. Az új 15-ös körtúra sok ponton érintette a Csiki-hegyek legszebb kilátópontjait. A szponzoroknak köszönhetően idén először egy amatőr Sárga70 futótávot is meghirdettek a szervezők, melyre összesen 23 futó nevezett be.

A résztvevők körében népszerű volt a célban a Sárga70 nemhivatalos házi söre, amit a szakosztályi tagok otthon főztek, valamint az új Sárga70-es pólók is.

Összességében az idei Sárga70 a nagy visszatérésről szólt, és a rég nem látott sporttársakkal, segítőtársakkal egy igen jó hangulatú túrát sikerült szervezni a szakosztálynak.

A szervezők nyilatkozata szerint bíznak benne, hogy jövőre jobban lesz módunk felkészülni és több emberhez eljutnak a túra hírével, hiszen minden korcsoportnak és természetkedvelőnek tudnak résztávot nyújtani az élsportolóktól, a családos kirándulókig.

IMG 20220501 100847 1
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech