BEAC2020 2021 karanten

Karanténba került Nb1-es kosárlabda csapatunk

2020. 10. 27.
BEAC2020 2021 karanten

Szokatlan felállásban, kulcsjátékosokat nélkülözve szenvedett vereséget a hétvégén Nb1-es csapatunk. A mérkőzés másnapján pozitív PCR tesztet produkált az együttes egyik játékosa, így a teljes csapat karanténba került.

Az alábbiakban kosárlabda szakosztályunk beszámolóját olvashatjátok a mérkőzésről:

"Erősen tartalékos felállásban készültünk a hétvégi, TFSE elleni mérkőzésre, több okból is és főleg az alacsony posztokon fogyatkoztunk meg. Amerikai kisemberünk, Ieshia Small kisebb húzódást szenvedett a hétközi találkozón, az elmúlt napokban nem tudott edzeni, így civilben foglalt csak helyet a padon. Hiányzott a csarnokból első számú irányítónk, Czank Timi, akinek pénteken koronavírusra utaló tünetei voltak. Tesztelése szombat reggel megtörtént, ám mivel a meccs időpontjáig nem érkezett meg az eredménye, otthonában tartózkodott. Együttesünk a bizonytalan helyzetre való tekintettel kérte a mérkőzés halasztását, ám ehhez ellenfelünk nem járult hozzá.

Hiányzóink helyén Maci és Dorci kapott helyet a kezdőben. A TF oldalán Dúl Panka ült civilben, míg a csapatot Magyar Bianka eltiltása miatt Hegedűs Péter irányította.

Rosszul kezdtük a mérkőzést. Nagyon. A két Jenkins vezérletével 3 perc után 2-11 állt a pályán, kikértük az első időnket. Nem változott érdemben igazán semmi, botrányosan rosszul dobtunk, a triplavonalat nem védtük – az első negyedben 4 tripla ért célba a másik oldalon. Gyakorlatilag semmi sem sikerült egyik oldalon sem, és erről az eredményjelző hűen árulkodott, egy negyed után óriási hátrányban voltunk (8-26).

Koch Dorci labdaszerzéssel kezdte a második negyedet, de még mindig rettenetesen döcögött a játékunk. Támadásaink sorra haltak el, míg a másik oldalon a védekezésünk puhányságát mutatta, hogy a 14. percen mindössze három kapott faultnál tartottunk. A 15. percben dobtuk be az első triplánkat Boros Julcsi révén, de Alisia Jenkins továbbra is tarthatatlannak bizonyult, így a második negyed közepén 25 pontos hátrányban voltunk (15-40). Másfél negyed után tűnt úgy, mintha megérkeztünk volna a mérkőzésbe, szépségdíjas kosarakkal zárkóztunk, és egy 12-2-es futással hoztuk „vissza” 15 pontra a mérkőzést (27-42).

Másfél perc után Alisia Jenkins szerezte a félidő első pontjait, és bár Szabó Dóri végre bedobta első tripláját, nem tudtunk közelebb zárkózni (33-50). Megnőtt a faultok száma mindkét oldalon, és élesedett a mérkőzés. Felforgatott csapatunk támadásban időnként szemet gyönyörködtető dolgokat művelt, és végre Szabó Dóri is megtalálta a dobó kezét, két triplája is helyére került ebben a szakaszban. A TF időkéréssel igyekezett megtörni a lendületünket, de büntetők után egészen 43-50-ig zárkóztunk. A Jenkins-duó újra hátára vette azonban a TF-et, és egy 0-7-es sorozattal ismét jelentős hátrányba kerültünk a záró játékrész előtt (43-57).

Sajnos az utolsó játékrész is a két amerikai lány pontjaival indult, ezzel pedig ismét súrolta a húsz pontot a különbség. Érződött, hogy a szűk rotáció miatt egyre fáradtunk, a felzárkózás pedig jelentős energiánkat emésztette fel. Szabó Dóri és Mérész Trixi révén, nomeg a frissen beállt Laufer Gabi triplájával egyszer még visszazárkóztunk -23-ról 13 pontra (59-72), a TF ennél közelebb nem engedett minket, így bár hősiesen küzdöttünk, az elején összeszedett hátrányt nem tudtuk ledolgozni."

ELTE BEAC ÚJBUDA TFSE-MTK 63–78 (8–26, 19–16, 16–15, 20–21)

BEAC: Koch 7, Szabó 13/12, Boros J. 12/3, Mérész B. 11, Smith 4.

Cs: Dusanics 9/3, Zsámár, Juhász A. 4, Laufer 3/3.

TFSE: Ch. Jenkins 13/3, Boros B. 3/3, Bernáth 15/9, Markovics 12/12, A. Jenkins 20.

Cs: Németh A. 6, Kovács V. 2, Katona Sz. 5/3, Herman 2

Balogh Judit: "Olyan szerkezetben kellett játszanunk, amiben sosem voltunk még. Nekünk vezetőnknek nagyon nagy felelősségünk, hogy vigyázzunk a játékosaink egészségére, és ne csak akkor érdekeljen az egészségük, amikor abból előnyünk származik. Kicsit olyanok voltunk ma, mint a hős egri vár védői, maroknyi csapatunkkal küzdve, kulcsjátékosokat nélkülözve megmutattuk, hogy lehet ezt másképp is csinálni. Azt gondolom, nem minden győzelemnek van értéke, de ennek a vereségnek nagyon nagy volt."

Szabó Dóra: "Nagyon későn érkeztünk a meccsbe, nagy előnyt adtunk a TF-nek és túl sok energiát emésztett fel, hogy visszakapaszkodjunk. Azt gondolom, voltak szép megoldásaink, és ha elhisszük azt, hogy védekezésben és támadásban is csapatként kell játszanunk, előrébb fogunk lépni."

Hegedűs Péter: "Nem ilyen módon szerettem volna bemutatkozni az NB1-ben, de természetesen örülök annak, hogy sikerült győznünk. Jól kezdtük a mérkőzést, aztán a második negyed végén és a harmadik negyedben több hibát is vétettünk védekezésben, de a negyedik negyedben le tudtuk zárni a mérkőzést. Vissza fogjuk nézni a mérkőzést, tanulunk a hibáinkból és készülünk a szerdai, Cegléd elleni mérkőzésre."

Markovic Nevena: "Jól kezdtük a mérkőzést, és bár bőven voltak hibáink védekezésben később, azt gondolom, nem volt veszélyben a sikerünk, és örülök, hogy a másodedzőnket egy győztes meccsel tudtuk felavatni a kispadon."

122461770 10164052553545570 8130738040039449325 o
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech