20210626 131505

Ismét dobogón az ELTE

2021. 06. 29.
20210626 131505

Egy év kényszerű kihagyás után idén ismét a BEAC sakk szakosztálya rendezhette a Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokságot. A 29 résztvevő - sakkban szokatlan módon - szabadtéri helyszínen dönthette el a bajnoki címek sorsát.

A kispesti Bujdosó Székely vendéglő Tündérkertje ideális helyszínnek bizonyult a két kategóriában megtartott esemény számára. A profi csoport 22 indulója között két nagymester is szerepelt, ők hétfordulós svájci rendszerben viaskodtak egymással. A végeredmény abszolút papírformát hozott, mivel az első négy kiemelt végzett az első négy helyen - külön pontcsoportban. A 4. helyezett Grimm Dániel FIDE-mester kiegyensúlyozott játékkal lett a legjobb ELTE- BEAC-os induló.

A lányoknál sem született óriási meglepetés, akik a fiúkkal egy mezőnyben sakkoztak és sokszor borsot törtek az orruk alá. Az amatőr szekció 7 képviselője (6 férfi, 1 hölgy) körmérkőzéssel döntötte el a kupa sorsát olyan éles csatában, ahol egy döntetlen sem született!

A csapatversenyben az ELTE- BEAC csapata ezúttal a dobogó 2. fokára állhatott fel, így az ELTE hosszú évek óta biztosan őrzi helyét a dobogón. A kellemes hangulatú, sportszerű küzdelemben senki nem ment haza üres kézzel, ugyanis a díjasok komoly pénzjutalomban részesültek, amit dr. Hetényi Géza egykori főiskolás sakkbajnok és a BEAC mesterjelöltjének özvegye harmadszor ajánlott fel.

A beszámolót készítette: Jakobetz László

20210626 142300
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech