GP1 2952

Hosszabbításban győztünk a PINKK otthonában!

2020. 12. 11.
GP1 2952

A december 9-i mérkőzés nagy részében nálunk volt az előny az alsóházi rangadón Kozármislenyben, ám a PINKK nem adta könnyen magát, így végül hosszabbításban sikerült megszereznünk a második győzelmünket az idényben.

Bár a mérkőzés első kosarát a hazai csapat szerezte, gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, így 3-10-es állást követően időt is kért a hazaiak mestere. 3-12 után elkezdte a felzárkózást a PINKK, és a meglehetősen gólszegény első negyed végére kishíján utol is értek bennünket (10-12).

Jáhni egalizált a második negyed elején – szerencsére nem ijedtünk meg a 9-0-ás hazai rohamtól, az első pillanattól remekül kosárlabdázó Janae pontjaira építve 16-23-ig sikerült meglépnünk. Védekezésben nagyon igyekeztünk, bosszantó volt, hogy pár dobás az utolsó pillanatban esett be, és sajnos a bírók sem mindig díjazták határozott mozdulatainkat, így gyorsan gyűltek a faultjaink is. A büntetőkkel jött közelebb a hazai csapat, majd szép támadásokkal és Timi triplájával 8 pontos előnyt építettünk fel (20-28). Kár volt a pontatlanságokért és az eladott labdákért, mert ebből tudott építkezni a PINKK és ismét kiegyenlítettek (28-28). Jól jöttek Dorci büntetői, majd egy újabb hazai egyenlítés után Timi középtávolija és Trixi szép centermunkája, amivel így 4 pontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre (30-34).

A második félidőt ismét hazai pontok nyitották, de a Trixi által kiharcolt sportszerűtlennel jól tudtunk élni (32-38). Sajnos beindultak a PINKK tripladobói – míg mi a palánk alatt a remek napot kifogó Trixi-Janae duó megjátszásából éltünk, addig a hazaiak Zubac és Vorpahl távolijaival operáltak. A matek gyorsan kiadja a kettő közötti differenciát, így a hazaiak folyamatosan közeledtek hozzánk, és a harmadik negyedben elsüllyesztett negyedik triplával utol is értek bennünket (48-48). Sarauskaite büntetőivel hosszú idő után újra vezetett a PINKK (52-50), ám Julcsi révén jött egy tripla tőlünk is, majd Janae és Trixi, így egy 0-7-es etappal visszavettük az előnyt. Sajnos Sarauskaite-t dobás közben faultoltuk, így 54-57-tel fordultunk a záró játékrészre.

Ismét triplát kaptunk, ezzel pedig ismét egyenlő volt az állás. Egy ide-egy oda játék zajlott a pályán, senki nem tudott ellépni, bár jellemzően 1-1 ponttal mi tartottunk előrébb. Centereink révén, majd Julcsi tripláját követőem a 34. percre sikerült 6 pontos előnyt kiharcolni (59-65), ám megint jöttek a bosszantó távoli találatok hazai részről, ezzel pedig újra elolvadt az előnyünk. Kezdőink gyakorlatilag pihenő nélkül voltak a pályán, Timi, Julcsi és Janae sem jöttek le a parkettről a mérkőzés hajrájáig (Julcsi akkor is mindössze fél percre). 65-68 után megállt a tudományunk, úgy tűnt, fáradunk, a Vorpahl és a többi légiós által vezérelt hazaiak pedig ijesztőnek tűnő előnyt harcoltak ki (74-70). Szerencsére a lányoknak helyén volt a szívük, sikerült ezúttal nekünk egy 2-9-es rohanást csinálni, ezzel pedig újra vezettünk (76-79), amikor már csak 1 perc volt hátra. Sajnos Vorpahl betalált újra, 33 másodperccel a vége előtt (79-79), és bár Timi értékesítette a megítélt büntetőket (79-81), Tenyér kiegyenlített (81-81). Az utolsó támadásnál Ieshia kezében ott volt a mindent eldöntő találat, ám labdája nem jutott a gyűrűbe, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás öt perce a sok fault miatt kipontozódások sorát és büntetőpárbajt hozott. Mindkét oldalon kulcsemberek szálltak ki, nálunk Ieshia, majd Timi gyűjtötte be az ötödik hibáját, de szerencsére jól sáfárkodtunk a büntetőkkel, így 1-2 ponttal rendre előrébb tartottunk. Vorphal 92-92-nél egy triplával még egyenlített, de Julcsi távolijára már nem érkezett válasz, így egy 45 perces kosárdrámában miénk lett a győzelem! A lányok elképesztő nagyot harcoltak, két magasemberünk dupla-duplát ért el, de a teljes kezdősor 10 pont felett zárt. Ezzel sikerült egy nagyon fontos mérkőzést megnyerni, és behúzni az idény második győzelmét is. Az út hosszú hazafelé, a regenerálódás pedig kevés lesz a Vasas mérkőzés előtt, de az biztos, hogy a lelkünk sokkal könnyebb ezután a győzelem után.

PINKK-PÉCSI 424 – ELTE-BEAC ÚJBUDA 93-95 (10-12, 20-22, 24-23, 27-24, 12-14)

PINKK-Pécsi 424: Vorpahl 35/18, Vári 9/3, Szücs L. 1, Demeter 6, Sarauskaite 22. Csere: Tenyér 2, Jáhni 2, Zubac 14/6, Pucz.

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 12/6, Smith 28/3, Mérész 19, Small 15/3, Boros J. 17/3. Csere: Dusanic 2, Koch 2.

Vanja Miljkovics: – Nehéz mit mondani egy hosszabbításos vereség után. Akadtak hullámvölgyeink, meg hullámhegyeink is. Sajnos a lepattanók megszerzésében alulmaradtunk.

Balogh Judit: – A győzelem, az győzelem! Nagyon késő van már, korábbra rendeltük a vacsoránkat, de azt hiszem most a hideg pizza is nagyon jól fog esni.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech