GP1 0217

Három jó negyedre futotta a DVTK ellen

2023. 10. 03.
GP1 0217

Harcolt és küzdött fiatal NBI-es női kosárlabda csapatunk a jóval esélyesebb, tavalyi bronzérmes DVTK Hun-Therm elleni találkozón, de a papírformát nem tudták borítani, így a miskolciak magabiztos sikerrel vitték el a két pontot a Gabányiból.

Szép számmal érkeztek hazai és vendég szurkolók egyaránt az NBI idei első találkozójára a Gabányi László Sportcsarnokba, így gyakorlatilag teltház előtt kezdték a csapatok a mérkőzést. A diősgyőriek légiósa, Darcee Garbin jegyezte a találkozó első pontjait, hazai oldalon Tóth Franka volt eredményes kétszer is, majd amerikai légiósunk, Kolby Morgan öt pontjával tudtunk kisebb lépéselőnybe kerülni (11-5). Nem izgulta túl a hátrányt a DVTK, jött a válogatott duó, Lelik Réka és Aho Nina, vezérletükkel repesztett is egy 0-14-et a vendégcsapat, így nyolcpontos DVTK előnnyel mentünk a kisszünetre (11-19).

385324779 806162611306373 1444955672118316886 n

Lelik Réka kosarával lett meg a tíz közte (11-21), de a Tóth Franka – Orosz Zsófi – Juhász Angi trió nem hagyta, hogy ellépjenek a vendégek, 17-21-nél jött az elő DVTK időkérés. Lett magasemberünk, Katrina Ozola öt pontjával maradtunk lőtávon belül (20-25), de a negyed második felében a Toman Petra – Kaila Charles duó kosarait már kevéssé tudtuk ellensúlyozni, így 13 pontos előnyt harcolt ki a miskolci csapat a nagyszünetre (26-39).

A döntő különbséget a harmadik negyed hozta el a csapatok között. Kányási Vera és Aho Nina triplái adták meg az alaphangot a piros-fehéreknek, akik ütemesen növelték a különbséget előbb 20 pont fölé, majd 30 közelébe. Jegyezzük fel ugyanakkor, hogy ebben a szakaszban az egyébként is sokat cserélő vezetőedzőnk, Mészárosné Kovács Andrea, hosszú percekre színmagyar csapatot küldött a parkettre, ráadásul a két 16 éves fiatal, Drahos Leila és Gábor Lili egyszerre voltak a parketten. Leila első NBI-es pontjait, és Lili első BEAC kosarát is üdvrivalgás fogadta a csarnokban.

A lényegi kérdések eldőltek a harmincadik percre, de a lányok becsületére legyen mondva, hogy a vissztérő Kolby Morgan vezérletével végig küzdötték a találkozót, helyenként egészen látványos csapatjátékot mutatva. A végére a vendégoldalon is mindenki pályára került, a sima DVTK sikert hozó találkozó után pedig mindkét csapat szurkolói vastapssal jutalmazták saját csapatuk teljesítményét.

Folytatás egy hét múlva, Győrben, a másik magyar Euroliga-csapat otthonában.

E.ON ELTE BEAC - DVTK HUN-THERM 51-78 (11-19, 15-20, 8-19, 17-20)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 9, Morgan 9/3, Gábor 4, Tóth F. 6, Pavić 8. Csere: Milkovics, Juhász 2, Orosz 2, Katona 2, Ozola 7/6, Drahos 2.

DVTK HUN-Therm: Aho T., Aho N. 10/6, Charles 15/3, Jovanović, Garbin 12/3. Csere: Lelik 12/6, Tadić 6, Kányási 9/3, Toman 6, Tenyér 3/3, Vég-Dudás 2, Oláh 3/3.

Mészárosné Kovács Andrea (E.ON ELTE BEAC): Köszönjük a dicsérő szavakat, jóleső érzés. Annyiban mindenképpen büszke vagyok a csapatra, hogy három vállalható negyedet játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Azt mindenki láthatja, hogy magasabbak nem lettünk a tavalyi évhez képest, éppen ezért nagyon sok energiát emészt fel továbbra is, hogy ezt kompenzáljuk. Dicséretes volt néhány fiatal játékos teljesítménye, azt gondolom, sokat léptünk előre az utolsó edzőmérkőzésünkhöz képest is. Pozitívnak értékelem a mérkőzést, a harmadik negyedben a DVTK éreztette velünk, hogy mekkora a különbség a két csapat között, de a mérkőzés több szakaszában úgy érzem, dicséretet érdemel a mi csapatunk is. Sok sikert a DVTK-nak szerdán!

Morgan Kolby (E.ON ELTE BEAC): A DVTK egy kiemelkedő csapat a bajnokságban, ez a mérkőzés számunkra korai volt még, de a legfontosabb, hogy végig küzdöttünk, úgyhogy izgatottan várom, mit tartogat a szezon a nagyon fiatal csapatunk számára.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech