DSC 7435 2

Futsal NB1: Veszélyesen kezdett, de csak szépségtapaszig jutott a BEAC az egyetemi rangadón

2022. 12. 01.
DSC 7435 2

Lelkesen, szervezetten, helyenként pedig igencsak veszélyesen futballozott az ELTE-BEAC a Debrecen ellen, de többgólos vereséget szenvedett.

Noha továbbra is mindössze egy pontot gyűjtött, jó formában várta Béni Zoltán csapata a férfi Futsal NB1 tizenharmadik fordulóját, hiszen az elmúlt meccsen igencsak megnehezítette az ELTE-BEAC a többszörös bajnok, dobogós helyen álló Aramis dolgát Budaörsön – amely csak a végjátékban, egy büntetővel tudta begyűjteni mindhárom pontot.

Csakhogy egyetemistáinkra ezúttal sem várt sétagalopp – hiszen a tabellán hatodik DEAC-ot fogadták a Sport11-ben, Béninek ráadásul ismét nélkülöznie kellett több kulcsjátékosát – köztük Kiss Gábort, vagy Tarjáni Pétert.

Ennek ellenére veszélyesen kezdtek egyetemistáink, Szini László fineszes megoldása a keresztlécen csattant, de közben Oswald Dániel is remekül állta a sarat a gólvonal előtt.

A nyolcadik percben mégis a vendégek szereztek vezetést, Rácz Zsolt volt eredményes (0-1). A mienk a bekapott gólt követően is lelkesen játszottak a játékrész közepén azonban Szabó János duplázta meg a hajdú-bihariak előnyét (0-2). Aztán Oswald ütötte el – véleményesen – a debreceniek támadóját, amiért Elek Gergő csapata rúghatott jó helyről szabadrúgást, egy begyakorolt figurát követően Harmati talált a hálóba (0-3).

Hat perccel a játékrész vége előtt, összegyűltek a BEAC faultjai, Thiago Alves dos Santos pedig tíz méterről nem is hibázta el a kisbüntetőt 4-0-ás állás mellett vonultak a csapatok az öltözőbe. A fordulást követő első öt percben nagy iramot diktáltak a felek, de az etap végén ismét a debreceniek örülhettek, egy végletekig kijátszott akciót követően Nagy Bence passzolt az ekkor már Daradics Attila által őrzött üres kapuba (0-5).

A végjátékban aztán mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, előbb a vendégeknél Szabó János és Sándor Krisztián volt eredményes, de a szépségtapasz – csakúgy, mint a debreceni meccsen – ezúttal is meglett, Szokoli Milán talált a hálóba egy szóló után.

NB I, 13. forduló

ELTE-BEAC-DEAC 1-7

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Fülöp Viktor, Dauner Kristóf, Szekér Zoltán.

Cserék: Daradics Attila (k), Juhász Jenő (k), Szokoli Milán, Spáth Márton, Gémesi Áron, Kovács Gergely, Tóth Dávid, Panyi Kristóf, Horváth Domonkos.

Gólszerzők: Szokoli, illetve Szabó (2), Rácz, Harmati, Alves Dos Santos, Nagy, Sándor.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech