Nfi nemzet aranyai b thumb

Filmezz és találkozz élőben vízilabda olimpiai és világbajnokainkkal!- A nemzet aranyai

2023. 10. 02.
Nfi nemzet aranyai b thumb

A nemzet aranyai című film vetítésével folytatódik az NFI Egyetemi Filmklub elnevezésű vetítés- és beszélgetéssorozat.

A nemzet aranyai egy 2023-ban mozikba került nagysikerű film a hazai vízilabda legendás csapatáról, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. Ez alatt a 12 év alatt többek között a Benedek, Kásás, Kiss, Szécsi, Biros, Molnár nevével fémjelzett csapat három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga- és egy világkupa-győzelmet szerzett. Ők hatan és edzőjük bekerültek a nemzetközi Hírességek Csarnokába is.

Az esemény időpontja: 2023. október 25. 18:00

Az esemény helyszíne: ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. I. em.)

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztráció ITT!

A vetítés utáni beszélgetésben vendégeink lesznek:

  • dr. Kiss Gergely 388-szoros válogatott, világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok, jogász. A Hírességek Csarnokának tagja.
  • Madaras Norbert 340-szeres válogatott, kétszeres olimpiai bajnok. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a magyar vízilabdázás kétszeres világbajnoka.
  • dr. Molnár Tamás 295-szörös válogatott, világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok, jogász. A Hírességek Csarnokának tagja, a FINA vízilabda technikai bizottságának a vezetője.
  • dr. Steinmetz Barnabás 236-szoros válogatott, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, jogász, ügyvéd. Minden idők egyik legnagyobb bekkje.
  • Zákonyi S. Tamás a film rendező-producere, a Flashback Media Kft. ügyvezető igazgatója. Nevéhez fűződik többek között az Egerszegi Krisztinát bemutató dokumentumfilm, valamint a Steven Spielberg által rendezett München, a Szabadság szerelem, a BÚÉK, és az Unoka című filmek, amelyeken producerként dolgozott.
Image 3b9c692dae6a6f8e7e72efb5a9f9

A beszélgetés moderátorai:
dr. Rácz Anna
, az ELTE–NFI Egyetemi Filmklub vezetője és Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

„Vidám hangvételű, pörgős, szellemes, ugyanakkor drámai elemekkel, érzelemdús jelenetekkel tarkított filmet szerettem volna készíteni. Egy uszodai hangulatú, mostani trendeknek megfelelő moziélményt, ahol a nézők újra végigizgulhatják többek között az athéni olimpiai döntőt. Ez a miliő filmszínházi arénahangulatot teremt, olyan atmoszférát, amiben a közönség ismét átélheti az egykori sikereket. Célunk, hogy a játékosok szemén keresztül láttassuk a sporttörténelmi pillanatok mellett az érmek mögött rejlő rengeteg személyes küzdelmet, kulisszatitkot. Mosolyt és könnyeket fakasztani, legyen szó egy-egy emlékezetes döntőről… és persze Tiborról” – mondta Zákonyi S. Tamás, a film rendező-producere.

A filmben az archív felvételek mellett soha nem látott beszélgetések, friss interjúk, visszaemlékezések is helyet kaptak. Egyedi vonása az alkotásnak, hogy nem egyszereplős sportfilm készült, hanem egy csapatot bemutató mozi, ahol minden egyes csapattag egyenrangú. Sikerük titka tehetségük mellett az egyéniségek találkozásából fakad.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech