L Zw B nc Q

Fantasztikus ELTE-s és magyar sikerek a 2024-es Világbajnokságon

2024. 05. 04.
L Zw B nc Q

Szoó Regina és Fehér Barbara, a magyar válogatott freestlye pom páros 2024 áprilisában Magyarország eddigi legjobb eredményeit érte el az ICU Világbajnokságon és az International Cheer Cup-on.

Regi és Barbi az április 24-26. között megrendezésre került ICU világbajnokságon nemzeti színekben lépett a versenytalajra a 2024-es Világbajnokságon! A lányok egy fantasztikus koreográfiát bemutatva mindössze 2 hellyel lemaradva a döntőről 12. helyezést értek el. A versenyzés ezzel nem ért véget sportolóink számára, az International Cheer Cup-on már ELTE-s színekben vették fel a versenyt a világ legerősebb párosaival. Ezen a versenyen Regi és Barbi az előkelő 6. helyezést érte el.

438209144 1770462373440432 8549579751606771473 n

Regi és Barbi beszámolója szerint: „fantasztikus érzés ilyen közel állni a világ top 10 legjobb versenyzőjéhez. Kemény munka vezetett minket idáig, egy óriási hullámvasút volt a felkészülésünk, sok sírással és nevetéssel. Nem egyszerű egy ilyen méretű világversenyre mentálisan és fizikálisan felkészülni, ezért szeretnénk mindenkinek megköszönni a támogatását. Szeretnénk megköszönni az egyesületünknek, hogy ilyen rugalmasan biztosították számunkra az edzési lehetőséget, köszönjük az edzőknek, akik segítettek létrehozni ezt az erős koreográfiát. Köszönjük Szabó Hannának, hogy elindított minket ezen az úton és végig fogta a kezünket. Szeretnénk megköszönni barátainknak, hogy hittek bennünk és ilyen távolról is küldték a pozitív energiákat és nem hagytak minket bátorító üzenetek nélkül egy pillanatra sem. És nem utolsó sorban köszönjük a családunk támogatását és megértését, azzal kapcsolatban, hogy minden szabad pillanatunkat edzéssel töltjük és tudják, hogy számunkra milyen fontos ez a sportág.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy mi nyithattuk meg a 2024-es világbajnokságot. Korán reggel keltünk, hogy fél 8-kor már a helyszínen lehessünk, 8 órakor nyitották ki a fő kapukat, és egyből mentünk a csarnokhoz, ami előtt folytattuk tovább a melegítést. A csarnok nyitása megcsúszott, így a team fotó a verseny végére maradt. Amint lehetőségünk volt elkezdtünk az elemeket melegíteni, ezután felgyorsultak a folyamatok és már túl is voltunk a melegítős gyakorlatunkon, és készen álltunk a talajra lépni. Két perccel a talajra hívás előtt egy váratlan fordulat kerekedett, amire nem számított senki, Barbi ruhája elszakadt, de gyorsan megoldottuk. Fellépve a színpadra elkezdődött életünk legfontosabb másfél perce. Úgy érezzük, hogy a cheerface-ekből nem maradt hiány. Furcsa érzés volt magyar szurkolás nélkül versenyezni, de a tudat, hogy mindenki a képernyő előtt izgul értünk megnyugtató volt. Ahogy lejöttünk a színpadról már kaptuk is az üzeneteket.”

Q I Mc D Gs A

„Én nagyon jól éreztem magam a versenyen, a melegítés jól sikerült és szerencsére a ruhás malőr se tudott megzavarni a koncentrációban. A színpadra lépve mindenről megfeledkeztem és abban a másfél percben csak mi voltunk és az a rengeteg munka, amit belefektettünk ebbe a szezonba. Boldogan és elégedetten jöttem le a színpadról. Ez lesz az utolsó évem versenyzőként, ezért most szeretnék minden pillanatot kiélvezni, amíg itt vagyunk. A jövőbeni terveim között szerepel az edzősködés valamilyen formában. Az biztos, hogy semmiképp nem szeretnék elszakadni a sportágtól, hisz rengeteg nagyszerű embert ismertem meg itt, akik igencsak a szívemhez nőttek.” – nyilatkozta Barbi a világbajnokságot követően.

Regi elárulta nekünk, hogy „szeretném külön megköszönni a külföldi edzők segítségét, hogy közelebb vittek minket az új nemzetközi trendekhez és technikailag is csiszoltak minket. Köszönöm a versenyzőim megértését, hiszen mikor haza térek rögtön a számukra legmeghatározóbb versenyre megyek velük, ami előtt nélkülözniük kellett engem, de a távolból is figyelemmel kísérem a felkészülésüket. Számomra a verseny egy pillanat alatt elillant. Tudtam, hogy most ebbe a gyakorlatba kell minden erőmet beletenni és nincs idő agyalásra közben, csak élveznem kell. Az ugrások hihetetlenül jól sikerültek szinkronban és erőben. Tudom, hogy min kell még dolgoznunk, szeretném kihasználni az időt még Barbival, hogy a legjobb élményekkel tudjuk megélni az utolsó versenyeket. A jövőben szeretném folytatni a versenyzést, amennyiben találok egy megfelelő partnert. Júniusban vár rám még az Európa-bajnokság a válogatott csapattal. Jövőbeni fő célunk, hogy segítsük a magyar dance fejlődését, hogy minél többen átélhessék, amit mi is megtapasztaltunk ennek a sportágnak köszönhetően.”

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech