VL

Évzáró győzelem az alsóházban: Fatepróló - ELTE-BEAC: 9-10

2011. 12. 18.
VL

A Faterpóló csapata fogadta a mieinket a Budapest Felnőtt Bajnokság alsó házában a Tüzér utcában. A házigazda csapatneve is sugallta, hogy a rutin az ő oldalukon állt, de a fiatalok robbanékonyságával sikerült föléjük kerekednünk. (Faterpóló – ELTE-BEAC 9-10 (0-1,2-4,4-2,3-3). Ezzel a mérkőzéssel zártuk az évet, így az alsó házi megmérettetésekben eddig két győzelemmel (Sportliget, illetve Faterpóló), és egy vereséggel (BVSC-TIPO) állunk.

A vasárnap délelőtt 10 órás kezdés okozhatta, hogy lassan pörögtek fel a csapatok. Mindenesetre az első negyed összes
gólját sikerült egyetlen leúszásból megszerezni, amivel az ELTE ragadta magához a vezetést. (0-1)

A második játékrészre felpörögtek az események, Kim Hansson jóvoltából egy perc alatt háromra növekedett az előny. Fél
percre rá Kiss Csaba bombázott kipasszolt játék után a szinte üres kapuba, amivel tetemessé nőtt a fölény. A házigazdák
is ébredezni kezdtek, de hiába válaszoltak két találattal is a Faterék, a kettő közé Zám Attila beszúrt még egy vendég gólt is, nehogy nagyon idegeskedni kelljen. (2-5)

A harmadik negyedre alábbhagyott az ELTE-s lendület, ami teret hagyott a házigazdák rutinjának. Három perc alatt két beforgatást kivitelezett a hazai center, és ennek két gólra váltott büntető lett az eredménye. A rohamot nem sikerült elhárítani, de egy szép, rövid felsőbe helyezett góllal sikerült a tüneteket enyhíteni a negyed közepén. A Faterpólósokat ez nem hatotta meg, előnyből és akcióból is betaláltak, ezzel ledolgozva az első félidőben összeszedett hátrányt. Hogy a játékrész vége mégis kicsit happy end legyen, Kim az utolsó másodpercben megszerezte a vezetést. (6-7)

A záró negyed ELTE-BEAC fölénnyel kezdődőtt: Kiss Csaba lövése gyakorlatilag magával vitte a kapus kezét a rövid alsóba, majd egy Zám-féle kapufás gól jelezte, hogy az előző negyedben elért mélyponton túl van a csapat. A hazaiak akcióból zárkóztak kettőre, amire egy megúszásból szerzett pattintott gólt kaptak válaszul. Az izgalmas végkifejlet érdekében ajándék büntetőhöz jutott a hazai csapat: egy lepattanó lövést ugyan Szász Peti megszerezett, de a center nagyon elszántan nézte az eseményeket egy méter távolságból. Ez is ötméterest ért, amit a fehérek hivatásos büntető lövője,

Zentai Máté nem habozott bevágni a kapuba. Innen kezdve a Faterpóló térfelén a kapufa vette át a főszerepet, míg a
túloldalon gól is született: 1:45-el a vége előtt 9-10-re zárkóztak a fehéarsapkások. Hiába használta ki mindkét időkérését a hazai alakulat, több gól nem esett, igaz ez sem sokon múlt: az utolsó másodpercekben a védőjéről leszakadó Kiss Csaba rezegtette még meg a felső kapufát... (9-10)

Ezzel a mérkőzéssel zártuk az évet, így az alsó házi megmérettetésekben eddig két győzelemmel (Sportliget, illetve

Faterpóló), és egy vereséggel (BVSC-TIPO) állunk.

Faterpóló - ELTE-BEAC: 9-10 (0-1,2-4,4-2,3-3)

2011.12.18. 10:00, Tüzér utca

Faterpóló: Dobos F., Réh T. 1, Lancsár K., Pintér B., Ihász D., Sebes A., ifj. Lancsár K., Klima A., Sárközi L. 1,
Kardkovács K., Zentai M. 4, Matusch M., Kemény D. 3, Prepeliczay A.

ELTE-BEAC: Szász P., Kiss Cs. 2, Orbán Zs. 1, Hansson K. 3, Kállai A., Szabó A. 2, Bakos G., Kovács B., Tóth Sz., Zám A.
2, Stark T.

Játékvezetők: Tordai Gábor, Kovács Soma

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech