30 whun ply 162

Előny a DVTK-nál

2023. 03. 29.
30 whun ply 162

Ahogy az várható volt, a DVTK-Hun-Therm együttese magabiztosan tartotta otthon a két pontot a bajnoki negyeddöntő első találkozóján. Folytatás péntek este Budapesten.

Gyorsan lépett meg a házigazda a mérkőzés elején, alig telt el egy perc, mire már 7-0 állt a táblán. Lassan ébredtek a mienk, és hadilábon is álltak a dobásokkal, így egészen 17-4-ig tudott meglépni a DVTK. Tizenegy pontos volt a pirosmezes előny tíz perc után (28-17).

Kevésbé hozott gólzáporos időszakot a második negyed első öt perce, 4-4 dobott pont állt a táblán ebben az időszakban. A Green-Guirantes duó találta meg elsőként újra az utat a gyűrűbe, így 38-22-nál először volt 15 pontos fórja a házigazdának. Morgan Green duplája és Zsámár Lili triplája tíz pontra csökkentette a hazai előnyt, de közelebb zárkózni nem sikerült – cserébe érkezett még két miskolci trojka, így 44-28-cal zárult az első húsz perc.

Hasonlóan indult a második félidő is, két BEAC triplára két DVTK tripla felelt, a harmadik negyed végére húsz pont fölé ért a különbség (63-41). Ez a negyedik negyed kezdetén, egy acélos DVTK-futásnak köszönhetően a harmincat is meghaladta, ezt végül 24-re tudták csökkenteni lányaink lefújásra (82-58).

Összességében nem történt meglepetés, a DVTK kihasználta a magassági és tudásbeli különbségét is, és magabiztosan nyerte az első felvonást. Amit érdemes kiemelni, hogy BEAC oldalon mind a 11 nevezett játékos pályára lépett és legalább öt percet kapott, de ezúttal senki nem töltött harminc percnél többet a parketten, ez pedig még kincset érhet az április végéig tartó sorozatterhelésben.

A negyeddöntő második felvonását pénteken 18.30-tól a Gabányi László Sportcsarnokban rendezik – mindenkit várunk szurkolni a lelátókra!

30 whun ply 162

DVTK - HUN-THERM - E.ON ELTE BEAC 82-58 (28-17, 16-11, 19-13, 19-17)

DVTK - Hun-Therm: C. Green 10, Guirantes 13/3, Jovanovic 12/6, Bernáth 7/3, Aho N. 8. Csere: Garbin 17/9, Márkusz -, Bacsó -, Oláh -, Aho T. 9/3, Kiss 6.

E.ON ELTE BEAC: Radócz 7/3, Vojtulek 4, Milkovics 10/6, Angyal -, M. Green 16/3. Csere: Koch 5/3, Katona -, Tóth 3, Benke -, Juhász -, Zsámár 9/3.

Völgyi Péter: Nem voltam a mérkőzés egyes szakaszaiban nyugodt, nem játszottunk jól. Viszonylag gyorsan nagy előnyünk volt már a mérkőzés elején, és ez szerintem egy kicsit elaltatott bennünket. Rosszul reagáltuk le a BEAC aggresszív, csapdázó védekezésre való átállását, több labdát is eladtunk. Bár megvoltak a tiszta dobóhelyzeteink, kívülről nagyin rossz százalékkal dobtunk. Aztán a második félidőben megvoltak azok a könnyű kosarak, amikkel magabiztosabbá váltunk, és végül úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mai párharcot, nagyon szeretnénk nyerni pénteken is.


Mészárosné Kovács Andrea: Küzdöttünk, amennyire erőnkből tellett, de nagyon rossz dobóformát fogtunk ki a legelején. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk mind csapatszinten, mind pedig egyénileg is, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Tudjuk azt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a DVTK mind fizikálisan, mind tudásban sokkal előttünk jár, ennek ellenére azt gondolom, tudtunk veszélyesek lenni a mai mérkőzésen és nem adtuk meg magunkat. Ennek ellenére voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikre nem vagyok büszke. Sok sikert kívánunk a továbbiakban a Diósgyőrnek, hazai pályán nem akarjuk könnyen adni magunkat.


Darcee Garbin: Ez a negyedik alkalom, hogy egymás ellen játszottunk, mindkét csapat tudta, mire számíthat, még akkor is, ha tudjuk, hogy a rájátszásban bármi megtörténhet. Az első félidőben még viszonylag szoros mérkőzést játszottunk, a végére sikerült már inkább ellépnünk, így a fiatal játékosaink is pályára tudtak lépni. Szeretnénk lezárni pénteken a párharcot Budapesten.


Milkovics Réka: Összességében szerintem az előző mérkőzéshez képest előre tudtunk lépni és ki tudtuk javítani azokat a hibákat, amiket elvétettünk. Még mindig sokat kell előrelépnünk védekezésben, a DVTK fölénye érvényesült. Készülünk a pénteki mérkőzésre, remélem, tudunk még egyet lépni előre.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech