Kgy köszöntő Kiss Á

Elnöki beszámoló az elmúlt négy év munkájáról

2013. 10. 07.
Kgy köszöntő Kiss Á

Számadás a BEAC helyzetének stabilitásáról és a történelmi gyökerekhez, örökséghez és hagyományokhoz való visszafordulásról, az ELTE-vel való kiegyensúlyozott kapcsolat visszaállításáról.

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club küldetése, hogy a lehető legtöbb ember figyelmét felhívja az egészséges és környezettudatos életmód fontosságára és előnyeire a közösségi sport valamint az élsport népszerűsítésén keresztül. Az elmúlt négy év sok, olykor leküzdhetetlennek látszó nehézséget hozott a BEAC szakosztályainak, vezetésének.

Az elmúlt években az ELTE vezetése több a sportot hátrányosan érintő döntést kellett, hogy meghozzon. Ilyen volt a kötelező testnevelés megszüntetése, az Ajtósi Dürer sori uszoda elvesztése, 2010-ben az ELTE és a BME sporttelepének területi megosztása, a jelenleg is folyó jégcsarnok építés az atlétika pálya közepén a BEAC legtöbb magyar bajnoki címét hozó, országos jelentőségű atlétika utánpótlás bázisának és a labdarúgó szakosztály mindennapjait nehezítette és nehezíti meg. Ezért is példaértékű és nagyra becsülendő Gerendási István és Szabó Imre munkája az Atlétikai Szakosztály élén. Egy gazdaságilag nehéz és a felsőoktatásban is sok kihívással küzdő időszakot éltünk és élünk most is.

A BEAC vezetése ilyen környezetben kezdte meg munkáját. Az Elnökség szándéka az volt, hogy 2009-2013 között és ezt követően is minden körülmények között megteremtse a sportolás lehetőségét.

Az elmúlt négy év munkája az új alapok lefektetéséről, a BEAC helyzetének stabilitásáról és a történelmi gyökerekhez, örökséghez és hagyományokhoz való visszafordulásról, az ELTE-vel való kiegyensúlyozott kapcsolat visszaállításáról szólt.

Az egyesület jelenleg kettős funkciójának igyekszik megfelelni. Egyfelől keretet biztosít az egyetemi ifjúság – különböző szintű – testedzéshez, versenyszerű sportoláshoz, másrészt mai feltételei között igyekszik hagyományainak megfelelő színvonalú versenyeredmények elérésére is.

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club jövőképe, hogy egy olyan hírnevű, szakmai, sport és egyetemi körökben viszonyítási pontként számon tartott klub legyen, ahol a szervezet irányításában a hallgatók meghatározó szerephez jutnak, illetve ahol dinamikusan növekvő számban sportolnak rendszeresen az egyetem polgárai.

Dr. Kiss Ádám elmúlt négy évet összegző elnöki beszámolóját teljes egészében ITT olvashatod el!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech