Tüske

Elkészült a Tüskecsarnok

2014. 11. 18.
Tüske

Több mint 20 évvel az építkezés kezdete után elkészült a Tüskecsarnok. A multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz: kosárlabda All Star gálával debütál.

Az eltervezett menetrend szerint november első felében befejeződött a Tüskecsarnok építése. A beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok szakemberei ezekben a napokban helyiségről-helyiségre átveszik a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatják az esetleg felmerülő apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat.

Budapest új sportfellegvárának építése még a 90-es évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt, az építmény pedig hosszú ideig a főváros egyik szégyenfoltja volt. A kormány 2012-ben döntött a létesítmény befejezéséről, és az elmúlt bő két év tervezési, valamint kivitelezési munkái után mostanra elkészült a 4000 fős multifunkcionális nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum és a kétszintes mélygarázs.

A tervek szerint az új multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz. Ezután azonnal benépesül Budapest új sport- és rendezvénycsarnoka, hiszen már idén több tömegrendezvénynek ad otthont a Tüskecsarnok. A Tüske első hivatalos rendezvénye a november 29-i All-Star Kelet-Nyugat kosárlabda-gálamérkőzés lesz. A délutáni program keretében bemutatkoznak az egyetemisták is, a számukra szervezett 15:30-kor kezdődő Kelet-Nyugat mérkőzésen.

Varga ZsoltAz ország legjobb egyetemi kosarasai között szerepel Varga Zsolt, az ELTE-BEAC játékosa, az ELTE PPK hallgatója is, aki a Nyugat válogatottjában képviseli az ELTE-t és a BEAC-ot. Zsolt alapembere volt a 2013/2014-es idényben bronzérmet szerző ELTE-s csapatnak. Az egyetemi mérkőzést követően, megmutatják tudásukat a kerekesszékes kosarasok, lesz félpályás, illetve hárompontos dobóverseny is. A lélegzetelállító mutatványokra képes Face Team mellett fellép az ukrán táncoslányok, a Red Foxes csapata is a gála keretében. Az All-Star találkozó 18.20-kor kezdődik.

A csarnok a Papp László Budapest Sportaréna, a debreceni, a győri és a veszprémi aréna után az ötödik legnagyobb fedett sportkomplexum Magyarországon. A csarnok mellett januártól kedvezményes lehetőségekkel négy tornaterem és fitnesz, wellness központ is várja az ide látogató ELTE dolgozókat, hallgatókat és szabadidős sportolókat.

forrás: Magyar Nemzeti Sportközpontok honlapja

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech