Tüske

Elkészült a Tüskecsarnok

2014. 11. 18.
Tüske

Több mint 20 évvel az építkezés kezdete után elkészült a Tüskecsarnok. A multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz: kosárlabda All Star gálával debütál.

Az eltervezett menetrend szerint november első felében befejeződött a Tüskecsarnok építése. A beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok szakemberei ezekben a napokban helyiségről-helyiségre átveszik a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatják az esetleg felmerülő apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat.

Budapest új sportfellegvárának építése még a 90-es évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt, az építmény pedig hosszú ideig a főváros egyik szégyenfoltja volt. A kormány 2012-ben döntött a létesítmény befejezéséről, és az elmúlt bő két év tervezési, valamint kivitelezési munkái után mostanra elkészült a 4000 fős multifunkcionális nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum és a kétszintes mélygarázs.

A tervek szerint az új multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz. Ezután azonnal benépesül Budapest új sport- és rendezvénycsarnoka, hiszen már idén több tömegrendezvénynek ad otthont a Tüskecsarnok. A Tüske első hivatalos rendezvénye a november 29-i All-Star Kelet-Nyugat kosárlabda-gálamérkőzés lesz. A délutáni program keretében bemutatkoznak az egyetemisták is, a számukra szervezett 15:30-kor kezdődő Kelet-Nyugat mérkőzésen.

Varga ZsoltAz ország legjobb egyetemi kosarasai között szerepel Varga Zsolt, az ELTE-BEAC játékosa, az ELTE PPK hallgatója is, aki a Nyugat válogatottjában képviseli az ELTE-t és a BEAC-ot. Zsolt alapembere volt a 2013/2014-es idényben bronzérmet szerző ELTE-s csapatnak. Az egyetemi mérkőzést követően, megmutatják tudásukat a kerekesszékes kosarasok, lesz félpályás, illetve hárompontos dobóverseny is. A lélegzetelállító mutatványokra képes Face Team mellett fellép az ukrán táncoslányok, a Red Foxes csapata is a gála keretében. Az All-Star találkozó 18.20-kor kezdődik.

A csarnok a Papp László Budapest Sportaréna, a debreceni, a győri és a veszprémi aréna után az ötödik legnagyobb fedett sportkomplexum Magyarországon. A csarnok mellett januártól kedvezményes lehetőségekkel négy tornaterem és fitnesz, wellness központ is várja az ide látogató ELTE dolgozókat, hallgatókat és szabadidős sportolókat.

forrás: Magyar Nemzeti Sportközpontok honlapja

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech