Kozos2

Együtt Kárpátaljáért – Karácsfalván járt a KEK jótékonysági programja

2016. 05. 23.
Kozos2

Idén a nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatták a főszervező ELTE és BEAC, valamint a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján résztvevő csapatok.

A KEK jótékonysági programja 2016 májusában a kárpátaljai Karácsfalvára érkezett. Az ukrán-magyar határtól pár kilométerre található, alig 400 lelkes településen található a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum. Az intézmény célja, hogy a vidéken élő tehetséges magyar diákokat felkarolja és az érettségi mellett egy szakmát is adjon a gyerekek kezébe. Az iskola kb. 90 diákját és tanárait látogatta meg az ELTE és a BEAC csapata.

kozos

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját szervező egyesület minden évben egy-egy határon túli intézmény számára gyűjt sportfelszereléseket. Idén közel 1 m Ft értékben tudott sporteszközöket ajándékozni a Líceumnak, ahol szeptemberben egy új tornateremmel és egy tanmedencével bővül az iskola. Reméljük a fejlesztéseknek és az új sporteszközöknek köszönhetően a sport egyik fellegvára is lesz a kis magyar lakta ukrán település.

egyut

Köszönjük a KEK támogatóinak, együttműködő partnereinek és a KEK, KEK Alumni résztvevő felsőoktatási intézményeinek, egyesületeinek, csapatainak és játékosainak, hogy évről évre egy-egy nemes ügy mellé állnak azzal, hogy részt vesznek a KEK jótékonysági programjának támogatásában.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech