Kozos2

Együtt Kárpátaljáért – Karácsfalván járt a KEK jótékonysági programja

2016. 05. 23.
Kozos2

Idén a nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket támogatták a főszervező ELTE és BEAC, valamint a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján résztvevő csapatok.

A KEK jótékonysági programja 2016 májusában a kárpátaljai Karácsfalvára érkezett. Az ukrán-magyar határtól pár kilométerre található, alig 400 lelkes településen található a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum. Az intézmény célja, hogy a vidéken élő tehetséges magyar diákokat felkarolja és az érettségi mellett egy szakmát is adjon a gyerekek kezébe. Az iskola kb. 90 diákját és tanárait látogatta meg az ELTE és a BEAC csapata.

kozos

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját szervező egyesület minden évben egy-egy határon túli intézmény számára gyűjt sportfelszereléseket. Idén közel 1 m Ft értékben tudott sporteszközöket ajándékozni a Líceumnak, ahol szeptemberben egy új tornateremmel és egy tanmedencével bővül az iskola. Reméljük a fejlesztéseknek és az új sporteszközöknek köszönhetően a sport egyik fellegvára is lesz a kis magyar lakta ukrán település.

egyut

Köszönjük a KEK támogatóinak, együttműködő partnereinek és a KEK, KEK Alumni résztvevő felsőoktatási intézményeinek, egyesületeinek, csapatainak és játékosainak, hogy évről évre egy-egy nemes ügy mellé állnak azzal, hogy részt vesznek a KEK jótékonysági programjának támogatásában.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech