IMG 2782

Egészség, fejlődés és szabadság - Tölgyesi Írisz az online jógáról

2020. 05. 27.
IMG 2782

Tölgyesi Írisszel, a BEAC jóga oktatójával beszélgettünk, hogy látja az online órák hatékonyságát és jövőjét.

Tölgyesi Írisszel, a BEAC jóga oktatójával beszélgettünk, hogy látja az online órák hatékonyságát és jövőjét. A változó körülmények ellenére Írisz egy órát sem hagyott ki, szerinte a jóga a legjobb dolog, amit a karantén idején - és persze utána is - csinálhat az ember.

"Bizonyos tekintetben lazulnak a korlátok, de ne felejtsük el, hogy különleges két hónap van mögöttünk, tele változással, kihívásokkal és az online adásoknak köszönhetően, sok-sok jóga órával! Talán még emlékeztek rá, hogy több százan jógáztunk együtt az első online BEAC jóga órán, hiszen oktatói-szervezői gárdánk azonnal alkalmazkodott a vírus okozta változásokhoz. Így sikerült megoldanunk, hogy a karantén időszaka alatt rendszeres jógázási lehetőséget biztosítsunk számotokra.

Be kell vallanom, oktatóként és magánemberként egyaránt rengeteg pluszt hozott ez a rendkívüli időszak az online oktatással. Igaz, hogy személyesen nem tudtam találkozni a tanítványaimmal, mégis valahogy közelebb kerültünk egymáshoz. Rengeteg kérdés és tapasztalat megosztás érkezett tőlük/tőletek amik talán "élőben" soha nem kerültek volna napvilágra.

Az online órákkal új távlatok nyíltak a jóga oktatás területén, hiszen nincs kifogás! A részvételhez csak internet kell és 2 négyzetméter hely a lakásban, a videó később is elérhető vagyis legyakorolható, fel sem kell rendesen öltözni, nem kell hozzá utazni...soroljam még? 🙂

Ami igazából ezektől a külső és technikai részletektől fontosabb, az az, hogy együtt tudtuk végig csinálni ezt a rendkívüli karantén helyzetet, amely mindenkinek másként, de valamilyen szinten embert próbáló volt.

Szerencsére a jóga pont arról szól, - ahogy már sok BEAC-os jóga bemutatón hallhattátok tőlem – hogy minden körülmények között a középpontban tart. Legyen az egy vizsgahelyzet, egy anyagi nehézség, egy érzelmi válság, egy egészségügyi probléma, a jóga rendszeres gyakorlása és a valódi, tapasztalati úton elért hatása, hatalmas segítséget nyújt.

Első olvasásra meglehet, hogy sci-finek tűnnek ezek a sorok, de ha valaki több éve gyakorol, az tudja, hogy tényleg így van. Sőt, többen írták meg ezeket a gondolatokat azok közül is, akik a rendszeres BEAC-os online óráinkkal kezdték a jóga útját járni. Oktatóként ennél szebb elismerést nem is kaphattam volna, amikor a gyakorlók saját szavaikkal fejezték ki, mi mindent adott nekik a jógázás lehetősége a karantén ideje alatt. Egészséget, célt, fejlődést, szabadságot!

Úgyhogy nem kérdés, folytatjuk az online órákat a nyáron is, nem hagyunk magatokra titeket, ha már ilyen jól belejöttünk az otthoni jógázásba, kutyával, macskával, családtagokkal.

A rendszeres jógázás szokásának kialakítása az egyik legjobb dolog, amit tehettek, mint mozgásforma önállóan is megállja helyét, és bármilyen sporthoz tökéletes kiegészítés. Kívülről csak a nyakatekert pózokat tudjuk megmutatni, de a jóga valójából sokkal több ennél. Egy életstílus, ami egészségessé teszi a testet, frissé, élessé varázsolja a gondolatokat és letisztítja az érzelmeket, stabillá teszi az elmét. Mindezek összességeként teljes szabadságot ad, még akkor is, ha éppen a világ a feje tetejére áll.

Gyertek és folytassuk, amit elkezdünk, hiszen hála az online térnek, heti 4 jóga órával várunk Titeket nyáron is, melyekhez akárhonnan tudtok csatlakozni! Immár nem szab határt a szorgalmi időszak vége sem!

Június 1-től szeretettel várunk Titeket 4 féle online jóga órával, melyeket egy bérlettel tudtok látogatni! Hamarosan pedig eljön az az idő is, amikor személyesen együtt jógázhatunk valamilyen BEAC-os eseményen!

Addig is SPORT MINDENKOR NYÁRI ONLINE JÓGA KURZUS AZ ALÁBBI ÓRÁKKAL:

Hétfő 17:00-18:30 GERINCJÓGA –Írisz Tölgyesi

Kedd 17:30-19:00 POWER JÓGA –Kata Dömény

Szerda 18:00-19:30 MOBILITY FLOW –Viktória Horváth

Péntek 17:00-18:00 NŐI JÓGA –Andrea Hortobágyi

Részletek és jelentkezés ITT

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech