IMG 2782

Egészség, fejlődés és szabadság - Tölgyesi Írisz az online jógáról

2020. 05. 27.
IMG 2782

Tölgyesi Írisszel, a BEAC jóga oktatójával beszélgettünk, hogy látja az online órák hatékonyságát és jövőjét.

Tölgyesi Írisszel, a BEAC jóga oktatójával beszélgettünk, hogy látja az online órák hatékonyságát és jövőjét. A változó körülmények ellenére Írisz egy órát sem hagyott ki, szerinte a jóga a legjobb dolog, amit a karantén idején - és persze utána is - csinálhat az ember.

"Bizonyos tekintetben lazulnak a korlátok, de ne felejtsük el, hogy különleges két hónap van mögöttünk, tele változással, kihívásokkal és az online adásoknak köszönhetően, sok-sok jóga órával! Talán még emlékeztek rá, hogy több százan jógáztunk együtt az első online BEAC jóga órán, hiszen oktatói-szervezői gárdánk azonnal alkalmazkodott a vírus okozta változásokhoz. Így sikerült megoldanunk, hogy a karantén időszaka alatt rendszeres jógázási lehetőséget biztosítsunk számotokra.

Be kell vallanom, oktatóként és magánemberként egyaránt rengeteg pluszt hozott ez a rendkívüli időszak az online oktatással. Igaz, hogy személyesen nem tudtam találkozni a tanítványaimmal, mégis valahogy közelebb kerültünk egymáshoz. Rengeteg kérdés és tapasztalat megosztás érkezett tőlük/tőletek amik talán "élőben" soha nem kerültek volna napvilágra.

Az online órákkal új távlatok nyíltak a jóga oktatás területén, hiszen nincs kifogás! A részvételhez csak internet kell és 2 négyzetméter hely a lakásban, a videó később is elérhető vagyis legyakorolható, fel sem kell rendesen öltözni, nem kell hozzá utazni...soroljam még? 🙂

Ami igazából ezektől a külső és technikai részletektől fontosabb, az az, hogy együtt tudtuk végig csinálni ezt a rendkívüli karantén helyzetet, amely mindenkinek másként, de valamilyen szinten embert próbáló volt.

Szerencsére a jóga pont arról szól, - ahogy már sok BEAC-os jóga bemutatón hallhattátok tőlem – hogy minden körülmények között a középpontban tart. Legyen az egy vizsgahelyzet, egy anyagi nehézség, egy érzelmi válság, egy egészségügyi probléma, a jóga rendszeres gyakorlása és a valódi, tapasztalati úton elért hatása, hatalmas segítséget nyújt.

Első olvasásra meglehet, hogy sci-finek tűnnek ezek a sorok, de ha valaki több éve gyakorol, az tudja, hogy tényleg így van. Sőt, többen írták meg ezeket a gondolatokat azok közül is, akik a rendszeres BEAC-os online óráinkkal kezdték a jóga útját járni. Oktatóként ennél szebb elismerést nem is kaphattam volna, amikor a gyakorlók saját szavaikkal fejezték ki, mi mindent adott nekik a jógázás lehetősége a karantén ideje alatt. Egészséget, célt, fejlődést, szabadságot!

Úgyhogy nem kérdés, folytatjuk az online órákat a nyáron is, nem hagyunk magatokra titeket, ha már ilyen jól belejöttünk az otthoni jógázásba, kutyával, macskával, családtagokkal.

A rendszeres jógázás szokásának kialakítása az egyik legjobb dolog, amit tehettek, mint mozgásforma önállóan is megállja helyét, és bármilyen sporthoz tökéletes kiegészítés. Kívülről csak a nyakatekert pózokat tudjuk megmutatni, de a jóga valójából sokkal több ennél. Egy életstílus, ami egészségessé teszi a testet, frissé, élessé varázsolja a gondolatokat és letisztítja az érzelmeket, stabillá teszi az elmét. Mindezek összességeként teljes szabadságot ad, még akkor is, ha éppen a világ a feje tetejére áll.

Gyertek és folytassuk, amit elkezdünk, hiszen hála az online térnek, heti 4 jóga órával várunk Titeket nyáron is, melyekhez akárhonnan tudtok csatlakozni! Immár nem szab határt a szorgalmi időszak vége sem!

Június 1-től szeretettel várunk Titeket 4 féle online jóga órával, melyeket egy bérlettel tudtok látogatni! Hamarosan pedig eljön az az idő is, amikor személyesen együtt jógázhatunk valamilyen BEAC-os eseményen!

Addig is SPORT MINDENKOR NYÁRI ONLINE JÓGA KURZUS AZ ALÁBBI ÓRÁKKAL:

Hétfő 17:00-18:30 GERINCJÓGA –Írisz Tölgyesi

Kedd 17:30-19:00 POWER JÓGA –Kata Dömény

Szerda 18:00-19:30 MOBILITY FLOW –Viktória Horváth

Péntek 17:00-18:00 NŐI JÓGA –Andrea Hortobágyi

Részletek és jelentkezés ITT

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble