Balaton

SUP-pal szeljük át a Balatont!

2022. 07. 18.
Balaton

A BEAC csapata hét sportolóval képviselteti magát a július 30-i Balaton-átevezésen!

A 8 km-es távot ráadásul igazán innovatív módon teljesítik, hiszen minden versenyzőnk SUP-on áll majd rajthoz. A Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon számos ELTE-s hallgató méretteti meg magát, amelyről az ELTE PPK SUP-sportösztöndíjasa, Kertész Ramóna így nyilatkozott:

Nagyon örülök, hogy a Világkupa után egy ilyen népes csapatot sikerült toborozni és együtt képviselhetjük a BEAC-ot és az ELTE-t ezen a szuper eseményen. A fesztiválhangulat és a balatoni miliő reméljük még jobban összekovácsolja a csapatot, és hírül visszük a BEAC SUP-közösség családias, fiatalos légkörét!
Várunk mindenkit csütörtöki edzéseinkre, aki szívesen csatlakozna!
DSC 1691

Sportolóink is már tűkön ülve várják a megmérettetést:

Belházy Zsófi vagyok, az ELTE jogi karán végeztem 2019-ben, és 2021 szeptembere óta járok Lang Tímea moderntánc óráira. A SUP (ahogy a tánc is) számomra nem csak sport, hanem kikapcsolódás és feltöltődés, ami segít megtörni a mindennapok monotonitását. Ildi barátnőmmel - akivel táncolni is járok - együtt neveztünk az eseményre, mert szeretjük a kihívásokat, és úgy gondoltuk, hogy egy forró nyári hétvégén nincs ennél jobb program, valamint a Balatont is nagyon szeretjük mindketten. Ajánlom a SUP-ozást mindenkinek, aki élvezi, ha mozgás közben a lelke is feltődik, és szereti a környezet részének érezni magát.
Zsofia Belhazy
Szilágyi Ildikó vagyok, a BEAC kezdő modern tánc csapatát erősítem már lassan 1 éve, amihez barátnőm javaslatára csatlakoztam. Mindenem a sport, engem leginkább ezek a tevékenységek tudnak kikapcsolni a stresszes mindennapokból. Kiskorom óta számtalan sportágban megfordultam társas táncoltam, úsztam, lovagoltam. Manapság főleg a snowboard, az edzőtermi edzés, a jógázás(akár SUP-on is) illetve a modern táncok töltik ki mindennapjaim. A SUP-ozásban kifejezetten a víz közelsége vonz (a Balatonnál már csak egy tenger lenne a jobb :) ), illetve a kihívás, hogy egy ilyen 'ikonikus" távot teljesíthetek.
Thumbnail image 64873272
Spissich Blanka vagyok, leendő 3. éves logopédia szakos hallgató. A SUP-pal egy ELTE BEAC tesi kurzus során ismerkedtem meg, és azóta is hatalmas a lelkesedésem a sportág iránt. A Balaton-átevezés az első versenyem. Nagyon várom!
Thumbnail IMG 2232
Szerdahelyi Virág Panka vagyok, Semmelweises hallgató, de nem kizárt, hogy a mester diplomámat az ELTE-n szerzem majd. A ELTE és főleg a BEAC a legjobb barátaim révén vált a mindennapjaim részévé, ők itt sportkoordinátorok és itt is edzenek. A SUP-ozás nálunk családi hóbort, apukám rendszeresen vesz részt országos-, és világversenyeken is, így 1-2 partról szurkolós év után idén néha én is elindulok egy-egy megmérettetésen. Nagyon szeretem ezt a sportot, arra nevel, hogy amint nem önmagadra figyelsz, kibillensz az egyensúlyodból. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret vízközelben lenni.
IMG 7711
Lang Timi vagyok a BEAC sportszervezője. Az ELTE-n végeztem rekreációszervezés szakon 2015-ben, 2021-ben pedig óvodapedagógusként diplomáztam. 9 évig táncoltam az ELTE Moderntánc csoportjában Wéber Edi művészeti vezetőnél. Több évig oszlopos tagja voltam a fellépő és versenyző csapatnak is. 4 éve tanítok jazztáncot általános testnevelés kurzusként, illetve 3 éve a kezdő moderntánc órák oktatója vagyok a BEAC-on.Szeretek minél több időt a természetben tölteni és az aktív kikapcsolódást is kedvelem, így a SUP egy kedvelt nyári sport számomra. A Balatont már párszor körbetekertem biciklivel, azonban eljött az idő, hogy ezúttal más közlekedési eszközzel is felfedezzem a tájat! A SUP-ot ajánlom mindenkinek, aki szeret új dolgokat kipróbálni, sportolni, új kihívást keresni.
241631455 122318326810273 5477559822519697813 n
Virág Tündi vagyok, a BEAC iroda munkatársa, korábbi ELTE hallgató. Korábban csupán szabadidős jelleggel álltam SUP deszkán, de a kezdetektől fogva nagyon tetszik. Ezért is neveztem be a versenyre, hogy immár egy ilyen gyönyörű tájon, az átevezés céljával induljak neki a következő túrának. A SUP-ot mindenkinek ajánlom, aki hozzám hasonlóan aktívan szereti tölteni a szabadidejét! Ha eddig nem tetted, egyszer próbáld ki ezt a sportot, mert nincs is jobb, mint a szabadban sportolva feltöltődni!
241393385 4619600434740034 3954633241706767267 n

Indexkép forrása: Kajak-Kenu Sport

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech