Korkep mix cik Robi

Bajnokiról bajnokira: a labdajátékokban az őszi szünet előtti időszakban sincs pihenő

2016. 11. 02.
Korkep mix cik Robi

Kézilabdában, röplabdában, kosárlabdában és futsalban is emlékezetes hétvégét tudhatnak maguk mögött sportolóink.

Sokra vihetik Divéki Péter edzette ELTE-s csapataink a Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokságban: két fordulót követően a magabiztos győzelmeket arató legények, mind a rangadókat nyerő hölgyek megragadtak a pontvadászat élmenői között. Eheti hírkavalkádunk meghatározó szereplői még a kulcsemberük hiányában is az utolsó leheletükig küzdő élvonalbeli női kosarasaink; a rendőrhölgyekkel szemben balszerencsés körülmények közepette alulmaradó futsalos hölgyeink; a Mozdulj Rá! regisztrációs kampány; továbbá az ESN ELTE, az ELTE HÖK és klubunk közös szervezésű, felejthetetlen sportnapja.

Asztalitenisz

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC I. – ESMTK II. 13-3

Futsal

A rendőrhölgyek visszaverték Sajben Marcell vezette egyetemista hölgyeink rohamait! A Futsal Hungary kissé bulváros felhangú tudósítása utcai harc helyett a női másodosztályú bajnokság legutóbbi játéknapjának rangadójáról számol be: kissé hullámzóan teljesítő csapatunk az újonc létére meglepően kiegyensúlyozottan teljesítő Készenléti Rendőrség Sportegyesület otthonába látogatott. Élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosaink és összeszokottságunk révén a mieink számítottak a találkozó esélyesének. Ennek szellemében indult az összecsapás, ugyanis Vicai Katalin öngóljával már a második percben megszereztük a vezetést. Postafordultával jött a válasz, sőt mikorra észbe kaptak lányaink, máris futniuk kellett az eredmény után: egy távoli átlövés és egy szemfüles akció végén is kapituláltunk. Ekkor még kevesen gondolták, hogy ez a gól már a végeredményt állította be. A térfélcsere után a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, még a vészkapus formációt is bevetettük, de vagy a hazai hálóőr lehúzta a rolót, vagy a szerencse pártolt el hölgyeinktől. Ez a balszerencsés körülmények között elbukott mérkőzés azt is megmutatta, ami az előrelépéshez szükséges: formaidőzítés hosszú távon.

futsal-noi-eo

(nők – NB II., Nyugati csoport) KRSE – ELTE-BEAC 2-1

Kézilabda

Két kör után is hibátlanul: női és férfi csapatunk a második akadályt is sikerrel vette a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokságban. Együtteseink teljesítményéről maga a vezetőedző, Divéki Péter számol be:

"Újabb kiélezett mérkőzésen nyertek a lányok: a Semmelweis ETK után a nagy rivális BME-t is két vállra fektették a BEAC Sportcsarnokban. Sokáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, míg a 9. percben Bab Ágota értékesített hetese révén a mieink lógtak meg két góllal. Nem tudtuk lerázni a műegyetemistákat, akik többször is támadhattak az egyenlítésért - mindhiába. Előnyünket még a nehezebb percekben is sikerült megőriznünk. Senkit sem szeretnék külön kiemelni, inkább a csapatot hadd dicsérem, hogy meccsről meccsre így küzdenek egymásért. Amennyiben ez így marad, még sokra vihetjük a bajnokságban. A BME nagy ellenfelünk, így a végelszámolásnál még sokat érhet a mostani győzelmünk."

noi-kezi

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Budapesti Műszaki Egyetem 17-16 (10-9)

"Nyögvenyelős kezdés után meggyőző játékkal múlta felül férfi együttesünk az Óbudai Egyetem legjobbjait. Az első félidőben rengeteg elkerülhető gólt kaptak legényeink, a védekezésünk rendre akadozott. Támadójátékunk ellenben jól muzsikált, így 13-12-es vezetésünknél vonultunk pihenőre, melynek ideje alatt sikerült rendezni a hátsó régiót is. Mindez hűen tükröződött a folytatáson: a csereként beálló játékosok új lendületet adtak a csapat játékának. Ebben a periódusban mindösszesen 5 gólt engedélyeztünk ellenfelünknek, miközben elöl újra és újra kapuba találtunk. Végül nagy arányú, megérdemelt diadalt arattunk."

beac-ffi-kezi

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Óbudai Egyetem 29-17 (13-12)

Kosárlabda

Nem tudtuk ellensúlyozni a kupagyőztes magassági fölényét! A belső posztokon is bevethető Barnai Judit hiányát alaposan megérezte élvonalban vitézkedő női együttesünk: az elbukott lepattanócsata meghatározta a DVTK elleni hazai környezetben megvívott találkozó végkimenetelét. Balogh Judit irányította lányaink képtelenek voltak feltartóztatni Tina Jovanovics és Louella Tomlinson kettősét: a miskolciak légiósai olyannyira szorgosan termelték a pontokat, hogy a nagyszünetig együtt harminchét egységig jutottak. Ideje korán eldőlt, hogy ezen a délutánon csak a tisztes helytállás juthat osztályrészül, így csapatunk lehetőségeihez mérten igyekezett lépést tartani a riválissal. Jót tett a pihenő: a folytatásra bátrabb, vállalkozóbb játékkal hozakodtak elő hölgyeink. Sőt, a harmadik etapot meg is nyertük: Lelik Rékának két triplája is a gyűrűben landolt, míg támadásaink lecsorgó labdák helyett kosárral zárultak. Ezt a dobóformát azonban csak tíz perc erejéig sikerült állandósítani, így a zárónegyedre "helyreállt a világ rendje", és elkerülhetetlenné vált nagyarányú vereségünk a kétszer annyi lepattanót elcsípő kupagyőztes ellen.

Mindeközben megújult külsőt kapott női kosárlabda szakosztályunk oldala! Dizájn elemeiben klubunk internetes felületét követi, míg tartalmában a hétvégi körképek és beszámolók mellett a korosztályos csapatok névsorai, eredménysorai, képei is fellelhetőek az új honlapon.

dvtk-beac

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Aluinvent DVTK Miskolc 61-91 (13-28, 12-20, 22-20, 14-23)

A zárónegyed kemény védekezése hozta meg a sikert U23-as lányaink számára Szigetszentmiklóson! Egy hét alatt már a harmadik tétmérkőzésükön léptek pályára Balogh Judit irányította fiataljaink, ráadásul még 24 óra sem telt el a DVTK elleni élvonalbeli meccsük óta, így keveseket lepett meg csapatunk enervált első félideje. Védekezésben tompának és lassúnak bizonyult csapatunk, míg támadásban több - összesen 17-et(!) - labdát adtunk el 20 perc alatt, mint a sportszergyártók havi szinten. Jókor jött a nagyszünetet jelző gong: a harmadik felvonás kezdetén hölgyeink szorosabb emberfogásra kapcsoltak, de a bosszantó hibák és pontatlan megoldások miatt így sem tudtak jelentősen közelebb férkőzni az agilisen játszó hazaiakhoz. Az utolsó nyolc perc nem várt, 180 fokos fordulatot hozott: Király Lili duplája megadta az alaphangot a felzárkózáshoz, s bár a ráadás büntetődobása kimaradt, a lepattanóból Lelik Réka egy gyönyörű triplát süllyesztett el. Ez csak a kezdet volt: Réka egy percen belül még egyet “berámolt”, ezzel lőtávolba kerültünk ellenfelünkhöz. Boros Dorka sikeres büntetőivel az összecsapás folyamán először vezettünk, és miután a hátralevő két percben csak csapatunk, pontosabban csak Lelik Réka szerzett kosarakat, így 10 pontos BEAC-sikerrel zárult a szigetszentmiklósi kirándulás.

u23-kosar

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) BKG DSE – ELTE-BEAC Újbuda U23 54-64 (23-14, 11-12, 15-15, 5-23)

ffi-kosar

(férfiak – NB II., Közép A csoport) Közgáz SC és DSK "B" – ELTE-BEAC 82-74 (25-20, 16-18, 20-16, 21-20)

Labdarúgás

1

(férfiak – BLASZ III.) Budapest Erdért SE – ELTE-BEAC I. 0-1

(férfiak – BLASZ IV.) RTK Vasló II. – ELTE-BEAC II. 3-1

Modern jazztánc

Gálaműsorral búcsúznak az óévtől Wéber Edináék! Modern jazztánc társulatunk sorozatban negyedik alkalommal rendez önálló évzárót - a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont műsoraiknak. A december 7-ei esten a táncművészeti versenyeken rendre eredményesen szereplő fellépő csoportunk eddigi koreográfiáit is láthatják a táncszerető érdeklődők. Rajtuk kívül az általános testnevelés jazztánc és argentin tangó csoportjai is bemutatóznak, továbbá az Érdi Torna Club óvodás és általános iskolás tánccsoportjai is meghívást kaptak.

jazz

Nemzetközi Sportnap

Let’s move together – ezzel a mottóval rendezi meg november 27-én az ELTE és Hallgatói Önkormányzata, valamint az ESN ELTE és a BEAC felejthetetlen sportnapját, az University Sports Festival Budapest eseményét. A nap célja, hogy a sporton keresztül olyan közösségi élményt nyújtson a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára, mely összeköti a különböző intézményekbe járó fiatalokat a világ minden tájáról. A külföldi hallgatók betekintést nyerhetnek a budapesti egyetemi sportéletbe, kötetlen formában, jó hangulatban próbálhatják ki a legnépszerűbb, legújabb sportágakat. Az USF Budapesten egyaránt lehetőség lesz egyéni és csapatsportágak kipróbálására, valamint egy intézmények közötti versenynek is teret adunk. Sőt, a nap végén a legsportosabb felsőoktatási intézményt is díjazzuk.

beac_hu_cover-1

Polythlon

Jövőre a harmadik X-be lépnek! Míg 2017-ben klubunk egyes szakosztályai már 119 évessé válnak, addig a futókat, az úszókat, a kerékpárosokat és a triatlonosokat magába tömörítő Polythlon Klub épp "csak" negyedannyi idős lesz. Sőt, a hazai triatlon csökkenő létszámú korszakában az ELTE lelkes fizikusként végzett oktatóinak jóvoltából újjáélesztett Polythlon most tölti be a 10-et. Az ünneplést egy újjáalakulásról szóló 2007-es írással nyitják meg Székely Mózesék - erről olvashattok az akkori PersPeKtívában. A folytatásban visszaugranak 1990-be, és az akkori triatlonos újságok cikkeit, mint múltunk értékeit kezdik el bemutatni. Szeretnéd végigkövetni az évfordulós visszatekintéseket? Használd a #Poly30thlon hashtag-et a Facebook-on!

poly

Röplabda

ferfi-ropi-ii

(férfiak – Budapest Bajnokság II. alapszakasz) ÓSSC 'A' – ELTE-BEAC I. 3:1 (25-21, 22-25, 25-21, 25-22)

noi-ropi-ii

(nők – Budapest Bajnokság II./A alapszakasz) ELTE-BEAC I. – WARD Sportkör 3:0 (25-20, 28-26, 25-20)

SportPont Program

November 30-ig még ingyenesen válhatod be Mozdulj Rá! SportPont Kedvezménykuponodat! Október elején a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség regisztrációs kampányt hirdetett a 2011 óta sikerrel működő SportPont Program ötödik évfordulóján. A kezdeményezés a sport- és wellness szolgáltatást nyújtó, sportfelszerelést és sporteszközöket, egészséges élelmiszert, sportruházatot gyártó és forgalmazó, továbbá a SportPontokat beváltó és elfogadó helyek növelését tűzte ki egyik céljául Budapesten és minden vidéki egyetemi városban. Törekvésük az aktív hallgatói regisztrációra, a sokasodó egyetemi sportesemény számokra, és a növekvő hallgatói sporttevékenységre is kiterjed. A kampányban regisztráltak és az eseményeken résztvevők dupla SportPontot kapnak, amelyet azonnal beválthatnak a kedvezményt adó partnereknél, de tovább is gyűjthetik pontjaikat. A kedvezményekre beváltás csak november 30-ig ingyenes, míg december 1-jétől a kuponok beváltása 990,- Ft/tanév díj befizetése után lehetséges.

sportpontos

Úszás

Szeretnél Kapás Bogival együtt küzdeni az ELTE-ért? Ebben az esetben november 19-e a te napod, hiszen ekkor rendezik meg a főiskolások és egyetemisták úszó országos bajnokságát, ahol az ország összes felsőoktatási intézményéről érkeznek sportolók. Egyedülálló módon azonban a hivatásos úszók és az amatőrök egy kategóriában indulnak, ezért leginkább egy úszófesztiválra emlékeztet a rendezvény. Az ELTE-s hallgatók csapata évről évre eredményesen szerepelnek, mindemellett lehetőség nyílik új embereket megismerni. Ha úgy érzed készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz Kovács Zsuzsannánál a [email protected] e-mail címen, míg a versenyszámok listája a szervezőbizottság honlapjáról érhető el.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech