Mefob

Az évezred legtermékenyebb MEFOB-szezonja áll hallgatóink háta mögött

2014. 10. 26.
Mefob

Több mint félszáz érmet akasztottak az ELTE-s hallgatók nyakába a 2013/2014-es idényben rendezett MEFOB-versenyeken. Évtizedek óta nem termett babér csapatsportokban, tavaly rögvest vízi-, kosár- és röplabdában is.

55 alkalommal(!) végeztek dobogón egyetemünk sportolói a 2013/14-es szezon MEFOB viadalain, amely teljesítménnyel az elmúlt évtized kimagaslóan eredményes szereplését produkálták. Összességében 14 arany-, 21 ezüst- és 20 bronzéremben bővelkedett az előző év – a népes ELTE-s társaság kis túlzással nemesfém kereskedést is nyithatna. Ha szélesebb perspektívába helyezzük a fenti számsort, megállapítható, a 22-es csapdájába estek a mieink. A MEFS által 35 sportágban hirdetett meg országos bajnokság közül 22-ben pódiumra álltak hallgatóink! Kissé árnyalja az összképet az a tény, hogy az intézmények közötti pontversenyben az összetettbeli 6. pozícióban zárt egyetemünk.

A sikersportágaink között továbbra is ott találjuk az atlétikát, amely versenyszám indulói egymaguk csak(!) 12 éremmel boldogították a Nagyérdeműt. Ugyancsak sok örömet telt az ELTE-s rendezésű versenyekben is, amelyeknek keretein belül a Cheerleader lányok és tollasozóink is halomszám szállították a jobbnál jobb eredményeket. A legsikeresebbek között ott találjuk a tavaly két aranyéremmel is büszkélkedő Kis Gyulát, a nemzetközileg is egyre elismertebbé váló atlétareménységünket, Kenesei Zsanettet, no meg az egyre nagyobb babérokra törő tollaslabdázót, Váczi Vivient is.

ELTE-s almanachok tucatjait kellene fellapoznunk ahhoz, hogy pontosan megmondhassuk, mikor értünk el csapatsportokban három érmes helyezést is a MEFOB-on. A legutóbbi szezonban mind az ezüstérmes vízipólósok, mind a bronzos röpis hölgyek és kosaras urak fittyet hánytak a sokéves aszályra, és sikereikkel jó alapot teremtettek klubunk felfelé ívelő jövőképének.

Végezetül következzenek érmeseink névsora a teljesség igényével:

arany

ezust

bronz

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech