Srp

Az ELTE sportolói a riói olimpián – Srp Miklós

2016. 08. 01.
Srp

Srp Gyula a hetvenes-nyolcvanas évek meghatározó gyaloglójának számított. Nem csoda, hogy fia, Srp Miklós is a nyomába szegődött és egészen Rióig gyalogolt.

2016. augusztus 5-én kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok! Idén a brazíliai Rio de Janeiro ad otthont a sport legnagyobb ünnepének, ahol 7 ELTE-s, illetve BEAC-os kiváló sportolóért szoríthatunk, akik már biztosan ott lesznek az olimpián. A csapat tagjai: Csere Gáspár, Illés Fanni, Kapás Boglárka, Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, és Venyercsán Bence (Staicu Simona – habár teljesítette az A-szintet – sajnos nem lehet ott a riói olimpián).

Srp Gyula a hetvenes-nyolcvanas évek meghatározó gyaloglójának számított. Nem csoda, hogy fia, Srp Miklós is a nyomába szegődött és egészen Rióig gyalogolt.

Apja sosem erőltette a sportágat, de 16 éves korában beleszeretett a gyaloglásba, előtte a kézilabdát, a röplabdát, és a futást is kipróbálta. 2007-ben már biztató idővel lett második a serdülőbajnokságon. 2012-ben az oroszországi Száranszkban rendezett Világ Kupán hatvanezer ember előtt versenyezhetett. Bár a 29. helyen végzett, rengetegen kértek tőle aláírást és közös fotót.

A Bp. Honvéd versenyzője 2015-ben a szlovákiai Dudincében rendezett, országos bajnokságnak számító viadalon élete első 50 kilométeres távját 4:01,44-es idővel teljesítette, amely eredménnyel ott lehet a riói olimpián, és egyben megdöntötte Czukor Zoltán több mint 30 éve fennálló U23-as rekordját is.

2016-ban pedig a következő országos bajnokságon 3:57,06-os idővel ért célba. A szakág krónikásai közel 12 évvel ezelőttre teszik, amikor négy órán belül gyalogolt magyar atléta.

Edzője szerint az emberi és versenyzői jellemzői alapján egyaránt nagy eredményekre hivatott.

ELTE-BGGYK Gyógypedagógiai BA képzését 2011-2015 között végezte, értelmileg akadályozottak és szomatopedagógia szakirányon. Jelenleg szakmájában dolgozik és szeptembertől újra ELTE-s lesz a BGGYK MA szakán.

Miki augusztus 19-én áll majd rajthoz 50 km-es gyaloglásban!
Hajrá Miki! Hajrá ELTE!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech