Srp

Az ELTE sportolói a riói olimpián – Srp Miklós

2016. 08. 01.
Srp

Srp Gyula a hetvenes-nyolcvanas évek meghatározó gyaloglójának számított. Nem csoda, hogy fia, Srp Miklós is a nyomába szegődött és egészen Rióig gyalogolt.

2016. augusztus 5-én kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok! Idén a brazíliai Rio de Janeiro ad otthont a sport legnagyobb ünnepének, ahol 7 ELTE-s, illetve BEAC-os kiváló sportolóért szoríthatunk, akik már biztosan ott lesznek az olimpián. A csapat tagjai: Csere Gáspár, Illés Fanni, Kapás Boglárka, Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, és Venyercsán Bence (Staicu Simona – habár teljesítette az A-szintet – sajnos nem lehet ott a riói olimpián).

Srp Gyula a hetvenes-nyolcvanas évek meghatározó gyaloglójának számított. Nem csoda, hogy fia, Srp Miklós is a nyomába szegődött és egészen Rióig gyalogolt.

Apja sosem erőltette a sportágat, de 16 éves korában beleszeretett a gyaloglásba, előtte a kézilabdát, a röplabdát, és a futást is kipróbálta. 2007-ben már biztató idővel lett második a serdülőbajnokságon. 2012-ben az oroszországi Száranszkban rendezett Világ Kupán hatvanezer ember előtt versenyezhetett. Bár a 29. helyen végzett, rengetegen kértek tőle aláírást és közös fotót.

A Bp. Honvéd versenyzője 2015-ben a szlovákiai Dudincében rendezett, országos bajnokságnak számító viadalon élete első 50 kilométeres távját 4:01,44-es idővel teljesítette, amely eredménnyel ott lehet a riói olimpián, és egyben megdöntötte Czukor Zoltán több mint 30 éve fennálló U23-as rekordját is.

2016-ban pedig a következő országos bajnokságon 3:57,06-os idővel ért célba. A szakág krónikásai közel 12 évvel ezelőttre teszik, amikor négy órán belül gyalogolt magyar atléta.

Edzője szerint az emberi és versenyzői jellemzői alapján egyaránt nagy eredményekre hivatott.

ELTE-BGGYK Gyógypedagógiai BA képzését 2011-2015 között végezte, értelmileg akadályozottak és szomatopedagógia szakirányon. Jelenleg szakmájában dolgozik és szeptembertől újra ELTE-s lesz a BGGYK MA szakán.

Miki augusztus 19-én áll majd rajthoz 50 km-es gyaloglásban!
Hajrá Miki! Hajrá ELTE!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech