3

Az ELTE - BEAC Moderntánc csoportja szeptemberben ünnepelte 10. születésnapját

A cikket írta: Gergely Viktória
2023. 01. 09.
3

A jeles évforduló alkalmából az oktatók különleges eseménnyel készülnek az érdeklődőknek: egy egész hétvégés kurzussal, melyen a jelenlegi oktatók mellett rég nem látott ismerős arcok is felbukkannak majd.

Tóth-Wéber Edi 2012 szeptemberében ELTE-s hallgatóként elnyerte a sportösztöndíjat és megalapította az ELTE-BEAC moderntánc csapatát. Így kezdődött minden, a többi pedig már történelem.

10 év, 6 oktató, 3 helyszín, 8 gálaműsor, 18 intenzív tánckurzus, több, mint 110.000 tánccal töltött perc. Esti kezdő és középhaladó órák, általános testnevelés kurzusok, intenzív tánchetek, vizsgabemutatók, tavaszi és téli gálák, táncórák a nyári hőségben és táncórák a téli délutánok sötétjében. De mindezek önmagukban csak számok és üres szavak, amelyek annak a rengeteg táncosnak köszönhetően kelnek életre és kapnak igazi jelentést, akik 10 éve megtöltik a tánctermet élettel, nevetéssel, mosolyokkal és könnyekkel. Barátságok születtek, komfortzónák lettek átlépve, táncoktatói karrierutak indultak el ennek a 10 évnek és az ELTE Moderntáncnak köszönhetően. Ez nem csak egy csoport tele idegenekkel, ez egy igazi közösség, ahol a táncosok igazán otthon érezhetik magukat.

1

Fotó: Kalamár Ákos Ferenc

A január 28-29-én, a Jurányi Házban megrendezésre kerülő eseményen az érdeklődőknek lehetőségük nyílik majd 10 különböző fajta táncórán részt venni, megtekinteni az ünnepi műsort - vagy akár részt is venni rajta, régi táncos ismerősökkel újra találkozni és új ismeretségekre szert tenni. Az anyukáknak sem kell otthon maradniuk, a szervezők rájuk is gondoltak: külön játszós terem lesz kialakítva a legfiatalabb kis táncosoknak és apukáiknak, továbbá forró csokizni és teázni is lehet majd az órák közti szünetekben.

2

Fotó: Simó Szabolcs

A klasszikus balettől kezdve, a Graham és Limón technikákon át az improvizációig mindenféle órából lehet majd válogatni, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a kurzusokra/mini workshopokra. A hétvége részletes menetrendje megtalálható a “10 éves az ELTE Moderntánc” facebook esemény leírásában.

Az esemény támogatói:

BEAC

Műhely Alapítvány

ELTE

5

Fotó: Csomos Attila

Bogi
J Lilla
Kriszti
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech