CP1 1532 2

Áprilisban is folytatódik a BEAC Életmódváltók program

2021. 03. 30.
CP1 1532 2

Április 1-től folytatódik a BEAC Életmódváltók programja. Csatlakozzatok egy igazán motiváló közösséghez.

Az életmódváltás ebben a közösségben egy hosszabb távú folyamat lesz, melynek során mindenki megtalálhatja azt az életmódot, ami számára jól eső, lemondások nélküli és egészséges. Nem kínálunk instant megoldásokat évtizedek alatt kialakult minták megváltoztatására, amit viszont biztosítunk az a megfelelő információ átadás, gondolat ébresztés, rengeteg ötlet annak kapcsán, hogy egyáltalán milyen lehetőségek vannak a változtatásra, hogy aztán mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb utat. Mindemellé jár rengeteg motiváció, igyekszünk aktívan bevonni minden résztvevőt és lehetőség van egyéni kérdések tisztázására is folyamatosan, mindenki számára.

A program havi bontásban különböző témákkal foglalkozik, de minden hónapban szerepet kap az összes életmódelem az adott téma alatt. Így haladva a hónapokon keresztül egy nagyon komplex tudásanyag gyűlik össze azok számára, akik követik a programot folyamatosan, de azok is teljeskörű tudást kapnak az adott témáról, akik csak egy-egy hónaphoz csatlakoznának.

A BEAC Életmódváltók program vezetője Horváth Viktória, a BEAC oktatója! Az alábbiakban közelebbről is megismerkedhettek Vikivel:
"Nagyon régóta foglalkoztat, hogy mitől lesz az ember egészséges és boldog, mi kell ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében. Válaszokat keresve először az ELTE rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon tanultam, majd rekreáció MSc képzésen folytattam tanulmányaimat életmód tanácsadó szakirányon. Ismereteimet azonban nem éreztem teljeskörűnek, így jelenleg a manuálterápia és a jóga világában folyatatok képzéseket. Fontosnak tartom megtapasztalni a tudományos világ perspektíváit, de a test, az elme és a lélek egyensúlyának megértését további tanulmányaim fűzték össze kerek egésszé.
A BEAC Életmódváltók program célja, hogy az életmód váltás elcsépelt fogalmát újragondoljuk és olyan alapokra helyezzük, ahol ez a folyamat egy izgalmakkal teli, jó érzések által kísért önmegismerés és önmunka által történik. Ehhez szeretném a csoportok megalakulásával biztosítani a közeget, a lendületet, az információt és elakadás esetén a segítséget. "

Eletmodvaltok plakat v2

Április: A bélflóra fontossága, a tisztítás után megágyazunk a megfelelő flórának és kitárgyaljuk ennek kiemelt fontosságát az életmód kapcsán. A bélflórát hívják az újonnan felfedezett második idegrendszernek is, mivel amit a flóránk a belekben érzékel, az szabályozza sok tekintetben az idegrendszeri válaszainkat is. Ha a bélflóra nincs rendben, ha nem értjük meg működését, hiába a szuper étrend és a mozgás, nem tűnnek el a problémák. A fókusz tehát ez lesz, 4 különböző irányból megközelítve.

  1. hét: A bélflóra fontossága, megismerése
  2. hét: A bélflóra egészségét támogató étrend
  3. hét: A bélflóra és a mozgás
  4. hét: A bélflóra és az idegrendszer, mentális egészség kapcsolata

Amennyiben csatlakozni kívántok a BEAC Életmódváltók programhoz, ITT tudtok bérletet vásárolni! A bérlet megvásárlásával havi 4 közös foglalkozáson való részvételre lesztek jogosultak, melyek minden kedden 19:00-kor kezdődnek és korlátlan ideig visszanézhetők.

Bérletárak:

  • Teljes árú: 6 490 Ft/hó
  • Kedvezményes: 4 990 Ft/hó (igénybe vehető ELTE hallgatók, ELTE dolgozók valamint alumnusai számára)

A bérletvásárlást követően lépjetek be zárt facebook csoportunkba, melyhez ITT tudtok csatlakozni!

A programmal kapcsolatos hírlevélre ITT tudtok feliratkozni!

Eletmodvaltok plakat v1

A BEAC Életmódváltók márciusi programjáról Horváth Viktória az alábbit nyilatkozta: "A hónapban olyan dolgokat próbáltunk ki, ami a felhalmozódott salakanyagok kiürítését segíti a szervezetből. Kipróbáltunk rengetek apró intervenciót, melyek kis változtatásokat jelentenek, de annál hatásosabbak. Miután sok mindent megpróbáltunk, mindenki el tudja dönteni, hogy mi az amit hosszútávon is szívesen beépít az életmódjába, mi az amit kúraszerűen néha szívesen alkalmaz és mi az ami nem esik neki jól, amit nem kell magára erőltetnie, mert van helyette alternatíva. Sokan számoltatok be sikerélményekről és persze arról, ha valami épp nem jött össze, nem sikerült tartani valamit, mert elúszott a nap/hét/hónap. Ennek itt mind helye van, hangsúlyozom, hogy a lényeg önmagunk tanulása, nem a szabályok betartása. Találkozunk áprilisban, ahol a bélflóra egészségének létfontosságát járjuk körbe, hogy megint egy kicsit jobban megértsük a működésünket! (Aki utólag pótolná a tisztítós hónapot, van rá lehetősége bármikor!)"

Résztvevői visszajelzések a márciusi programról:
“...nagyon örülök ennek a csoportnak, a támogató közösségnek, meg hogy ilyen motiváló vagy“
“...amit beiktattam minden napra az a gyógytea reggeli előtt (igaz ezt csak 6 hétre), sok gyümölcs és zöldség fogyasztás majdnem minden étkezéshez, valamint a sport. Heti 7 napból 5-öt sikerül mozogni és ez óriási nagy lendületet ad a napjaimnak. Egyébként sokkal jobb lett a közérzetem, energikusabb vagyok szóval köszönök mindent“
“...nekem nagyon tetszett ez a hónap, sok mindent már tudtam, de így is volt bőven, amin tudtam változtatni. Mindig van hova fejlődni, úgyhogy várom az áprilisi alkalmakat is. ”
“...próbálom a légzésgyakorlatokat is beiktatni, 1-1 házimunka rögtön izgalmasabb, ha belevisszük ezt a kis pluszt, és gyorsabban is halad. ”

Thumbnail IMG 2588
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech