DSC 248

Amerikai álom – Világbajnokságon mérettetik meg magukat a magyar cheerleaderek

2023. 01. 30.
DSC 248

Az ELTE-BEAC Cheer Team tagjai 2023. április 19-21. között a napfényes Floridában képviselik hazánkat a sportág legrangosabb eseményén, a Cheerleading Világbajnokságon.

Magyarország 2016-os és 2017-es szereplése után a BEAC sportolóinak ismét lehetősége nyílt arra, hogy nemzeti színekben a cheerleading sportág legrangosabb eseményén, az International Cheer Union (ICU) által rendezett világbajnokságon bizonyíthassák, hogy a legjobbak közt a helyük.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója szerint "idén áprilisban nem csak a BEAC-ot, hanem az egész országot, a magyar cheersportot fogjuk az USA-ban képviselni. Nagy a készülődés a klub, a sportolók, a vezetők részéről is. Ekkora csapattal még nem jártunk a tengerentúlon. A sportolóinkat szeretném külön kiemelni, akik nagyon sok erőt, energiát és pénzt is fordítanak arra, hogy a legmagasabb szinten képviseljék Magyarországot. Büszkék vagyunk rájuk!"

18301039 1441758532563574 9209046798223715145 n

Szabó Hanna Mária és Balogh Patrícia a 2017-es világbajnokságon

A versenynek az orlandói ESPN Wide World of Sport Complex ad otthon, ahol a verseny három napján a világ minden tájáról több ezer sportoló méri össze tudását. A 28 fős magyar delegáció számára óriási lehetőség ez, hiszen hazánkból eddig mindössze egy pom páros vett részt az eseményen, most pedig Coed Elite és Freestyle Pom kategóriákban is bemutathatják szurkolói képességüket Magyarország legjobb cheerleaderei.

A Szoó Regina és Fehér Barbara alkotta Freestyle Pom páros a 2022-es évben számos nemzetközi versenyen bizonyította, hogy Európa legjobbjai közt van a helye. Idén áprilisban azonban nemcsak a kontinens, hanem a világ legjobbjaival kell majd egy versenytalajra állniuk. Szabó Hanna Mária, a páros edzője elmondta, hogy "a lányok 2021-ben kezdték meg a közös munkát, a 2022-es évet pedig tapasztalatszerzéssel töltötték, ugyanis számos hazai és külföldi versenyen vettek részt. Minden versenyükön a legjobbak között teljesítettek, igazolva, hogy helyük van Európa top párosai között, most pedig a világbajnokságon is bizonyítani szeretnének. Rengeteg plusz edzéssel, elhivatottsággal készülünk az előttünk álló megmérettetésre.”

DSC 488

A 2012 óta működő ELTE Coed Team sportolói több ízben képviselték már hazánkat válogatott színekben az Európa-bajnokságon vagy az Egyetemi Világbajnokságon. A 2022-es Európa kupán elért 2. helyezés után azonban minden eddiginél nagyobb célt tűztek ki maguk elé: képviselni Magyarországot az Orlandóban megrendezésre kerülő ICU Cheerleading világbajnokságon.

"Az ELTE Cheer csapata sok helyzetben úttörő szerepet töltött be a hazai cheersportban, a mostani világbajnokság szintén mérföldkő lesz nem csak a csapat hanem a magyar cheerleading történetében is. A sportolóink, akik részt vesznek az eseményen évek óta az egyesület tagjai és rendkívül sokat tettek azért hogy ott lehessenek a Cheerleading Világbajnokságon. Éppen ezért nagy vágyakkal és küldetéstudattal vágunk neki az amerikai utazásunknak Orlandóba.”- nyilatkozta Dr. Kovácsik Rita a csapat edzője, a szakosztály vezetője.

DSC 246

Team Hungary- Freestyle Pom Double

Fehér Barbara

Szoó Regina

Edző: Szabó Hanna Mária

Team Hungary- Coed Elite Team:

Békefi Ákos

Bercsényi Melinda

Bóta Réka

Burián András

Cseszkó Lili

Dr. Busai András

Dr. Pék Szilvia

Gerlei Anna

Gutierrez-Sarabia Melissa

Haraszti Petra

Hauk Korina

Hock Gergő

Kenesei Anna

Kiszel Viktória

Láncos Laura

László Tamás

Lőrinczy-Nagy Emerencia

Maurer Kata

Molnár Tamara

Nagy-Kismarci Bence

Pere Dominika

Selmeczi Fransicka

Springer Csenge

Szabó Rebeka

Edzők:

Dr. Kovácsik Rita

Nagy-Kismarci Bence

Szabó Hanna Mária

Tabajdi Dénes

Az ELTE Coed Team gyakorlata a 2022-es Elite Cheerleading Championship-en:


ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech