0 1 index

A Vizes VB-n debütált az ELTE szurkolói csapata!

2017. 07. 26.
0 1 index

Az ELTE sportegyesületének, a BEAC nyereményjátékának köszönhetően 14 szerencsés ELTE-s hallgatónak és dolgozónak adatott meg a lehetőség, hogy személyesen is részt vehessen a Vizes Világbajnokságon

Csodáknak lehetünk szemtanúi az első magyar rendezésű vizes világbajnokságon. Hazánk történetének eddigi legnagyobb sporteseményén vízilabdázóink, és a magyar úszók is remekelnek.

Az ELTE sportegyesületének, a BEAC nyereményjátékának köszönhetően 14 szerencsés ELTE-s hallgatónak és dolgozónak adatott meg a lehetőség, hogy személyesen is részt vehessen a július 25-ei úszó döntőkön, ahol élőben szurkolhattak pszichológus hallgatónkért, Kapás Bogiért, az ELTE Sport Arcáért. Közel 500-an vettek részt a BEAC játékán, a nyertesek között az ELTE valamennyi karáról szerepeltek hallgatók, öregdiákok és oktatók is egyaránt.

A nyerteseket elkísérték az ELTE és a BEAC vezetői is, köztük Dr. Scheuer Gyula, az ELTE Kancellára, Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, az ELTE hallgatói ügyekért felelős rektori biztosa, Kóczán András, a BTK dékáni hivatal vezetője, Ilyash György, az ELTE Sportiroda vezetője, Murai László, az ELTE HÖK elnöke, valamint Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója is.

„A 100 méteres gyorsúszás 1936-os olimpiai bajnokát, Csik Ferencet is büszkeségei között tudó BEAC számára nagyon fontos, hogy az ilyen szintű, hazai rendezésű világesemények által közelebb hozza az egyetemi közösséget a sporthoz, népszerűbbé tegye az egyetemi hallgatók és dolgozók számára az egyetemi sportolást” – mondta el Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője.

A nyeremény részeként egy közös dunai hajóúton is részt vett az ELTE-s szurkolótábor:

"A Duna Arénába kellemes hajóúttal mentünk, ami megadta a jó alaphangulatot. Szuper érzés volt Boginak és a többi magyarnak élőben szurkolni. Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy megnyertem ezt a lehetőséget." – emelte ki az egyik nyertes, Gervai Judit, a TTK alumnusa, a BEAC aerobik óráinak rendszeres látogatója.

A 12.000 fős Duna Aréna színültig megtelt szurkolókkal, akik elképesztő hangulatot varázsoltak a 17:30-kor kezdődő döntőkre.

Az ELTE-s tábor Hajrá Bogi! feliratú táblákkal, és ELTE-s magyar zászlóval szorított Kapás Bogiért és minden magyar úszóért. Bogi a vasárnapi 400 gyorson elért 5. helyezés után 1500 méter gyorson a 4. helyen végzett az ötszörös olimpiai bajnokot, Katie Ledeckyt is a soraiban tudó erős mezőnyben.

„Korábban nem voltam kifejezetten sportrajongó, és fortuna sem talált meg soha egyetlen nyereményjátékban sem. Egészen eddig. Nagyon örülök, hogy tagja lehettem az ELTE szurkolócsapatának. A versenyzők elképesztőek, a hangulat felfokozott, az élmény pedig maradandó volt” – mondta a verseny után az egyik nyertes, Menyhárt Barbara, az ELTE BGGyK gyógypedagógia alapszakos hallgatója.

A szurkolótábor első bemutatkozásának sikere a BEAC szervezőit is arra ösztönzi, hogy a jövőben is lehetőséget biztosítson a közös szurkolásra az ELTE polgárainak.

Az eseményen készült összes fotó a BEAC Facebook oldalán elérhető.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech