0 1 index

A Vizes VB-n debütált az ELTE szurkolói csapata!

2017. 07. 26.
0 1 index

Az ELTE sportegyesületének, a BEAC nyereményjátékának köszönhetően 14 szerencsés ELTE-s hallgatónak és dolgozónak adatott meg a lehetőség, hogy személyesen is részt vehessen a Vizes Világbajnokságon

Csodáknak lehetünk szemtanúi az első magyar rendezésű vizes világbajnokságon. Hazánk történetének eddigi legnagyobb sporteseményén vízilabdázóink, és a magyar úszók is remekelnek.

Az ELTE sportegyesületének, a BEAC nyereményjátékának köszönhetően 14 szerencsés ELTE-s hallgatónak és dolgozónak adatott meg a lehetőség, hogy személyesen is részt vehessen a július 25-ei úszó döntőkön, ahol élőben szurkolhattak pszichológus hallgatónkért, Kapás Bogiért, az ELTE Sport Arcáért. Közel 500-an vettek részt a BEAC játékán, a nyertesek között az ELTE valamennyi karáról szerepeltek hallgatók, öregdiákok és oktatók is egyaránt.

A nyerteseket elkísérték az ELTE és a BEAC vezetői is, köztük Dr. Scheuer Gyula, az ELTE Kancellára, Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, az ELTE hallgatói ügyekért felelős rektori biztosa, Kóczán András, a BTK dékáni hivatal vezetője, Ilyash György, az ELTE Sportiroda vezetője, Murai László, az ELTE HÖK elnöke, valamint Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója is.

„A 100 méteres gyorsúszás 1936-os olimpiai bajnokát, Csik Ferencet is büszkeségei között tudó BEAC számára nagyon fontos, hogy az ilyen szintű, hazai rendezésű világesemények által közelebb hozza az egyetemi közösséget a sporthoz, népszerűbbé tegye az egyetemi hallgatók és dolgozók számára az egyetemi sportolást” – mondta el Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője.

A nyeremény részeként egy közös dunai hajóúton is részt vett az ELTE-s szurkolótábor:

"A Duna Arénába kellemes hajóúttal mentünk, ami megadta a jó alaphangulatot. Szuper érzés volt Boginak és a többi magyarnak élőben szurkolni. Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy megnyertem ezt a lehetőséget." – emelte ki az egyik nyertes, Gervai Judit, a TTK alumnusa, a BEAC aerobik óráinak rendszeres látogatója.

A 12.000 fős Duna Aréna színültig megtelt szurkolókkal, akik elképesztő hangulatot varázsoltak a 17:30-kor kezdődő döntőkre.

Az ELTE-s tábor Hajrá Bogi! feliratú táblákkal, és ELTE-s magyar zászlóval szorított Kapás Bogiért és minden magyar úszóért. Bogi a vasárnapi 400 gyorson elért 5. helyezés után 1500 méter gyorson a 4. helyen végzett az ötszörös olimpiai bajnokot, Katie Ledeckyt is a soraiban tudó erős mezőnyben.

„Korábban nem voltam kifejezetten sportrajongó, és fortuna sem talált meg soha egyetlen nyereményjátékban sem. Egészen eddig. Nagyon örülök, hogy tagja lehettem az ELTE szurkolócsapatának. A versenyzők elképesztőek, a hangulat felfokozott, az élmény pedig maradandó volt” – mondta a verseny után az egyik nyertes, Menyhárt Barbara, az ELTE BGGyK gyógypedagógia alapszakos hallgatója.

A szurkolótábor első bemutatkozásának sikere a BEAC szervezőit is arra ösztönzi, hogy a jövőben is lehetőséget biztosítson a közös szurkolásra az ELTE polgárainak.

Az eseményen készült összes fotó a BEAC Facebook oldalán elérhető.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech