DSC 9545

A reális célok mindig elérhetőek, a csodákért egy kicsit még többet kell dolgozni

2018. 05. 02.
DSC 9545

Versenyek, sportnapok, bemutatók, fellépések – zajlik az élet az ELTE-BEAC Polefitness csapatában!

A BEAC polefitness csapata a kevés kiírt verseny ellenére is igyekszik teljesíteni ebben a tavaszi versenyszezonban. 2018. április 7-én Borbély Ágnes képviselte egyesületünket a Pole Artistic Hungary nemzetközi versenyen. Ez az egyik legerősebb verseny Magyarországon, itt rengeteg külföldi sportoló is elindul és nincs valós amatőr/kezdő kategória, vagyis, már az így nevezett mezőny is lélegzetelállító erő és hajlékonysági elemeket mutat be, melyhez átlagosan két, három, négy év edzés, gyakorlás szükséges. Ági haladó, vagyis fél-profi kategóriában indult, mivel a koreográfiájában szerepeltek ilyen nehézségű trükkök. Célul tűztük ki, hogy az eredetileg 14 fős mezőnyben az első 10-ben szerepeljen.

Ági remekül szerepelt a színpadon, s bár dobogós helyet valóban nem ért el, saját magához képest észlelhető a fejlődés és ez rengeteg erőt adhat a következő versenyhez. Most felmérhettük az idei versenyzői mezőnyt, kik indulnak, milyen szinten, milyen elemekkel, mire számíthatunk a következő versenyen, mik az idei trendek – a koreográfia stílusában és az új elemek tekintetében -, miken változtassunk, miben fejlődjünk a következő megmérettetésekre.

Ági végül a 8. helyen végzett, ami azt jelenti, reálisan fogalmaztuk meg a célunkat és helyünket a nemzetközi fél-profi mezőnyben. A pontokat megvizsgálva még pozitívabb az összkép, ugyanis Ági abszolút középmezőny, mind az első helyezettől, mind az utolsó helyen végzettől 10-10 pontra van a zsűri értékelése szerint.

Más versenyek

Sajnos az egyik legfontosabb verseny – számunkra – idén nem kerül megrendezésre. A Dollhouse Amatőr Bajnokság a legjobb bemutatkozási lehetőség a kezdő versenyzőknek, hiszen szigorú szintrendszerben versenyezhetnek, egészen a kezdőtől az elit kategóriáig. Az elmúlt években is itt próbáltunk szerencsét, tavaly innen hoztunk el két érmet és számos jó helyezést. A verseny megszűnése most kicsit visszaveti a magyar rúdsport fejlődését, és az amatőr versenyzőknek is kevesebb lehetősége van színpadra állni. A versenyt szervező stúdió márciusban bezárta kapuit, így a versenyhez sem volt biztosítva a háttér. Őszintén reméljük, hamarosan lesz egy hiánypótló verseny hazánkban, vagy előrelépés történik a szövetség megalapításában és a versenyrendszer kialakításában. Talán idővel Rúdsport MEFOB-ot is rendezhetünk majd…

Bár a BEAC-on főként egyetemistákkal dolgozunk, akik évközben keresnek sportolási lehetőséget, már olyan elköteleződést sikerült kiépíteni, hogy a szorgalmi időszak után sem hagyják abba az edzéseket, így kilenc sportolónk is nevezett a júliusi Restart Rúdsport versenyre, mely Zalaegerszegen, szabadtéri színpadon kerül megrendezésre. Itt is a szigorú szintrendszernek köszönhető, hogy ilyen sokan tudnak a BEAC-ból nevezni. Hat sportolónk is itt méretteti meg magát először, hárman pedig az egyre jobb eredményekért küzdenek az egyre magasabb kategóriákban. Szeretnénk a versenyről minél több érmet elhozni, kezdő, középhaladó és haladó kategóriában is letenni névjegyünk.

Tavaszi-nyári projektek

Lassan véget ér a tavaszi szezon, melyet idén is szintvizsgával szeretnénk zárni. Közben zajlanak a tavaszi sportnapok, melyeken most is bemutatkozunk, és kipróbálási lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek. Idén két nagyobb fellépésünk is lesz, a Bartók Béla Boulevard nevű rendezvényre is kitelepülünk majd május 12-én, valamint a Közgáz Évzáró Fesztiválon, Alsóörsön is találkozhattok velünk júniusban.

A nyári szezont várhatóan jövő hét vége felé hirdetjük majd, először a május végétől július elejéig tartó órákat. Ennek részleteiről az ELTE BEAC Polefitness oldalon találtok majd információkat, Instagramunkon (@eltebeacpole) pedig számos képet találtok mindennapjainkról, fellépéseinkről.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech