Spar arany Gepardok

A Gepárdok ellen semmit se tehetsz

2016. 10. 13.
Spar arany Gepardok

Egyedülálló teljesítményt tudnak a hátuk mögött az ELTE Sashegyi Gepárdok: olimpiai távon hat év alatt öt felnőtt országos bajnoki címet nyertek Szabó Gáborék. További ELTE-s és BEAC-os sikerek is születtek a 31. Spar Budapest Maratonon.

ELTE-s (futó)össztűz zúdult a hétvégi, 31. SPAR Budapest maratoni mezőnyére: Beda Szabolcs, Boroznaki Lajos és Szabó Gábor alkotta csapatunk folytatta az ELTE Sashegyi Gepárdok nem mindennapi sorozatát, míg női egyéniben kisajátítottuk a dobogó legfelső fokait. Eheti körképünkben az ELTE Fit Night 5 és az ELTEfeszt rendezvények hirdetése mellett beszámolunk még élvonalbeli női kosarasaink heroikus csatában elvesztett mérkőzéséről, továbbá az idén osztályt váltó asztaliteniszezőink és férfi kézilabdázóink győzelméről.

pinyaAsztalitenisz

Lecsapták a magas labdát! Játszmát is alig engedélyezett Hertelendy Amadó, Szakály Áron, Eduardo Cartes, Mészáros Bálint összeállítású csapatunk a Budai XI. SE III. legjobbjainak. Pingpongosaink a Budapest Bajnokság I/C legutóbbi játéknapjának egyik legnagyobb arányú sikerét aratták: Áron hibátlan teljesítményével 80 százalék fölöttire javította győzelmi mutatóját, Amadó szintén makulátlanul ütögetett, míg Bálint és Eduardo 3-3 mérkőzést nyertek. Ezzel a diadallal fiaink tapadnak a közvetlen élmezőnyre, mi több, vesztett pontok tekintetében be is érték egyes vetélytársaikat.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC – Budai XI. SE III.-Őrmező 14-2


spar-maratonAtlétika

BEAC-os és ELTE-s sikereket hozott a 31. Spar Budapest Maraton! Csak az egyéni maratonisták rajtlistáján 6300 név szerepelt - köztük számos atlétánké, akik kivétel nélkül jó időeredménnyel teljesítették a 42 km-s távolságot. A nők mezőnyben sportolóink kis túlzással kisajátították a dobogót: Simona Staicu, az ELTE BTK hallgatója ért elsőként a célba, míg rajta kívül még Molnár Valéria, a BEAC Atlétika szakosztályának versenyzője zárt három órán belüli idővel. A helyszíni tudósítások egy párját ritkító csapatteljesítményről is számot adnak: Beda Szabolcs, Boroznaki Lajos és Szabó Gábor triója 8 órán belülre szorította az összidejét, így az ELTE Sashegyi Gepárdok csapata az elmúlt hat esztendő alatt ötödszörre hódította el az olimpiai táv felnőtt országos bajnoki címét. Indulóink eredménylistáját a Sashegyi Gepárdok életben maradását önkéntes munkával fenntartó ELTE-BEAC Polythlon Klub facebook oldalán böngészhetitek.

cheer-taborCheerleading

Work hard, play hard, cheer hard... Kimerítő hétvége van az ELTE Cheer Team akrobatikus csapatának háta mögött, mivel szezonnyitó edzőtáborral kezdték meg a felkészülést a téli magyar bajnokságra. Ez a kétnapos összetartás ezúttal is szuper hangulatban telt: a rengeteg új dobás, emelés és piramisépítés mellett jutott idő a játékos versengésre, ahol a csapattagok értékes nyereményekért küzdöttek meg egymással. Hosszas pihenőre azonban nem nyílik lehetősége együttesünknek, mert a december 3-ai magyar bajnokságra már megkezdődött a visszaszámolás!

eltefesztELTEfeszt

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC), az ELTE sportegyesülete is bemutatkozik az ELTEfeszten: a Gólyavár előtt a BEAC standján az egyesület munkatársai mellett az ELTE sportösztöndíjasai, valamint szakmai gyakorlatos hallgatók nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek az egyetemi- és szabadidősportról és versenyzési lehetőségekről. A standon egy trambulin is helyet kap, ahol látványos fénykép készítésére is lehetőség nyílik: a képeket a BEAC Facebook-oldalára töltik fel, a legtöbb kedvelést begyűjtő résztvevők értékes BEAC-os nyereményekkel gazdagodhatnak.

fit-night5Fit Night 5

Ha még nincs programod csütörtök délutánra és estére, mi ajánlunk egyet! Október 13-án már 3 órától egészen este 11 óráig pörög az aerobik a BEAC-on. Az ELTE Fit Night 5-ön nemcsak lelkes oktatókból, hanem sztárfellépőből sem lesz hiány, hiszen a megszokott és jól ismert arcok mellett egy nem mindennapi vendég is feltűnik: Rubint Réka is tart edzést a résztvevőknek. Az éjszakába nyúló szabadidősport rendezvényen a fitt sportágak korszerű változataival találkozhatnak a mozogni vágyó egyetemi hallgatók. Lehetőségetek nyílik sportolni többek között funkcionális tréning köredzéseken, TRX, kettlebell, spinning, aerobik, WALKenergie, ergométeres evezés, stability workout, síszimulátor, küzdősport órákon, továbbá Sprint Bringa páros versenyeken és street workout foglalkozásokon.

eltebeacffifutsalFutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) Tolna-Mözs– ELTE-BEAC 4-6

kupa

(nők – NB II., Nyugati csoport) Rubeola FC Csömör – ELTE-BEAC 3-1

feljutoKézilabda

Rajt-cél győzelem hazai pályán: szezonbeli első sikerüket szerezték meg Divéki Péter irányította kéziseink! Egy félidőn át még tapadni tudtak együttesünkre a Sirály Életmód SE legjobbjai a Budapest Bajnokság I/A legutóbbi fordulójában, ám a fordulást követően legényeink védekezése felkeményedett. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb előnyt épített ki csapatunk, az 53. percben a számos technikai hibánk ellenére hét találat választotta el a csapatokat. Ki nem kényszerített rontásaink izgalmas hajrát hoztak, még az időkérés sem segített, de Török Krisztián védései és Törteli Olivér magas szintű játéka végül győzelmet értek.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – Sirály Életmód SE 24-22 (11-10)

dsc_4256Kosárlabda

"Sírni csak a győztesnek szabad": női kosarasink megilletődött kezdése óriási hajrába torkollott, ám a rutinosabb pécsiek fordítottak és a lehető legkisebb különbséggel nyertek. Szezonbeli első hazai meccsén Balogh Judit irányította élvonalbeli együttesünk a tavalyi 5. helyezett PEAC-Pécs együttesét fogadták. Lányaink utólag már bánhatják, hogy az első negyed első felét átaludták: rögtön 13 pontos hátrányba kerültek és ezt a különbséget a játékrész végére sem sikerült lejjebb faragni. A második etapban biztatóbbá vált a játék képe, egy 9-1-es rohamot követően már öt egységnyi távolságra kerültek a pécsieket. Öt perccel a lefújás előtt úgy tűnt, eldől a meccs, hiszen 10 ponttal ismét ellépett a PEAC. Pusztai Petra és Pál Szandi révén hosszú hajrát indítottunk, majd Lelik Réka triplája már egy 13-0-ás BEAC-rohanás végére tett pontot. Kevesen hittek a szemüknek: együttesünk vezetett az Európa-kupás Pécs ellen! A mecsekaljaiak végül érvényesítették magassági fölényüket és rutinjukat, egyetlen ponttal felülmúlták hölgyeinket, akiket a lefújáskor szurkolóik vastapssal jutalmazták meg tartásukért, és a helyenként kifejezetten tetszetős játékért.

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – PEAC-Pécs 68-69 (10-23, 14-8, 23-20, 21-18)

U23

Harmadjára is hibátlanul: két nagyarányú győzelem után U23-as együttesünk egy "melósabb" találkozón is sikerrel vette az akadályokat. Egy nappal a PEAC ellen szoros csatában elveszített mérkőzés után az Amatőr Nemzeti Bajnokságban a másik pécsi csapat, a PINKK második együttese ellen lépett pályára fiataljaink. Az első két forduló magabiztos diadalai után ezúttal a lányok komolyabb ellenállásba ütköztek - ahogy az előzetesen várható volt. Az első félidőben még érződött a lányokon, hogy az előző napon alaposan kihajtották magukat – a megnyert első negyed után a másodikban a pécsiek rutinos, szintén élvonalban edződő játékosai domináltak, így a szünetre döntetlen lett az állás. A második félidőben jobbára már a mieink akarta érvényesült: Barnai Judie, Lelik Réka és Suppán Anna is átmentette az előző napi kiváló formáját, így a különbség folyamatosan nőtt és végül 21 pontos hazai siker született a Gabányi Sportcsarnokban.

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – PINKK SE 88-67 (21-16, 22-27, 19-13, 26-11)

(nők – Budapest Bajnokság, A liga) BEAC Budafok – ELTE-BEAC 54-51 (13-10, 21-15, 8-11, 12-15)

(férfiak – NB II., Közép A csoport) Józsefvárosi KC– ELTE-BEAC 72-54 (13-17, 23-13, 18-7, 18-17)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC I. – Budapest Polgári SC 2-2

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Unione II. 4-4

roplabda_sport7Röplabda

(férfiak – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) ELTE-BEAC – MAFC Schönherz 1:3 (25-20, 23-25, 21-25, 22-25)

(nők – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) Siketek SC – ELTE-BEAC 2:3 (25-23, 19-25, 25-17, 16-25, 11-15)

mefob poloVízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alapszakasz) OSC VSE ELTE-BEAC Vízilabda DSK 24-5 (6-2, 8-1, 6-0, 4-2)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech