Megdolgoztak a lányok a 21 pontos sikerért – ELTE BEAC Kosárlabda

Megdolgoztak a lányok a 21 pontos sikerért

Az eddigi két fölényes, nagy különbségű győzelem után, ahogy az várható is volt, a PINKK második csapata ellen jóval nagyobb ellenállásba ütközött a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban szereplő csapatunk. Az első félidő után még döntetlenre álltak fiataljaink a jól dobó vendégek ellen, szünet után azonban fokozatosan ellenfelük fölé kerekedtek és a pontszerzés édes terhét szépen megosztva végül magabiztos győzelmet arattak. Értékes diadal volt, amelyért bizony nagyon meg kellett dolgozniuk lányainknak.

 

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság, Gabányi csarnok

ELTE-BEAC Újbuda U23 – PINKK SE 88-67    (21-16, 22-27, 19-13, 26-11)

BEAC: LELIK 13/9, PUSZTAI P. 6, SUPPÁN 16/6, Kocsis 2, BARNAI 11. Cs.: Gocsman 10/6, Boros 7/3, GYÖRGY 9, László 8, Király 6.

 

Suppán Anna és Pusztai Petra ott folytatták, ahol az előző napon a PEAC ellen abbahagyták, kettejük kosaraival indult a találkozó. A folytatásban a baranyai együttes ügyes támadásokkal kiegyenlítetté tette a játékot, de fiataljaink elsősorban Suppi eredményességének köszönhetően tartották néhány pontos előnyüket.

A második szakaszt egységimg_3995es csapatjátékkal, a pontokat egymás között szépen elosztva 8-2-vel kezdték lányaink, 10 pont fölé növelve előnyüket. Ellenfelünk, amelyben szintén sok NB I-es kerettag szerepel, nem adta olcsón a bőrét, és egy 9-0-lal 3 pontra feljött. Balogh Judit érthető időkérése után Boros Dorka egy triplával próbálta átlendíteni csapatunkat a holtponton. Bár László Boró, valamint egy triplával Gocsman Ágota is villant, ellenfelünknek mindenre volt válasza, színvonalas volt a találkozó. A vendégek a Benke Sára, Sánta Petra, Szabó Dóra külső sor ponterősségének köszönhetően szünetig ledolgozták hátrányukat, döntetlen állással vonultak pihenőre a felek.

 

img_3993Térfélcsere után Barnai Judie és Lelik Réka lépett elő csapatunknál. Fiataljaink szívós munkával apránként léptek el ellenfelüktől, a záró szakasz előtt 7 pont volt előnyünk.

A záró 10 percet Suppi két triplájára építve 12-2-vel indítottuk, így közel 20 pontosra növelte előnyét csapatunk. Az ellenfélnél Benke magára maradt, míg nálunk közben Király Lili is villant. A hajrában sem “fékeztek” a lányok, és végül 20 pont fölötti győzelmet arattak –így bár a végeredmény nagy különbséget mutat, a sikerért ezúttal nagyon meg kellett dolgozniuk a lányoknak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!