Vesztettünk, de méltán zúgott a vastaps lányainknak – ELTE BEAC Kosárlabda

Vesztettünk, de méltán zúgott a vastaps lányainknak

Megilletődött kezdés után nagy hátrányba kerülő csapatunk óriásit hajrázott és 3 perccel a  befejezés már nálunk volt az előny. A végjátékban a rutinosabb pécsi csapat végül visszavette a vezetést és a lehető legkisebb különbséggel nyert. Az első percekben, órákban nyilván fájó még egy ilyen vereség, de ha megnézzük, milyen játékosokból álló csapattal vette fel a versenyt, és teremtett esélyt magának fiatal csapatunk, büszke lehet a teljesítményére, hosszabb távon pedig sokat profitálhat ebből a meccssből.

 

BEAC-Újbuda – PEAC-Pécs 68-69 (10-23, 14-8, 23-20, 21-18)

Gabányi csarnok, 250 néző. V: Gál, Válé. Menyhárt.

BEAC: PÁL 11, PUSZTAI P. 16/3, SUPPÁN 9/3, György 2, Barnai 5. Cs.: Szabó F. 6, LELIK 12/6, KOCSIS 3/3, Boros, LÁSZLÓ 4, Király. Edző: Balogh Judit.

PEAC: Mandics 6/6, RAKSÁNYI 15/9, Juhász 3, KUSTER 17/3, Licskai 4. Cs.: Fűrész 1, Zele 5, Sellei, SIKSNIUTE 18, Szűcs R.. Edző: Borisz Maljkovics.

 

Sajnos korántsem kezdtünk olyan jól, mint a nyitányon, Sopronban. Licskai két gyors kosarával bő másfél perc elteltével 7-0-ra vezettek a vendégek. Szép betörés után Pál Szandi szerezte első hazai pontjainkat. Ez sem hozott áttörést, nem igazán találtunk rést a pécsiek kemény, szoros védekezésén. Amikor nagy ritkán sikerült helyzeteket, ziccereket kialakítani, azok rendre kimaradtak. Nem csoda, hogy a negyed közepén, 15-2-es PEAC vezetésnél időt kért, és meglehetősen emelt hangú eligazítást tartott Balogh Judit. Újra Szandi villant, majd rendezetlen védelem ellen Suppán Anna szerzett ügyes kosarat – azonnal jött Borisz Maljkovics időkérése. Mandics beemelte második tripláját, majd a szakasz hajrájában Lelik Réka szerezte meg első élvonalbeli pontjait. A PEAC a negyed végén a litván Siksniute kosaraival tartotta előnyét.

dsc_5202A második negyed jóval bíztatóbban indult, olyannyira, hogy a szakasz közepén Pusztai Petra bravúros kosarával 10 ponton belülre kerültünk, a leláton pedig felharsant a Hajrá BEAC! Vérszemet kaptunk, Réka és György Timi villant, és egy 9-1-es rohammal 5 pontra megközelítettük ellenfelünket. Kuster emelt be egy “gyilkos” triplát, Balogh Judit pedig időt kért. Kocsis Fanni bátor hármasával fokozta az izgalmakat a félidő hajrájában, szünetben csupán 7 pont volt a hátrányunk.

Szabó Flóra ügyes centertalálatával indult a második félidő, majd Szandi betörésből szerzett kosarával egyetlen triplányira zárkóztunk föl. Egyértelműen felnőttünk az Európa-kupában szereplő, válogatottakkal és légiósokkal teletűzdelt ellenfelünk szintjére. A negyed közepén kisebb rövidzárlatunkat azonban kegyetlenül megbüntették, és ismét 10 ponttal elhúzott a PEAC. Szandi szerencsés kosárral lendítette át a holtponton csapatunkat. A triplával jelentkező Suppi, és a középtávolról szép kosarat szerző László Boróka jóvoltából pedig újra ellenfelünk “nyakán” voltunk. Sikerült elérni, hogy a pécsiek 5 másodperc alatt ne tudják bedobni a labdát. Suppi lépett elő vezérré a negyed hajrájában, ügyes, bátor kosarai révén 4 pontra jöttünk vissza a 30. perc végére.

László Boróka bravúros találatával rég nem látott közelségbe, 2 pontra zárkóztunk föl. Raksányi vette vállaira a PEAC-ot, zsinórban dobott 7 pontot. A szakasz közepén Siksniute találataival 10 pont fölé nőtt ellenfelünk előnye.  Petra és Szandi révén nyitottuk meg a hosszú hajrát. Két sportszerűtlen hiba jelezte, hogy leblokkolt a PEAC, miközben lányaink önmagukat és egymást múlták felül. Réka káprázatos triplájával  egy szédületes 13-0-t “repesztve” 3 perccel a befejezés előtt átvettük a vezetést. A végjátékban Kuster és Siksnute révén sorra szedték vissza a támadó pattanókat a PEAC játékosai, de Petrát képtelenek voltak tartani. Hiába volt azonban az óriási küzdés, a rutin végül győzött a lelkesedés felett: a PEAC 1 ponttal győzött. A lefújáskor szurkolóink vastapssal jutalmazták a lányokat a küzdésért, a tartásért, és a helyenként kifejezetten tetszetős, jó játékért.

 

Balogh Judit: “Sírni csak a győztesnek szabad.”

Borisz Maljkovics: “A meccs egyetlen pozitívuma, hogy megnyertük.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre!