PIPU 2019

2202,5 km - ilyen volt a VI. Polythlon Infopark Ultramarathon

2020. 01. 09.
PIPU 2019

A sporteseményt ünnepélyesen prof. dr. Szarka László akadémikus nyitotta meg, majd Eötvös Loránd tudós és sportember emlékének tisztelegve kivette a részét a 94 induló által teljesített összesen 2202,5 kilométerből.

Az Eötvös Emlékmaraton rendezvénysorozat rendkívül sikeres évet zárt, különlegesen színes versenyeivel, valamint a 2656 résztvevőjével. A sorozat keretében, minden induló megtalálta a saját szintjéhez és szívéhez legközelebb álló sportágat ugyanúgy, ahogyan a hatodik alkalommal megrendezett PIPU - Polythlon Infopark Ultramarathon futóversenyen az ideális távot.

A sporteseményt ünnepélyesen prof. dr. Szarka László akadémikus nyitotta meg, majd Eötvös Loránd tudós és sportember emlékének tisztelegve kivette a részét a 94 induló által teljesített összesen 2202,5 kilométerből. Ez nagyjából Budapest és Svédország legészakibb csücske légvonalban. A versenyen a 100 kilométert maguk elé tűzők reggel hétkor, a többiek kilenc órától ki-ki kedve szerint, a nap folyamán folyamatosan rajtoltak el.

A verseny keretein belül sor került az ünnepélyes eredményhirdetésre, mely az Emlékmaraton legjobb teljesítőit volt hivatott 2 000 forintos színesfém, valamint 10 000 forintos ezüstérmével kitüntetni. Továbbá a legalább három versenyen részt vett indulók számára sor került a speciálisan erre az alkalomra készült emblémázott pólók kiosztására is.

A hat évvel ezelőtti létrejött Polythlon Infopark Ultramarathon, mely egyik sporttársunk születésnapjának részeként jött létre - az akkor még 30 körös távjával - mára egy közel száz fős eseménnyé nőtte ki magát. Az indulók számának a kezdeti 16 főről 94-re való emelkedése nem oltotta ki azt a hagyományos családias tüzet, mely a legelső alkalommal lobbant fel minden résztvevőben. A futók a BEAC épülete elől a lágymányosi kampusz körüli pontosan 2,5 kilométeres távot futották körbe mindösszesen 881-szer.

A versenyen végül 17-en teljesítették legalább a maratoni távot tizenegyen 50 kilométernél is többet tettek meg, továbbá két rendkívüli sportolónak sikerült befejeznie a 100 kilométert. Bognár Ákos 9:45:50 és Bikafalvi Péter 11:25:37 idővel. Nekik külön gratulálunk. A verseny létrejöttéhez külön köszönet az ünnepélyes megnyitásért prof. dr. Szarka László akadémikusnak, az Eötvös Emlékmaraton keretében kiosztásra került díjak átadásáért dr. Zilahy Gyulának, a MEFS-nek (Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség), az Eötvös100 koordinációs testületének, valamint valamennyi szervezőnek a Polythlon ETK csapatából.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech