Korkep mix cik Robi

Kezeskedtek a sikerről - középpontban a labdajátékok

2016. 10. 08.
Korkep mix cik Robi

Eheti körképünkben a bajnokságban vitézkedő csapatsportágak kerültek fókuszba: asztaliteniszezőink rangadót nyertek, férfi pólósaink négygólos hátrányból táncoltak vissza; míg női kosarasaink bátor játékkal rukkoltak elő a címvédő Sopron otthonában.

Együtteseinknek ezúttal jobban ment kézzel, mint lábbal: időben eszméltek pólósaink és bizonyították, két negyed alatt is képesek négygólos hátrányból fordítani. A Budapest Bajnokság I/C osztályába most feljutott pingpongosaink sem tétlenkedtek és a négy forduló után még veretlen listavezető otthonában diadalmaskodtak. Elvétve dobnak 70 pont felett női kosárlabda csapatok a címvédő UNIQUA Sopron vendégeként: Balogh Judit irányította hölgyeink bátor játékuk révén 72-ig jutottak. A mérleg másik serpenyőjébe is került emlékezetes momentum: férfi futsalosaink Tolna VFC elleni kiütéses sikere alkalmával a 17 éves Lugosi Márk góllal debütált.

pinyaAsztalitenisz

A feljutást követően a Budapest Bajnokság I/C osztályában is már-már ellenállíthatatlanul adogatnak pingpongozóink! Negyedik szezonbeli bajnokiján a harmadik győzelmét szerezte meg a Hertelendy Amadó, Szakály Áron, Eduardo Cartes, Mészáros Bálint összetételű sorunk, amely legutóbb a még veretlen Sanitas BUDO SE IV. legjobbjaival mérte össze tudását. A játéknap legkiegyenlítettebb párharcában a két csapat nyolc játékosából négyen(!) 2-2 sikerrel és vereséggel zárták a napot. Ennek tükrében döntő jelentőséggel bírt, hogy a fordulót megelőzően 75 százalékos győzelmi mutatóval bíró Szakály Áron végül "hozta az átlagát" és három riválisát is két vállra fektette. Ezzel a diadallal asztaliteniszezőink nem csak a vesztett pontok tekintetében, hanem a tabellán is kezdik utolérni vetélytársaikat.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) Sanitas BUDO SE IV. – ELTE-BEAC 7-9

eltebeacffifutsalFutsal

Mesterhármast, emlékezetes debütálást és gólzáport hozott férfiúink szezonbeli első győztes bajnokija! Lendületben maradt Somogyi Gábor edzette együttesünk a Fradi elleni bravúros döntetlent követően és a harmadik játéknap legnagyobb különbségű sikerét aratta a tolnaiak ellen. Már az első percekben kapujához szögezte csapatunk a vendégeket, akik csak másodpercekre tudták megtartani a labdát. A görcsoldó gólt a 8. perc hozta meg: ekkor Soltész Levente talált be, míg a folytatásban is sorjáztak a szebbnél szebb ELTE-s akciók. Ennél is jelentősebb, hogy a gólokat is futószalagon szállították legényeink. Miközben Szini László bő negyedóra leforgása alatt háromszor vette be a kaput, addig a 17 éves újoncunk, Lugosi Márk sem tétlenkedett és egy jól helyezett lövéssel tette emlékezetessé élete első, felnőttek között lejátszott meccsét.

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC– Tolna VFC 9-1

kupa

(nők – NB II., Nyugati csoport) Kalafa Futsal – ELTE-BEAC 4-0

feljutoKézilabda

Idegenben sem sikerült megkezdenie a pontgyűjtést férfi kéziseinknek! Néhány nap leforgása alatt kétszer vendégszerepeltek Divéki Péter fiai a Budapest Bajnokság I/A-ban: szerdán az RTSC II.-BOB legjobbjaihoz utaztak a két pont reményében, míg vasárnap Soroksáron ragadtak waxot. Mindkét fél ellen lehetősége nyílt csapatunknak a pontszerzésre, ám fiaink két szék között a padlóra huppantak. Hét közben a kihagyott ziccerek, az elhibázott büntetők mellett a masszív kapusteljesítmény hiánya okozta a mieink vesztét, míg a hétvégi összecsapáson legényeink feljavult védőjátékkal 23 gólon tartották ellenfelüket, de a második félidőben mindösszesen hét támadást sikerült befejezniük eredményesen. Szombaton máris javíthat mérlegén Divéki Péter csapata: a Sirály Életmód SE látogat a BEAC Sportcsarnokba.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) RTSC II.-BOB – ELTE-BEAC 27-20 (12-9)

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) Soroksári DMTK II. – ELTE-BEAC 23-17 (11-10)

dsc_4256Kosárlabda

Ponterős, bátor játékkal indította a szezont női élvonalbeli együttesünk a címvédő otthonában! A nyár folyamán vérfrissítésen áteső csapatunk a nyitókörben az UNIQUA-Sopron vendégeként lépett parkettre, ám még a feldobást megelőzően a hazaik méltó fogadtatásban részesítették vezetőedzőnket, Balogh Juditot. Bubu mai napig a legeredményesebb soproni játékos: megdönthetetlennek tűnő 5636 pontot dobott a hűség városában. Lányaink sem illetődtek meg a mérkőzés kezdetén: ezt hűen bizonyítja, hogy 10 perc elteltével mindösszesen 3 pontos különbséget jegyeztek fel a statisztikusok. Pál Szandra és az U18-as EB-n már bizonyító Pusztai Petra mind a nyitó negyedben, mind a mérkőzés egésze alatt kiemelkedően teljesített. A folytatásban érezhetően nagyobb fokozatba kapcsoltak a légiósokkal, közte olimpiai bronzérmesekkel teletűzdelt soproniak: a félidőre 20, a harmadik negyed végére 40 egységre nőtt a csapatok közti differencia. A záró felvonás ismét a mieink ötletes támadásvezetéseiről, eredményes akcióiról szólt. Ez a teljesítmény és a tavalyi bajnoknak dobott több mint 70 pont biztató előjeléül szolgál a PEAC-Pécs elleni hazai idénynyitónak, amelyet október 8-án a Gabányi Sportcsarnokban rendeznek meg.

(nők – NB I.) UNIQUA Sopron – ELTE-BEAC Újbuda 105-72 (26-23, 34-17, 23-14, 22-18)

U23

Ezúttal sem álltak meg 100 dobott pont alatt U23-as fiataljaink! Csapatunk a soproni mérkőzés másnapján Székesfehérvárott, az amatőr női NB I. egyik újoncának, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia otthonában húzták fel újra a fehér-fekete szerelésüket. Zökkenőktől mentesen indult a meccs, lányaink mozgásán legkevésbé sem köszöntek vissza az előző napi összecsapás fáradalmai. Már az első tíz perc során 20 pontos fórt harcoltak ki - elsősorban Gocsman Ágota és Lelik Réka járt élen a termelésben. Folyamatosan szórták a triplákat, ketten együtt összesen kilencszer találtak be a hárompontos vonalon túlról. Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, de a társak kiszolgálásban jeleskedő Pusztai Petra produkciójának is köszönhetően mind a négy negyed megnyerték lányaink - akárcsak a meccset, igaz azt 50 ponttal!

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) Dávid Kornél KA – ELTE-BEAC Újbuda U23 56-106 (12-27, 15-31, 14-22, 15-26)

Utánpótlás együtteseink közül a BEAC-Csata junior csapata és a BEAC Újbuda KA/A kadett csapata is folytatta szereplését saját korosztályos bajnokságukban. Juniorjaink – három meghatározó, felnőtt kerettag játékosuk nélkül is - magabiztos győzelmet arattak a PVSK ellen, míg kadettjeink hazai környezetben szenvedtek vereséget a DVTK gárdájától.

BEAC-Csata Újbuda KA – Pécsi VSK 88-36 (23-9, 23-9, 21-9, 21-9)

BEAC-Újbuda KA/A – DVTK-ÉLKSK 49-60 (6-18, 19-11, 9-14, 15-17)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) Duna SK – ELTE-BEAC I. 2-1

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. Rúg-6 FC II. 3-0

(férfiak – BLASZ IV.) ASR Gázgyár II. ELTE-BEAC II. 7-0

roplabda_sport7Röplabda

(férfiak – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) Honvéd Zrínyi SE– ELTE-BEAC 3:1 (25-15, 22-25, 25-21, 25-22)

mefob poloVízilabda

Négygólos hátrányban sem adták fel pólósaink - igazuk lett! Az Oázis II. elleni Tüzér utcai uszodában lejátszott mérkőzés félidejében a semleges szurkolók egy lyukas garast adtak volna együttesünk győzelmére. Okkal: az első két negyedben nem sok összetartó erő mutatkozott fiaink védő- és támadójátékában, miközben riválisunk sorról sorra dobálta a góljait. Ezek a találatok legtöbbször ELTE-s válasz nélkül maradtak, azonban a szünetet követően óriási fordulatot vett a mérkőzés forgatókönyve. Egy csapásra összeállt a védekezésünk, míg elöl Várpalotai Maxim és dr. Orbán Zsolt kreatív játékának köszönhetően 6-7-es vendég vezetésnél zárult a harmadik harmad. Lélektani előnybe kerülő fiaink a hajrában sem kímélték ellenfelüket: előbb 7-7-nél beérték az Oázis II. legjobbjait, majd az utolsó percekben a javunkra fordították a találkozót. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy ezen a találkozón hátrányt jelentett előnybe kerülni: a mieink 5, a vendégek 7 emberelőnyt hagytak kihasználatlanul, míg mindkét fél 7-7 akciógólt jegyzett!

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alapszakasz) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – Oázis II. 9-8 (0-2, 3-5, 3-0, 3-1)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech