Helytálltunk és 70 pont fölött dobtunk a bajnok otthonában – ELTE BEAC Kosárlabda

Helytálltunk és 70 pont fölött dobtunk a bajnok otthonában

Bátran, ügyesen kosarazó lányaink az első 15 percben tartani tudták a lépést a bajnoki nyitányon a címvédő Sopronnal. A folytatásban érvényre jutott a bajnokcsapat nagyobb tudása, de támadásban okosan és helyenként jól játszva 70 pont fölé jutottunk. 

Uniqa Sopron – BEAC Újbuda 105-72 (26-23, 34-17, 23-14, 22-18)

Sopron, 1000  néző. V: Frányó, Balog, Horváth.

Sopron: FEGYVERNEKY 11/3,  TURNER 19/3, DUBEI 12/3, CRVENDAKIC 15/3, HATÁR 12. Cs.: DRAMMEH 12/3, Krnjic 5, Weninger 2, George 3, CZUKOR 6, Böröndy D. 3, Bakó

BEAC: Lelik, PUSZTAI 14/3, SUPPÁN 10, GYÖRGY 6, BARNAI 15. Cs.: Király 2, PÁL 17/3, Szabó F. 2, László, Gocsman, Kocsis, Boros 6/3.

Az összecsapást megelőzően a soproni klub ünnepélyes évadnyitója keretében történetének 5636 pontjával messze legeredményesebb játékosát, edzőnket, Balogh Juditot virágcsokorral és vastapssal köszöntötték.

6-0-lal indított a bajnok. de az első percek megilletődöttsége után mi is magunkra találtunk. Suppán Anna és Pusztai Petra vitték hátukon a csapatot, és kifejezetten kellemes meglepetés volt, hogy az első negyed végén mindössze három pont volt a hazaiak előnye.

A második szakasz elején Petra duplájával még egy pontra feljöttünk, és bár Pál Szandi is beindult a gólgsopron-beacyártással, a Sopron magassági előnyét nem tudtuk ellensúlyozni, így egy 15-4-es rohamot követően kerek 20 pontra nőtt a hazaiak előnye. Közben azért akadtak szívet melengető momentumok: György Timi hajtott végre már-már hőstettel felérő bravúrt Határ Bernadett dobásának blokkolásával.

Szünet után a Sopron megtartotta, sőt minimálisan növelte előnyét. Lelik Réka 15 perc játék után kipontozódott, Boros Dorka viszont a Novomatic Arénában megszerezte első pontjait a felnőtt NB I-ben. A hajrában újra szép pillanatoknak örülhettünk, Dorka, Judie és Szandi jóvoltából ismét kiegyenlítetté tudtuk tenni a meccset.

Az esélyeknek megfelelően a Sopron magabiztos győzelmet aratott. Míg a bajnok olimpikonokat vetett be cserepadjáról, mi újonc, kevés élvonalbeli tapasztalttal rendelkező játékosokat tudtunk harcba küldeni. Viszont, amit a második negyed közepéig, valamint a záró szakaszban – igaz ekkor már a Sopron kiegészítő játékosai ellen –  nyújtottak a lányok, az kifejezetten biztató volt. Ezt a teljesítményt kellene a jövőben minél hosszabb ideig “kitolni” és akkor biztosan lesznek emlékezetes, szép pillanatok az évadban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!