Korkep mix cik Robi

Karácsony előtt sem tartottak pihenőt - így búcsúztak sportolóink 2016-tól!

2016. 12. 21.
Korkep mix cik Robi

Bajnoki mérkőzések, kupamérkőzések, egészségnépszerűsítő kampány, Alumni Torna és örömfutás színesítette az ünnepek előtti időszak történéseit!

Mint dekoráció a karácsonyfán, úgy sorakoznak az örömteli történések az ünnepek előtti hírkavalkádunkban. Számot adunk két, a klubunk által (is) szervezett eseményről - közös lépcsőzés Kapás Boglárkával a PPK-n, Alumni Kupa -; futsalosaink szerepléséről a XXVII. Erdélyi Labdarúgó Kupán; a Bogdánfy úti Sporttelep közvetlen környezetében megrendezett Polythlon Infopark Ultramaratonról; valamint a labdajátékok ez évi utolsó bajnoki és kupameccseiről.

Asztalitenisz

Sikeres pótlás - győztes mérkőzéssel zárult az év pingpongozóink számára! Szakosztályunk még az őszi szünet előttről halasztott el a Lendület SE I.-PPKO elleni összecsapását, amelyre a szorosan ütemezett versenynaptár miatt az utolsó bajnokit követően került sor. Már az első szerva előtt hátrányból indított csapatunk: négy fő helyett csak hárommal vettük fel a küzdelmet, így a negyedik emberünk összes párharcát "elbuktuk". Hertelendy Amadó, Mészáros Bálint, Szakály Áron összetételű sorunk még ezzel az akadállyal is sikeresen birkózott meg: triónk a hátralevő 12 meccsből 10-en is diadalmaskodott. Ez a siker megerősítette fiainknak a Budapest Bajnokság I/A újoncaként kivívott stabil, 6. helyezését.

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) Lendület SE I.-PPKO – ELTE-BEAC I. 6-10

Atlétika

Nyerőszámmá vált a 21 - ennyi érmet szereztek idén az ELTE SE atlétái! Janecskó András tanítványai egy versenyről sem jöttek el üres kézzel: rendezhettek senior OB-t, Budapest Egyetemi Bajnokságot, MEFOB-ot, maratoni OB-t vagy történelmi váltófutást, ELTE-s hallgatóink éremszerzése már-már előre borítékolható volt. A teljesség igényével egy dokumentumba összegyűjtöttük a naptári év pontszerző eredményeit (1-8. helyezettekig). Éremhalmozóink sorából szembetűnő Botka Levente eredményessége, aki egymaga 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett 2016-ban.

csapat

Egészségfejlesztés

Megmozdult az ELTE: Kapás Bogiék az egészséges életmódra hívták fel az egyetemi polgárok figyelmét! Sport- és egészségnépszerűsítő kampányt szervezett klubunk és az Eötvös Loránd Tudományegyetem a PPK Kazinczy utcai épületébe! A közszolgálati média is beszámolt az eseményről, amely riói bronzérmes úszónk vezetésével egy közös lépcsőzéssel vette kezdetét. Az egyetemi hallgatókat és dolgozókat rendszeres mozgásra, aktív közösségi életre sarkalló kampány részeként olimpikonunk dr. Mezey Barnával, az ELTE rektorával, dr. Scheuer Gyulával, az ELTE kancellárjával, Demetrovics Zsolttal, az ELTE PPK dékánjával és Simon Gáborral, klubunk ügyvezető igazgatójával közösen helyezték el a lépcsőzésre ösztönző matricákat és plakátokat. Az egyetemünk összes kari intézményében szembeköszönő kampány stratégiáját az ELTE Sportiroda és a BEAC külföldi minták alapján dolgozta ki.

lepcsoz-kb

Futsal

futsal-noi-eo

(nők – NB II., Nyugati csoport) TFSE – ELTE-BEAC 4-0

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) ELTE-BEAC – Dunakeszi Kinizsi Futsal Club 5-2

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) ELTE-BEAC – Vác Futsal SE 3-3

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) ELTE-BEAC – BME FC 3-0

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport) ELTE-BEAC – Törökbálinti FS 3-0

(férfiak U20 – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE-BEAC – Lukács DSE Győr 6-1

(férfiak U20 – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE-BEAC – Airnergy FC 1-2

Ideje korán búcsúzott futsalcsapatunk a XXVII. Erdélyi Labdarúgó Kupa küzdelmeiben! Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége szervezésében 16 csapatot delegáló torna mérkőzéseinek az udvarhelyi Városi Sportcsarnok adott otthont. Amíg az elmúlt fiaink rendre túlélték a csoportkört, és a kiesés fázisban bravúrt bravúrra halmoztak, addig idén fordult a kocka. Legényeinket az A fémjelzésű kvartettbe az A-Men Debrecen, az IN-TEAM és a SixtyNine gárdájával sorsolták össze. Csapatunk közönségszórakoztató játékkal nyitotta meg az első nap küzdelmeit a kolozsváriak ellen, azonban a folytatás már nem sikerült ilyen derűsre. Bár kiélezett mérkőzést vívtunk a csoport másik két tagja ellen is, azonban fiaink mindkét alkalommal egy-egy góllal maradtak alul.

Ez a két vereség vigaszági folytatást eredményezett vasárnapra: a Tiffosi 2010 elleni vesztes, majd Orange Buffaloes elleni győztes találkozó 11. helyezést "hozott a konyhánkra". A kétnapos torna helyosztóinak végén a marosvásárhelyi F.R.Ady együttese örülhetett – a döntőben 1-0-ra legyőzték a csíkszeredai egyetemistákból álló Young Boyst.

eldk

Kézilabda

Ilyennek láttunk Benneteket II. – Divéki Péter vezetőedzői számadása egyetemi válogatottjaink, továbbá a Budapest Bajnokságban szereplő férfi együttesünk féléves teljesítményéről.

"Férfi és női egyetemi csapataink a BEFKB bajnokságban a tabella élén telelnek, a lányok 100%-os mérleggel, a fiúk egy vereséggel érdemelték ezt ki. A férfiak ezen kívül a Budapest Bajnokságban is hétről-hétre megmérkőznek, és újoncként biztos bennmaradó helyen tanyáznak.

BEFKB női csapat:

Csapatunk eddig magabiztosan szárnyal, 6 mérkőzésből 6 győzelem van a nevünk mellett, +49-es gólkülönbséggel, ami átlagban kicsivel több, mint 8 gólos sikert mutat mérkőzésenként, bár ennél voltak jóval szorosabb mérkőzéseink is. Kétszer nyertünk egy góllal, az első fordulóban az ETK (17-16),a másodikban a BME ellen (17-16), a legnagyobb gólkülönbség pedig a PPKE ellen volt, ahol 20 góllal sikerült diadalmaskodni (30-10). A góllövőlistát csapatunk jobbátlövője, Bab Ágota Gyopár vezeti 6 meccsen lőtt 48 góljával.

noi-kezi

BEFKB férfi csapat:

Bár még van egy elmaradt mérkőzésünk, így is megnyertük a csoportunkat a BEFKB-be és bekerültünk a felsőházi rájátszásba, ahol tavasszal nagyon kemény mérkőzések fognak ránk várni. A 6 győzelemből a SZIE (15-14) és a Schönherz-2 (14-13) ellen is 1 góllal sikerült nyerni a 2x20 perces meccseken. A legnagyobb gólarányú győzelmünk az ÓE ellen volt, ellenük először 12, majd a visszavágón 14 góllal nyertünk. Legeredményesebb játékosaink Törteli Olivér és Szamosfalvi Bálint voltak 25-25 góllal.

Budapest Bajnokság:

Feljutóként nem lehet más célja egy csapatnak, mint megragadni a felsőbb osztályban, de titkon reménykedtünk a komolyabb eredményben is. Jelenleg 3 győzelemmel és 7 vereséggel 5.-ek vagyunk a mi csoportunkban, így nagy eséllyel az alsóházi rájátszásban fogunk részt venni. Legnagyobb vereségünk 7 gólos volt a listavezető Csepel DSE ellen, de sikerült egy végig kiélezett mérkőzést játszanunk a tavalyi 2. Rév TSC II. BOB csapatával is. Győzelmeinket a Sirály Életmód SE (24-22), Rákosmenti KSK (23-20) és Soroksár-DMTK II. ellen (25-23) szereztük. A góllövőlista élmezőnyében található itt is Törteli Olivér és Szamosfalvi Bálint."

kezi

Kosárlabda

Bajnoki vereséggel és Hepp Kupa-továbbjutással köszöntek el Balogh Judit lányai a 2016-os naptári évtől! Időrendileg a Szigetszentmiklóson megvívott kupameccs kívánkozik élre: már az első negyed végére tízpontos különbséget tudtak kialakítani fiataljaink, akik a történések előrehaladtával nem csak állandósítani, hanem növelni is tudták előnyüket. A 17 egységig jutó Pusztai Petra, valamint 10 pontot szerző és 8 lepattanót szedő György Tímea vezérletével női együttesünk már a négyes döntőbe masírozott, ahol a TFSE, a Nyíregyházi Kosársuli és a Bajai Női Kosárlabda Klub legjobbjaival mérik össze erejüket.

Ami sikerült a kupában, az meghiúsult a női NB I. őszi zárófordulójában. Együttesünk hazai körülmények között, a Gabányi László Sportcsarnokban zárta az évet a tabella harmadik helyen álló Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. Az első negyed közepéig javarészt Barnai Judit pontjainak köszönhetően sikerült partiban maradnunk a tolnaiak ellen. Riválisunk légiósainak ponterős játékára épített, míg Bálint Réka utolsó másodpercekben elsüllyesztett triplája a nyitó felvonás kegyelemdöfését jelentette hölgyeink számára. A folytatásban még keményebb védekezésre váltottak a szekszárdiak, így gyors labdaszerzéseiket követően a nézők már csak annyit érzékeltek az eredményjelzőn, hogy tíz egység fölé nőtt a felek közti különbség. Egy-egy sikeresen befejezett egyéni akcióval még a lélektani határon belülre kerültek hölgyeink, amit a hátralevő időben eladott labdák és kihagyott dobások sorozata követett mindkét oldalon.

Hiábavalónak tűnt a nagyszünet, ez a pontatlanság később sem tűnt el hölgyeink játékából, így néhány perc leforgása után vezetőedzőnk kikérte idejét. Védekezést váltottak a vendégek, ami a mienknek kedvezett: Pusztai Petra triplája és a sikeres büntetődobásaink egy 9-0-s rohamot jelentettek. De a szekszárdi expressz egy pillanatra sem lassított: bántóan könnyedén tornázták fel újra 17 pontnyira a különbséget. A záró 10 perc élethűen képet alkotott hölgyeink aznapi teljesítményéről: a negyed elején még sikerült lépést tartani az Atomerőmű legjobbjaival, ám Barnai Judie sérülése után már csak a lankadatlan küzdés és a súlyos vereség elkerülése jutott osztályrészül.

beac_karacsony

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd 60-96 (17-24, 18-24, 17-21, 8-27)

(nők – Hepp Kupa, negyeddöntő) BKG DSE – ELTE-BEAC Újbuda U23 49-64 (11-22, 18-21, 11-9, 9-12)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) Szentendrei KSE – ELTE-BEAC 51-75 (13-20, 11-17, 13-17, 14-21)

(nők – Budapest Bajnokság 'A' csoport) ELTE-BEAC – BEAC Budafok 48-63 (10-22, 15-20, 10-17, 13-4)

Labdarúgás

A BeRugosz FC ért révbe az Alumni Kupán - 2013 után másodszor! Kijelenthető, immáron hagyománnyá vált, hogy az ELTE öregdiákjai visszatérnek egyetemük sporttelepére: december 16-án hetedik alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán. Az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett tornán 12 csapat több mint 100 játékosa csapott össze az elsőségért. A szervezők célja nem más, mint összetartani az ELTE-n végzett hallgatók, sportolók közösségét. A nagy érdeklődésre való tekintettel frissült a lebonyolítási rendszer: a csoportküzdelmeket a középdöntők, elődöntők, majd a helyosztók követték. Izgalmakban már a fináléba jutásért vívott meccseken sem szenvedtünk hiányt: sokak meglepetésére a 2015 óta százszázalékos NSZK elvérzett az ELTENDABLES elleni hetespárbaj során, míg a BeRugosz FC szintén büntetőzésben múlta felül a Körömpassz legjobbjait. A bronzmérkőzésen a Körömpassz 1-0-ára győzte le a megtört NSZK-t, míg a döntőben a BeRugosz FC az ELTENDABLES elleni 3-2-es győzelemmel lépett fel a VII. Alumni Kupa dobogójának legmagasabb fokára!

Triatlon

Közös örömfutással zárta az évet az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub! Pár éve egy születésnapi bulinak indult a Bogdánfy úti Sporttelep közvetlen környezetében megrendezett Polythlon Infopark Ultramaraton, ám a december 19-ei megmérettetés résztvevőinek létszáma és visszajelzése alapján komoly eseménnyé vált a PIPU. Az idei “körözgetés” közel félszáz futót vonzott legalább egy 2,5 kilométeres szakasz erejéig, ám az összesített számadatok sokkal beszédesebbek. A vállalkozó szellemű indulók az idei Amatőr Egyesületi Ranglistát vezető ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub lelkes tagjainak társaságában több mint 1350 kilométernyi távot teljesítettek az ingyenes rendezvényen, amely tökéletes helyszínéül szolgált a félmaraton és a maraton baráti környezetben történő kipróbálására is.

pipu

Vízilabda

Az alsóházban folytatja férfi együttesünk a Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság küzdelmeit! A legutóbbi két szezonban magaslati levegőhöz szokott Várhelyi Zoltán irányította pólósaink sorsa már az alapszakaszt záró, listavezető Alfa SC Kispest elleni bajnoki előtt megpecsételődött. Fiaink a tét nélkülivé vált mérkőzésen vereséget szenvedtek, így az év második felében a Komplex Póló, a 1427 VSE, a HETE, az Oázis 2, a Bánki VSE, az Ozorai-Faterpóló VSE, a BVSC, az OSC Kft., a Jog-Ászok VSK és a Csepeli VSE gárdái ellen veszi fel a küzdelmet a medencében.

polo-dsk

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech