NAZ 4580

2013 után ismét bajnok a BeRugosz FC az Alumni Kupán

2016. 12. 20.
NAZ 4580

2016-ra immár hagyománnyá vált, hogy az ELTE volt hallgatói visszatérnek egyetemük sporttelepére, az Alumni Kupára

2016-ra immár hagyománnyá vált, hogy az ELTE volt hallgatói visszatérnek egyetemük sporttelepére: december 16-án idén már 7. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett VII. Alumni Kupán 12 csapat több mint 100 játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az ELTE volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét.

A sorsolás során három csoportba osztották a csapatokat, ahonnan a legtöbb pontot szerző nyolc csapat jutott a középdöntőbe. Este fél 9-re kialakultak a csoportok végeredményei: az A csoportban a címvédő NSZK és a Sasok FC végzett az első két helyen, a B csoportból a BeRugosz FC, és az ELTENDABLES, a C csoportból pedig a sorai között négy hölgyet is felvonultató Körömpassz, valamint az FC Laby jutott tovább. Rajtuk kívül a ponttáblázat 7. és 8. helyén végző S.S. Ratio és AZ Alkmaat csapata jutott a legjobb nyolc közé.

A középdöntőben az egykori jogászokból álló NSZK 3-1-re győzte le AZ Alkmaat csapatát, míg a többségében egykori PPK-s hallgatókat felvonultató BeRugosz FC 4-1-el ütötte ki az S.S.Ratio-t. A TTK-s, ÁJK-s, BTK-s "válogatott" ELTENDABLES büntetőpárbaj után kerekedett felül az FC Labyn, míg a Körömpassz 3-1-re győzött a Sasok FC ellen.

Az elődöntők kiélezett mérkőzéseket hoztak, mind a két meccs döntetlenre végződött, így hetespárbaj döntött arról, hogy kik juthatnak a döntőbe. Meglepetésre az ELTENDABLES a 2015 óta százszázalékos NSZK-n kerekedett felül, míg a BeRugosz FC a Körömpassz elleni büntetőpárbajban bizonyult jobbnak.

A bronzmérkőzésen a Körömpassz 1-0-ára győzte le a középdöntőben megtört NSZK-t, míg a döntőben a BeRugosz FC az ELTENDABLES elleni 3-2-es győzelemmel kerülhetett a VII. Alumni Kupa dobogójának legmagasabb fokára!

VII. Alumni Kupa eredmények

A szervezők idén is készültek különdíjakkal: a legjobb kapusnak Nyerges Tibort választották, míg a gólkirály címet – immáron harmadik alkalommal – a 9 gólt szerző NSZK-s Dr. Bánk Levente szerezte meg.

Gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek!

Végeredmény

  1. BeRugosz FC
  2. ELTENDABLES
  3. Körömpassz
  4. NSZK
  5. FC Laby
  6. Sasok FC
  7. AZ Alkmaat és S.S.Ratio
  8. Folk Boys
  9. Macsó Bojz FC 1995
  10. Solymászok
  11. Globosport

A VII. Alumni Kupán készült összes fénykép megtekinthető a BEAC Facebook oldalán!

fotók: Nagy Ádám Zoltán

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech