Egyértelmű szekszárdi siker – ELTE BEAC Kosárlabda

Egyértelmű szekszárdi siker

Kemény védekezésének, idegenlégiósainak és a hét triplát elsüllyesztő Bálint Rékának köszönhetően nagyarányú győzelmet aratott a Szekszárd az évad utolsó mérkőzésén

A szekszárdi szurkolótábor hangos bíztatása mellett a vendégek szlovén centere, Lisec szerezte a mérkőzés első dupláját. A tolnaiak pontjait a 6. percig a szlovén páros, Lisec és Erkic szerezték, míg nálunk jobban eloszlottak a pontok. Judie volt, aki nagyon élt a palánk alatt, 6 pontot dobott az első 5 percben, így főleg neki köszönhettük, hogy a negyed közepéig versenyben maradtunk (11-11). Légiósai vitték a Szekszárdot, míg nálunk egyértelműen Judie volt a húzóember. Bánhattuk Bálit Réka utolsó másodpercekben dobott tripláját, így lett 17-24 az eredmény 10 perc után.BEAC-Szekszard

Nagyon kemény védekezéssel indított a tolnai csapat a második negyed elején, így két gyors labdával fél perc alatt 10 pont fölé tornázták a különbséget (17-28).

Szandi triplája jókor jött, de sajnos Bálint Réka is két távolit süllyesztett el, így 12 ponttal vezetett a Szekszárd 13 perc után (24-36). Szandi és Judie összjátéka és Mau egyéni akciója újra tíz ponton belülre hozott bennünket (28-36). Hosszú időre befagyott az eredményjelző, eladott labdák és kihagyott dobások sorozata volt mindkét oldalon. Bálint Réka egyéni akciójával sajnos ők mozdultak el előbb a holtpontról (28-38). Vitatható ítéletek borzolták a kedélyeket, miközben Judie és Mau pontjaival jöttünk tízen belülre (33-41). A negyed végén a Szekszárd ismét eredményesen vetette be a csapdavédekezést, így 13 pont volt a különbség a félidőben (35-48).

Egy perc alatt nálunk három fault, a másik oldalon öt pont jött, így elúszni látszoBEAC-Szekszardtt a hajó a harmadik negyed elején (35-53). Sok volt a pontatlanság a játékunkban, főleg védekezésben, így nem volt meglepő, hogy Studer duplája után Balogh Judit időt kért (40-59). Kocsis Fanni második triplája a dudaszó pillanatában esett, ám Erkic kétszer is eredményes volt és 18. pontjával 20 pontra nőtt a különbség (41-61). A Szekszárd zónára állt át, Petra triplája beesett, és büntetők sorozatával 9-0-ás etapot csináltunk, így visszajöttünk 11 pontra. A vendégek azonban nem estek kétségbe egy pillanatra sem, bántóan könnyedén tornázták fel pillanatok alatt újra 17 pontra a különbséget (52-69).

Erkic és Mansaré pontjai révén 5-0-lal nyitott a Szekszárd az utolsó negyed elején, majd Suppi, Szandi és Judie révén mi csináltunk 6-0-át (58-76). Innen azonban nem sok örömben volt részünk, Judie egy ütközés után a vállát fájlalva lent maradt, a szekszárdi expressz pedig átrobogott rajtunk, és a hét (!) triplát szerző Bálint Réka, valamit a két szlovén légiós, Lisec (16 pont, 8 lepattanó) és Erkic (34/12 pont, 8 assziszt) vezette tolnaiak ellen súlyos vereséget szenvedtünk (60-96).

Balogh Judit: Bőségesen megajándékoztuk a Szekszárdot – elvégre nyakunkon van a szeretet ünnepe.

 

Djkoic Zsejko: A tavalyi szezonban, idén februárban, ebben a csarnokban irányítottam először a szekszárdi csapatot, azóta rendkívüli fejlődésen ment át az együttes. Remek csapatjátékot (33 gólpassz) és védekezést mutattunk ma be. Köszönetet szeretnék mondani minden munkatársnak, aki tett, tesz ezért a remek csapatért, és dolgozik ezekért a remek eredményekért.

Eredmények

Iratkozzon fel hírlevelünkre!