Eldk

A XXVI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa győztese ütötte el a címvédéstől férfi futsalosainkat!

2015. 12. 22.
Eldk

A negyeddöntőkig veretlenül menetelt Árendás Tamás irányította együttesünk a KEK székelyudvarhelyi állomásán, ott azonban a torna későbbi nyertese, a marosvásárhelyi F.R. Ady két vállra fektette őket.

A negyeddöntőben ért véget a Székelyföldre bajnokként utazó ELTE-BEAC Futsal csapatának "görögös" menetelése a XXVI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupán. Árendás Tamásék KEK-szereplésén túl is meghatározó szerephez jutnak a labdajátékok az évzáró körképben: a legtöbb sikerélménnyel kosárlabda szakosztályunk zárta a 2015-ös esztendőt, U20-as futsalcsapatunk valósággal halmozta a meccseket a karácsonyi ünnepeket megelőzően, míg röpke egy hét leforgása alatt két nagyobb volumenű rendezvénynek, az Éjszakai Sportnak és az Alumni Kupának adott otthont az ELTE-BEAC Sporttelepe.

esÉjszakai Sport

Idén is különleges helyet foglalt el a szorgalmi időszak utolsó estéje az ELTE sportnaptárában! December 11-én ismét felpörögtek az események a BEAC-on: a sportéjszaka hírére szorgalmasan érkeztek a csarnokba a mozgásra és a vizsgaidőszak előtt feszültség kiadására vágyó hallgatók. A érdeklődők csapatversenyeken mérhették össze erejüket, (fociban, röpiben, vagy kosárlabdában), és kipróbálhattak különféle küzdősportokat is, mint pl. a Muay Thai Box-ot.

A résztvevők az Aerobik Night keretein belül többek között dinamikus jógázhattak vagy megtekinthették, mit is jelent a polefitness. Ezen felül lehetőségük nyílt spinningelni vagy éppen sportmasszázst kérni, miközben az ELTE Oriental Hastánccsoportja bemutatózott. Érdekel, hogy fiúk szerepelhetnek-e hastánc-produkciókban? Hogy hol láthatsz polefitnesst űző sportolókat, és hogy az ELTEvízió egyik műsorvezetője miként próbál szerencsét a rúdon? Akkor kövesd őket és nézd meg legújabb videójukat!


eldkFutsal

Nem sikerült a címvédés futsalosainknak a XXVI. Erdélyi Labdarúgó Diákkupán. Idén is két ELTE-s kötődésű együttes, a rendszeres résztvevőnek számító ELTE-BEAC és a Lágymányosi Bajnokságban vitézkedő FC Schlossmühle indult el a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának székelyudvarhelyi állomásán. Az UFF és a MISZSZ szervezésében 20 csapatot – köztük az ELDK-k történetének első középiskolás gárdáját, a Gimi FK-t – delegáló torna mérkőzéseinek a városi sportcsarnok adott otthont. Amíg tavaly fiaink épp csak túlélték a csoportkört, és a kiesés fázisban bravúrt bravúrra halmozva a kupa történetének első magyarországi győzteseként ünnepeltek, addig idén fordult a kocka.

Árendás Tamásék a kétnapos megmérettetés során a görögök 2004-es Európa-bajnoki szereplését idézték meg. Csapatunk az utolsó csoportmérkőzésén több gól lőtt, mint az azt megelőző három találkozón összesen, ám a találatok elosztása hatékonynak bizonyult: továbbjutást ért a három döntetlen és egy minimális arányú győzelem. Fiaink nyolcaddöntős ellenfelükön, a tornaújonc High Class Soccer gárdáján újabb 1-0-s sikerrel görögtek tovább, azonban a marosvásárhelyi F.R. Ady már megoldhatatlan feladatot okozott a mieinknek a legjobb 8 között. Lüktető, színvonalas összecsapásuk a hajrában a későbbi kupagyőztes erdélyiek javára dőlt el. A folytatásra szűk negyedévet kell várnia a KEK főszereplőinek: a BEAC Sportcsarnokába látogatók újabb lehetőséget kapnak arra, hogy alanyi jogon vívják ki a Tusványosi Fináléban való részvételüket.

(férfiak - XXVI. ELDK, D csoport) ELTE-BEAC – MaSapi 1-1

(férfiak - XXVI. ELDK, D csoport) ELTE-BEAC – BarUnited 0-0

(férfiak - XXVI. ELDK, D csoport) ELTE-BEAC – SixtyNine 1-0

(férfiak - XXVI. ELDK, D csoport) ELTE-BEAC – Tiffosi2010 3-3

(férfiak - XXVI. ELDK, nyolcaddöntő) ELTE-BEAC – High Class Soccer 1-0

(férfiak - XXVI. ELDK, negyeddöntő) ELTE-BEAC – F.R. Ady 1-2

u20

Három nap, hat mérkőzés: karácsonyi meccsdömping részese volt Sajben Marcell irányította U20-as csapatunk. Az elsősorban elsőéves egyetemista hallgatókra, valamint az U17-esek legjobbjaira épülő együttesünk magas hőfokú összecsapásokat vívott a korosztály legjobbjai ellen, többször is óriási tartásról tett tanúbizonyságot és a jövőre nézve biztató játékkal szereztek pontokat.

Rögtön a pénteki játéknap nyitányán magasra került a léc: a tavalyi NB II.-es bajnok gödöllőiek egy hajtós találkozó hajrájában értékesített tízméteressel szerezték meg a bajnoki pontokat. A ferencvárosiak elleni párharc előtt a bemelegítés visszafogottra sikeredett, így nem csoda, hogy a zöld-fehérek háromszor is vezetéshez jutottak a meccs folyamán. Győzelemhez viszont nem, ugyanis az utolsó négy percre magára talált együttesünk és két szemfüles góllal megfordította a mérkőzést. A forduló utolsó összecsapása két megfáradt gárda hatalmas küzdelmét hozta: hiába vezetett már 4-2-re a Ferihegy-Sportakadémia, innen még sikerült talpra állnia a mieinknek. Temérdek kihagyott lehetőségünk az utolsó percben bosszulta meg magát és a sportág íratlan törvényei alapján a vecsésiek újra eredményesek voltak.

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet csoport) ELTE-BEAC – Covritas Futsal Team 2-3

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet csoport) ELTE-BEAC – FTC Futsal-Footgolf Kft. 4-3

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet csoport) ELTE-BEAC – Ferihegy Sportakadémia VE 4-5

Vasárnap ismét az U20-asok került reflektorfénybe - ezúttal Vecsésen. A játéknap rögvest presztízsmeccsel indult: a sorsolás jóvoltából Sajben Marcellék azonnal revánsot vehettek a Ferihegy Sportakadémia legjobbjain a pénteki utolsó perces drámáért. A második félidő elején Máriás szépségdíjas találata felénk billentette a mérleg nyelvét, ám az előnyt és az egy pontot érő döntetlent sem sikerült megőriznie fiainknak. Ez a hajrá rányomta a bélyegét az FTC elleni mérkőzésre is: hiába alakított ki mezőnyfölényt együttesünk, az utolsó átadásokba és a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Egy felelőtlen kiállítás ráadásul tovább súlyosbította helyzetünket, így az utolsó öt percben a ferencvárosiak már ügyesen rejtették el a labdát fiaink elől. A forduló csattanója még váratott magára: ami fiataljainknak a Fradi ellen nem ment, az a tavalyi ezüstérmes gyöngyösiek ellen összejött. Ezen az összecsapáson minden csapatrészünkben az epizodisták kerültek főszerepbe: a szólógól, a kapusbravúrok és az összeszedetten irányított védelem mind a siker letéteményeseivé váltak.

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet csoport) ELTE-BEAC – Ferihegy Sportakadémia VE 2-3

(férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet csoport) ELTE-BEAC – FTC Futsal-Footgolf Kft. 4-6

férfiak U20 – NB II., Közép-Kelet csoport) ELTE-BEAC – Energia SC Gyöngyös 6-4

nokkomloKosárlabda

"Megfogyva bár, de törve nem": Balogh Judit lányai a sérülések ellenére is alaposan megizzasztották az NB I. meglepetéscsapatát. Hazai pályán búcsúzott 2015-től élvonalbeli együttesünk, amely az élmezőnybe tartó Ceglédi EKK legjobbjait fogadta a felújított Gabányi Sportcsarnokban. Pontokban gazdag módon indult a találkozó első negyede: bő másfél perc után már 7-5-ös hazai vezetésről árulkodott az eredményjelző. Barnai Judie és Bagi Melinda villanása után hiába nőtt hatpontossá a fórunk, a túlpörgésünkből származó eladott labdáknak köszönhetően kisvártatva ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. Szívósan küzdő lányaink akkor sem vettek vissza a lendületükből, amikor egy ütközést követően a bokájához kapó Süle Krisztina lebicegett a parkettről. Ugyanakkor pontosan kivitelezett akciókból egyre kevesebb jutott a nézők számára: mindkét gárda a védekezésre fektette a hangsúlyt, így a támadóidő végén többször is kényszerhelyzetből, "céltalanul" dobálgattak a felek. Ebben riválisunk hatékonyabbnak bizonyult, egy-egy kisebb rohammal növelték előnyüket, de a nagyszünetre sikerült a lélektani, 10 pontos határon belül maradnia Balogh Judit tanítványainak.

Fordulatot a fordulás sem hozott! Bosszantó eladott labdák miatt a pontszerzés tekintetében továbbra is csak araszolgattak az együttesek, sőt 1-2 percre valósággal befagyott az eredményjelző. A holtpontról a szezonbeli legjobb játékával kirukkoló Reiner Dóra mozdította el együttesünket, amely tartósan 10 ponton belülre került és ez a vendégek edzőjét, Cziczás Lászlót is időkérésre serkentette. A negyed hajrája mégis Balogh Juditék számára alakult baljósan: egy palánk alatti ütközést követően Bagi Melindát kellett letámogatni a parkettről. Az újabb kényszerű csere sem zökkentette ki a mieinket, akik a legutóbbi két mérkőzésükön megmutatták, milyen sokat fejlődtek játékban az alapszakasz első, vendégségben eltöltött fele alatt. A hétről hétre kiválóan teljesítő Barnai Judie jó ütemű kiosztásaiból rendre betalált együttesünk, amely a 10 pont körüli különbség tudatában az utolsó két és fél percre harcmodort váltott. Az egész pályás letámadás során szerzett labdákból lányaink több dobóhelyzetet is kialakítottak, ám a befejezések pontatlanra sikeredtek. A rutinosabb Pest megyei rivális rögtön ki is használta a tálcán kínált lehetőséget és egy duplával végleg bebiztosították győzelmüket.

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Ceglédi EKK 50-65 (19-21, 9-16, 8-10, 14-18)

ffi

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – BLF Palota 79-74 (28-18, 18-14, 14-14, 19-28)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) TREFF 07 SE – ELTE-BEAC 62-71 (20-21, 17-18, 14-12, 11-20)

(nők – Budapest Bajnokság,"A" csoport) BKG DSE – ELTE-BEAC 48-57 (14-17, 10-11, 8-4, 16-25)

1_6Labdarúgás

Ismét az NSZK térhódításáról szólt az Alumni Kupa! 2015-re hagyománnyá vált, hogy az ELTE volt hallgatói visszatérnek egyetemük sporttelepére: idén már 6. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú kupán. Nyolc csapat közel hetven játékosa csapott össze a bajnoki címért az ELTE Alumni Alapítvány, az ELTE Sportiroda és a BEAC közös szervezésű tornáján, amelynek történetében először került sor címvédésre. Sőt, az ELTE Lágymányosi Bajnokság A ligájában vitézkedő NSZK zsinórban második alkalommal nyert makulátlan mérleggel. Örömünnepüket még az sem rontja el, hogy a tavalyi egy kapott gól után ezúttal kettőig jutottak.

Röplabda

(férfiak – Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Zrínyi SE 3:0 (26-24, 25-21, 25-17)

mefob poloVízilabda

Élet és átütőerő költözött pólósaink támadójátékába, ám a sikeres évzárás így is elmaradt. Szabó Attila vezette legénységünk a listavezető Sportliget SE ellen igyekezett feledtetni a múlt heti fiaskóját a Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó idei fordulójában. A Tüzér utcai uszodában lejátszott bajnoki már az első ráúszástól kezdve nyílt sisakos összecsapást hozott: a nyitónegyedbeli tapogatózás során ötször zörrent meg a háló és ezt a termést a felek a folytatásban tovább fokozták. Fiaink az első nyolc percben még lépést tudtak tartani a vendégekkel, ám a nagyszünet előtti és utáni játékrészre kiütközött a tudásbeli különbség - számszerűsítve: nyolc gól közte. A naptári év utolsó negyede már csak a kozmetikázást hivatott szolgálni, így a Sportliget SE makulátlan mérleggel, míg a mieink pont nélkül vágnak neki 2016-nak.

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, rájátszás) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – Sportliget SE 11-17 (2-3, 1-6, 3-6, 5-2)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech